Περί διακόσμησης ο λόγος! Το φθινόπωρο είναι μια εποχή που η ανανέωση του σπιτιού μας επιβάλλεται. Είναι η εποχή που όλοι μας σιγά σιγά επιστρέφουμε στο σπίτι, αγαπάμε περισσότερο το σπίτι και επιθυμούμε πιο πολύ την ανανέωση, ώστε να μας βρει ο χειμώνας πανέτοιμους!

 

Σας έχουμε λοιπόν 10 υπέροχες ιδέες διακόσμησης μηδαμινού έως και πολύ χαμηλού κόστους για να αλλάξετε το σπίτι σας προς το καλύτερο.

Ξεκινήστε από την κουζίνα

Βρείτε μερικά όμορφα vintage κουζινικά είδη και ξεκινήστε τη συλλογή. Ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή έχετε 2-3 αντικείμενα, σιγά σιγά θα δείτε πως θα αυξηθούν. Πείτε το στους γονείς σας, στη γιαγιά σας και σίγουρα όλοι τους θα έχουν κάποια είδη που θα ταιριάζουν στη συλλογή σας!

διακόσμησης

Ανανεώστε το σαλόνι με λίγη μπογιά

Υπάρχει μια τεχνική, γνωστή ως german smear, με την οποία μπορείτε να δώσετε τελείως άλλη εικόνα στον τοίχο σας. Συνηθίζεται να γίνεται πάνω σε τοίχους από τούβλο, οπότε για να σας πετύχει θα πρέπει να επενδύσετε ένα μικρό μέρος του τοίχου σας με πλάκες από τούβλο (μπορείς να αγοράσετε μερικές εδώ!). Στη συνέχεια ακολουθείτε την τεχνική αυτή πανεύκολα και έτσι μπορείτε να ανανεώσετε τον τοίχο πάνω από το τζάκι εύκολα και χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε πάρα πολλά χρήματα.

διακόσμησης

Μεταμορφώστε την ντουλάπα

Μήπως το σπίτι σας έχει παραπανίσιες ντουλάπες; Δεν συμβαίνει συχνά, αλλά είναι πολύ πιθανόν στο δικό σας σπίτι να ισχύει. Ακόμα κι αν δεν ισχύει όμως, με το σωστό ξεκαθάρισμα και κρατώντας μόνο τα ρούχα που θεωρείτε απαραίτητα, μπορείτε εύκολα να αδειάσετε μια ντουλάπα, ώστε να τη μετασχηματίσετε σε γραφείο. Αν κάποια ρούχα δεν χωράνε στην ντουλάπα, μπορείτε να φτιάξετε μια ράγα στον τοίχο της κρεβατοκάμαρας και να τα τοποθετήσετε εκεί. Έτσι, αδειάζετε μια ντουλάπα για να γίνει γραφείο και δημιουργείτε μια εξωτερική ντουλάπα, που είναι επίσης μεγάλη τάση της σεζόν.

διακόσμησης

Μετατρέψτε τον καθρέφτη σε δίσκο

Βγάλτε τον καθρέφτη σας από τον τοίχο (αν είναι μικρού μεγέθους) και μετατρέψτε τον σε δίσκο. Τοποθετήστε πάνω μερικά βιβλία, κεριά ή ένα βάζο με λουλούδια και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

διακόσμησης

Αλλάξτε το καπέλο των φωτιστικών σας

Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά μπορείτε να αλλάξετε τελείως την εικόνα των φωτιστικών σας αλλάζοντας λίγο το καπέλο τους. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να κολλήσετε έναν χαρτί πάνω στο καπέλο και να το ανανεώσετε τόσο εύκολο και χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε τίποτα.

διακόσμησης

Αντικαταστήστε την κουρτίνα του μπάνιου

Φέτος είναι πολύ της μόδας οι κουρτίνες που θυμίζουν μάρμαρο. Οι συγκεκριμένες κουρτίνες μας αρέσουν πολύ, γιατί δίνουν στιλ και πολυτέλεια σε όλο το μπάνιο!

διακόσμησης

Φτιάξτε το δικό σας έργο τέχνης από ξύλο

Μια μεγάλη τάση της σεζόν είναι τα έργα τέχνης από ξύλο. Μπορείτε πανεύκολα να φτιάξετε το δικό σας παίρνοντας από ένα ξυλουργείο μικρά ξύλινα κυβάκια και βάφοντάς τα με βερνίκι εμποτισμού σε ότι αποχρώσεις του ξύλου θέλετε. Κολλήστε τα πάνω σε μια βάση και κρεμάστε το έργο σας στον τοίχο του χολ ή του σαλονιού.

διακόσμησης

Φτιάξτε ένα παγκάκι χρησιμοποιώντας παλιές καρέκλες

Πάρτε τρεις απλές ξύλινες καρέκλες, βγάλτε τα μαξιλάρια και αγοράστε μια ξύλινη επιφάνεια, που θα χρησιμεύσει ως κάθισμα. Καρφώστε την επιφάνεια κατά μήκος και των τριών καρεκλών και έτσι εύκολα θα φτιάξετε ένα υπέροχο παγκάκι. Βάψτε το παγκάκι σας σε ότι απόχρωση θέλετε και χρησιμοποιήστε το στο σαλόνι ή ακόμα και στον κήπο.

διακόσμησης

Χρησιμοποιήστε μια σκάλα… εναλλακτικά

Οι ξύλινες σκάλες είναι τέλεια στοιχεία διακόσμησης για το σπίτι. Στηρίξτε τη δική σας στον τοίχο και διακοσμήστε τη με πετσέτες στο μπάνιο, με κουβερτούλες στο υπνοδωμάτιο ή το σαλόνι ή με λαμπάκια λίγο αργότερα όταν πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα.

διακόσμησης

Ανανεώστε τις κουρτίνες σας

Χρησιμοποιώντας μια πομ πομ τρέσα, που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη σπιτιού και είδη ραπτικής, μπορείτε να ανανεώσετε σημαντικά τις παλιές σας κουρτίνες. Βάλτε την τρέσα, είτε κατακόρυφα στην κουρτίνα σας, είτε κάτω κάτω στο τελείωμά της.

διακόσμησης

Πηγή: spirossoulis.com

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο [email protected]
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας