Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τις απίστευτες ικανότητες των απλών φυτών στα σπίτια για τη βελτίωση του μικροκλίματος. Τα φυτά βοηθούν στη δημιουργία μιας καθαρότερης ατμόσφαιρας, σταθεροποιούν την υγρασία του αέρα και παρέχουν οξυγόνο. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά για να κάνετε ένα σπίτι ασφαλές για ανθρώπους με αλλεργίες και παιδιά.

Παρακάτω θα μάθετε για 10 φυτά που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του κλίματος του σπιτιού σας.

5 φυτά που απορροφούν την υπερβολική υγρασία από τον αέρα

Σπαθίφυλλο

fyta_klima1

Μερικές φορές αυτό το φυτό ονομάζεται «ευτυχία των γυναικών». Υπάρχει η πεποίθηση πως φέρνει ευτυχία και αγάπη σε ένα σπίτι. Το σπαθίφυλλο, όχι μόνο απορροφά την υπερβολική υγρασία ομαλοποιώντας το κλίμα στο σπίτι σας αλλά καταστρέφει τα σπόρια μούχλας. Θα είναι πιο υγιεινό αν η θερμοκρασία διατηρείται γύρω στους 18 ° C.

Καφέα

fyta_klima2

Από 100 διαφορετικά είδη φυτών, οι άνθρωποι συνήθως επιλέγουν τον θάμνο του καφέ από την Αραβία ή το Κονγκό. Από αυτά παράγονται διάφορα είδη καφέ. Επειδή προσφέρουν καρπούς μόνο μετά το 5-6 έτος τους, καλύτερα να πάρετε ένα ήδη ανεπτυγμένο φυτό. Χρειάζονται καλό πότισμα και ένα ορισμένο βαθμό σκιάς. Απορροφούν την υγρασία και γεμίζουν τον αέρα με μια υπέροχη τροπική μυρωδιά όταν ανθίζουν.

Μυρτιά

fyta_klima3

Η μυρτιά είναι σύμβολο της ειρήνης και της ευχαρίστησης. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι πίστευαν ότι αυτό το φυτό ήταν ιερό, μπορούσε να δώσει νιάτα στους ηλικιωμένους και ενέργεια και καλή διάθεση στους ταξιδιώτες. Σήμερα, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι έχει διαφορετικές αλλά ευεργετικές ιδιότητες. Δεν αποκαθιστά μόνο το υγιές μικροκλίμα αλλά έχει οφέλη και για την υγεία. Τα φυτά και τα άνθη της μυρτιάς σκοτώνουν τα μικρόβια του αέρα.

Δάφνη

fyta_klima4

Η δάφνη αγαπήθηκε από τους φυτοφάγους δεινόσαυρους. Οι άνθρωποι τη θεωρούν σύμβολο της δόξας, της νίκης και του μεγαλείου. Το φυτό αναπτύσσεται σε υποτροπικές περιοχές, αγαπά τον υγρό αέρα, τη σκιά και τις μεγάλες ποσότητες ζεστού νερού. Απορροφά την υγρασία από τον αέρα και συμβάλλει στη δημιουργία ενός ικανοποιητικού μικροκλίματος στο σπίτι. Επιπλέον, τα φύλλα μπορούν να αποξηρανθούν και να χρησιμοποιηθούν στο μαγείρεμα.

Λεμονιά

fyta_klima5

Η λεμονιά είναι ένα υπέροχο φυτό από όλες τις απόψεις. Όταν ανθίζει, γεμίζει τον αέρα με μια υπέροχη μυρωδιά εσπεριδοειδών και ταυτόχρονα απορροφά την υπερβολική υγρασία. Τα φύλλα της παρέχουν έναν τεράστιο αριθμό θεραπευτικών ουσιών και αποστειρώνουν το χώρο γύρω τους. Η λεμονιά αγαπά να είναι λουσμένη στο φως του ήλιου, το κανονικό πότισμα και το ξηρό έδαφος.

5 φυτά που κάνουν τον ξηρό αέρα πιο υγρό

Χαμαικυπάρισσος

fyta_klima6

Στην Ιαπωνία θεωρείται ιερό δέντρο. Πιστεύουν πως οι ψυχές των νεκρών και των Θεών εγκαθίστανται στο εσωτερικό τους. Αυτό το αειθαλές φυτό φρεσκάρει το σπίτι, παρέχει υγρασία και βοηθά στην απομάκρυνση της βρομιάς. Επίσης, ανακουφίζει από τα συμπτώματα της ημικρανίας και της κεφαλαλγίας. Σε αντάλλαγμα, απαιτεί πολλή σκιά και κανονικό πότισμα.

Σανσεβιέρια

fyta_klima7

Το φυτό αυτό μπορεί να κάνει θαυμάσια πράγματα. Φρεσκάρει τον αέρα, παράγει ένα τεράστιο ποσό οξυγόνου και εξουδετερώνει επιβλαβείς αναθυμιάσεις που παράγονται από συνθετικά υλικά. Είναι επίσης εύκολο να το φροντίσετε. Επειδή διατηρεί την υγρασία στα φύλλα του, δεν απαιτείται πολύ πότισμα. Ταιριάζει όμορφα σε κάθε γωνιά του σπιτιού ή του διαμερίσματός σας.

Συκή

fyta_klima8

Πρόκειται για ένα πολύ δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου. Παρέχει υγρασία στον αέρα, οξυγόνο, εξουδετερώνει τους ιούς και τις τοξίνες ενώ με τα πλατιά φύλα του απομακρύνει τη σκόνη. Μεγαλώνει καλύτερα σε σπίτια με πολύ χώρο και απαιτεί σκιά. Μία από τις πιο κοινές παραλλαγές είναι η μπενζαμίνη, κοινώς γνωστή ως «κλαίουσα». Ονομάστηκε έτσι προς τιμήν ενός Βρετανού βοτανολόγου και θεωρείται σύμβολο της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, της Μπανγκόκ. Έχει χαμηλό κόστος συντήρησης, μεγαλώνει γρήγορα και δεν της αρέσει ο αέρας και το υπερβολικό πότισμα.

Κισσός

fyta_klima9

Ο κισσός μεγαλώνει προς το φως και τυλίγει γρήγορα οποιαδήποτε δομή στήριξης υπάρχει για τα φύλλα του. Προσαρμόζεται εύκολα στον ξυρό αέρα και παρέχει σταδιακά υγρασία. Χρειάζεται πολλή σκιά και πότισμα.

Καλαχόη

fyta_klima10

Είναι ένα ταλαντούχο φυτό της Μαδαγασκάρης και θεωρείται κατάλληλο για κτήρια με ξηρό περιβάλλον. Η συσσωρευμένη υγρασία στα φύλλα του βοηθά στη ρύθμιση του κλίματος στο διαμέρισμα. Δεν πρέπει να ποτίζεται πολύ αλλά χρειάζεται ένα ηλιόλουστο μέρος.

Πηγή: tilestwra.com

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το δικό οσυ Βίωμα

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας