Η άνοιξη φέρνει σε όλους τη διάθεση να αλλάξουν έστω και λίγο τη διακόσμηση του σπιτιού τους. Και τα έπιπλα τους. Όχι μόνο γιατί αλλάζει ο καιρός, αλλά έτσι γιατί αλλάζει και η διάθεση.

 

Πέρα από τις ακριβές λύσεις, δηλαδή αγοράζουμε ένα ή περισσότερα καινούργια έπιπλα, ή τις λύσεις που απαιτούν λιγότερα χρήματα μεν, αρκετά δε, όπως αλλαγές στη διακόσμηση, στις ταπετσαρίες και στους τοίχους του σπιτιού, υπάρχουν και άλλες λύσεις, με ελάχιστα χρήματα. Όπως το να πάρεις ένα παλιό και φαινομενικά άχρηστο έπιπλο και να το μετατρέψεις σε κόσμημα, εύκολα και απλά, μόνος σου.

Η ντεμοντέ βιβλιοθήκη έγινε pop έπιπλο

έπιπλα

έπιπλα

 

Ένα παλιό έπιπλο που βρίσκεις στο σπίτι της… γιαγιάς, στο παλιό εξοχικό, ή πεταμένο στα σκουπίδια. Ναι, δύσκολα θα ταίριαζε σε οποιοδήποτε σημερινό σπίτι. Εκτός αν κάποιος έκανε μια προσπάθεια να το αξιοποιήσει.

Χρειάστηκαν κάποια κομμάτια ταπετσαρίας και λίγο χρώμα για να αλλάξει αυτή η κλασική βιβλιοθήκη χρώμα. Το μπλε χρώμα και η ριγέ ταπετσαρία της έδωσαν ένα πιο navy στιλ. Και πλέον η βιβλιοθήκη που ήταν πεταμένη στα σκουπίδια μπορεί να διακοσμήσει οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού.

Η χαλασμένη πολυθρόνα γίνεται statement έπιπλο

έπιπλα

έπιπλα

Μια παλιά χαλασμένη πολυθρόνα, με βρώμικη ταπετσαρία και φθαρμένο ξύλο και χωρίς μαξιλάρι. Με την πρώτη ματιά μοιάζει έτοιμη για πέταμα. Ωστόσο, αν της δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία μπορεί τα πράγματα να αλλάξουν.

Και ιδού η απόδειξη! Η πολυθρόνα βάφτηκε σε μαύρο χρώμα και τοποθετήθηκε μια funky ταπετσαρία! Φυσικά τοποθετήθηκε και το μαξιλάρι που έλειπε ενώ η προσθήκη ενός ακόμη μαξιλαριού σε πράσινο και καρό άσπρο-μαύρο έδωσε μια πιο pop νότα. Και κάπως έτσι από την πολυθρόνα που ήταν για πέταμα δημιουργήθηκε ένα απόλυτα statement έπιπλο που μπορεί να μπει στο σαλόνι μας!

Το αρχαίο παράθυρο έγινε κρεμάστρα

έπιπλα

έπιπλα

Πόσες φορές δεν έχουμε δει στα σκουπίδια ή στους οικοδομικούς κάδους παράθυρα σαν και αυτά; Κάποιο παλιό σπίτι ανακαινίστηκε, ή ακόμη και κατεδαφίστηκε και τα πορτοπαράθυρα βγήκαν στα σκουπίδια. Ποια άλλη κατάληξη θα μπορούσε να είχε παρά να βγει στα σκουπίδια;

Κι όμως, χρειάζεται λίγη φαντασία και αρκετή καλή διάθεση και αυτό το φαινομενικά άχρηστο αντικείμενο μπορεί να βρει μια νέα χρήση. Όπως η παρακάτω. Τι έκαναν οι γεμάτοι φαντασία νέοι κάτοχοι το παλιό παράθυρο; Το έτριψαν, αφαίρεσαν τα τζαμάκια, στη θέση τους έβαλαν κομμάτια μαυροπίνακα και τρία πιαστράκια στο κάτω μέρος και έφτιαξαν μια όμορφη κρεμάστρα για την είσοδο με διπλή χρήση. Απλά εκπληκτικό!

Και το παραθυρόφυλλο έπιπλο εισόδου!

έπιπλα

έπιπλα

Και φυσικά από το κατεδαφιστέο σπίτι της γειτονιά δεν βγήκαν μόνο τα παράθυρα αλλά και τα παραθυρόφυλλα. Σε καλύτερη κατάσταση από τα ίδια τα παράθυρα, αλλά και πάλι έμοιαζαν να μην έχουν καμία νέα χρησιμότητα. Και πάλι, όμως, με λίγη φαντασία βρήκαν μια νέα χρήση, όπως στο παρελθόν, άλλοι, μας έχουν δείξει ότι νέα χρήση μπορούν να αποκτήσουν ακόμη και παλιοί υπολογιστές!.

Χρειάστηκε πολύ φαντασία, μερικά κομμάτια κόντρα πλακέ κομμένα σε σωστή διάσταση και κάποια ποδαράκια επίσης από παλιά έπιπλα. Και χρώμα. Πράσινο χρώμα για να αποκτήσει μια πιο pop αισθητική. Και ως εκ του θαύματος φτιάχτηκε ένα υπέροχο ντουλάπι, με vintage αισθητική που ταιριάζει στην είσοδο ή γιατί όχι στο σαλόνι του σπιτιού. Ακόμη και στην κρεβατοκάμαρα.

Ο vintage καναπές έγινε pop έπιπλο

έπιπλα

έπιπλα

Ένας παλιός, υπέροχος, αρχοντικός καναπές. Τα σημάδια του χρόνου εμφανή. Όπως και να έχει δεν ταιριάζει σε ένα μοντέρνο σπίτι με μοδάτα έπιπλα και πιο μοντέρνα διάθεση και αισθητική. ‘Η κάνουμε λάθος; Μάλλον ναι. Δείτε παρακάτω την απόλυτη μεταμόρφωση του παλιού καναπέ.

Το μόνο που έκαναν οι γεμάτοι φαντασία κάτοχοι του υπέροχου κατά τα άλλα επίπλου ήταν να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους. Και να βάψουν τον καναπέ λευκό και να επιλέξουν ένα funky ύφασμα για ταπετσαρία. Το αποτέλεσμα με μια κουβέντα είναι απλά υπέροχο.

Δυο παλιές ξύλινες σκάλες πού στο καλό μπορούν να χρησιμεύσουν; Με την πρώτη σκέψη πουθενά. Είναι παλιές, φθαρμένες, έτοιμες για πέταμα. Μπορεί να πιάνουν και χώρο. Αν όμως, βάλουμε λίγη φαντασία; Το αποτέλεσμα που θα δείτε παρακάτω αποδεικνύει ότι αξίζει τον κόπο να βάλουμε λίγο το μυαλό μας να δουλέψει για να μετατρέψετε παλιά αντικείμενα σε μοντέρνα έπιπλα.

Δυο άχρηστες σκάλες έγιναν κρεμάστρα

έπιπλα

έπιπλα

Χρειάστηκαν δύο σανίδες και ένα παλιό κυλινδρικό ξύλο και οι σκάλες που ήταν για πέταμα μετατράπηκαν σε ένα υπέροχο όπλο εισόδου. Μια κρεμάστρα, που χωράει όλα τα παλτό, τις τσάντες, τα καπέλα και τις ζώνες. Αλλά και τα παπούτσια. Λίγο χρώμα για να ενοποιήσει το αποτέλεσμα και μερικά καρφάκια για να είναι σταθερή η κατασκευή.

Ο άχρηστος κάδος σπιτάκι σκύλου

έπιπλα

έπιπλα

Ένας παλιός μεταλλικός κάδος τι χρησιμότητα μπορεί να έχει; Ίσως βάλουμε μέσα κανένα εργαλείο. Ή να το πετάξουμε στα σκουπίδια για να μην μπερδεύεται στα πόδια μας. Ή όχι;

Όχι! Δεν πρέπει να το πετάξετε! Αν σας βοηθήσει ένας σιδεράς και δημιουργήσει ένα άνοιγμα και φτιάξετε κόψετε και ένα ξύλο που να ταιριάζει στις διαστάσεις του μπορείτε να δημιουργήσετε ένα έπιπλο δύο σε ένα: Και κάθισμα και σπίτι για το σκύλο που πάντα ψάχνει ένα καταφύγιο για να κοιμηθεί ήσυχος και αμέριμνος, ενώ πάντα εμείς ζηλεύαμε τις υπέροχες ιδέες σπιτιών για ζωάκια που βλέπαμε στο Διαδίκτυο.

Τα παλιό μπουντουάρ girly έπιπλο

έπιπλα

έπιπλα

Το παλιό μπουντουάρ που βρήκατε πεταμένο στα σκουπίδια, σας κέντρισε το βλέμμα. Ωστόσο, από κοντά η αισθητική μοιάζει πολύ ξεπερασμένη. Δεν ταιριάζει με το σπίτι σας, είναι ντεμοντέ. Αλλά από την άλλη είναι μια όμορφη και έξυπνη κατασκευή, ένα έπιπλο που πάντα σκαφτόσασταν ότι θα θέλατε. Απλά το συγκεκριμένο δεν σας αρέσει. Μήπως λοιπόν να βάλετε ένα χεράκι και να το… σουλουπώσετε;

Δεδομένου ότι το μπουντουάρ, το όμορφο αυτό επιπλάκι δεν είχε φθορές, χρειάστηκε ένα λουστράρισμα. Και λίγο χρώμα στα συρτάρια για να δώσουν μια πιο girly αισθητική στο έπιπλο, το οποίο είναι πλέον έτοιμο να διακοσμήσει είτε μια παιδική κρεβατοκάμαρα, είτε ένα υπνοδωμάτιο ενηλίκων.

Η σουηδική βιβλιοθήκη έπιπλο εισόδου

έπιπλα

έπιπλα

Ξύλο σουηδικό, κατασκευή απλή, ένα έπιπλο που μοιάζει αταίριαστο σε κάθε μοντέρνο σπίτι. Δικαιωματικά, βγαίνει στα σκουπίδια. Ή όχι. Όχι φυσικά! Το εν λόγω έπιπλο μπορεί να μετατραπεί σε μια υπέροχη κρεμάστρα εισόδου! Άλλωστε, άλλοι φτιάχνουν έπιπλα από εντελώς άχρηστα αντικείμενα!

Μάλιστα, η μετατροπή του είναι αρκετά εύκολη. Γιατί για να μετατραπεί αυτό το παλιό έπιπλο σε ένα μοντέρνο έπιπλο εισόδου χρειάστηκε μόνο λίγο ειδικό χρώμα για ξύλα. Διαφορετικά χρώματα στην πλάτη ήταν αρκετά για να δώσουν μια νέα πνοή στο έπιπλό μας που μετατράπηκε σε ένα απολύτως χρηστικό αντικείμενο.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το δικό οσυ Βίωμα

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας