10 δέντρα ο κάθε μαθητής, το απολυτήριο έχει στην τσέπη!

 

‘Ενας νέος νόμος στις Φιλιππίνες υποχρεώνει όλους τους μαθητές Λυκείων και τους φοιτητές να φυτέψουν τουλάχιστον 10 δέντρα ο καθένας προκειμένου να αποφοιτήσουν.

Ο νόμος «Graduation Legacy for the Environment Act» επισημοποιεί μία παράδοση που συνδέει την αποφοίτηση με το φύτεμα δέντρων. Ταυτόχρονα ευελπιστεί να καταπολεμήσει την παγκόσμια πρόκληση της κλιματικής αλλαγής.

Οι υπέρμαχοι του νόμου υποστηρίζουν πως αυτός θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα να φυτευτούν κοντά στα 525 δισεκατομμύρια δέντρα από μία γενιά.

Κάποιος κάθεται στη σκιά σήμερα, επειδή κάποιος άλλος φύτεψε ένα δέντρο πολλά χρόνια πριν.
Warren Buffett

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Magdalo στις Φιλιππίνες Gary Alejano, ο οποίος ήταν και ο αρχικός συντάκτης της νομοθεσίας το 2016, σχολιάζει σχετικά. «Με περισσότερους από 12 εκατομμύρια μαθητές που αποφοιτούν από δημοτικά σχολεία, σχεδόν πέντε εκατομμύρια που αποφοιτούν από γυμνάσια και λύκεια και 500,000 απόφοιτους πανεπιστημίων κάθε χρόνο, αυτό το εγχείρημα – εάν εφαρμοστεί σωστά – θα σημαίνει πως περισσότερα από 175 εκατομμύρια νέα δέντρα θα φυτεύονται κάθε χρόνο».

«Στο πλαίσιο μιας γενιάς, δεν θα μπορούσαν να φυτευτούν λιγότερα από 525 δισεκατομμύρια δέντρα με αυτό το εγχείρημα», τονίζει ο Alejano στις επεξηγήσεις του νομοσχεδίου.

«Ακόμη και με ένα ποσοστό επιβίωσης στο 10%, αυτό θα σημαίνει ότι επιπλέον 525 εκατομμύρια δέντρα θα είναι διαθέσιμα για να τα απολαύσουν οι νέοι αργότερα», καταλήγει.

Τα δέντρα προφανώς θα φυτευτούν σε ήδη υπάρχοντα δάση, προστατευμένες περιοχές, στρατιωτικές εκτάσεις, εγκαταλελειμμένες περιοχές εξόρυξης και συγκεκριμένες αστικές περιοχές, σύμφωνα με το CNN.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι τα είδη δέντρων τα οποία θα επιλεχθούν θα πρέπει να είναι τα κατάλληλα για την τοποθεσία, το κλίμα και την τοπογραφία κάθε περιοχής. Υπογράμμισε μάλιστα πως θα υπάρξει προτίμηση σε τοπικά είδη.

Το Τμήμα Εκπαίδευσης της χώρας και η Επιτροπή για την Ανώτατη Εκπαίδευση θα συνεργαστούν μαζί για την εφαρμογή του νομοσχεδίου.

Τέλος, πέρα από το άμεσο αποτέλεσμα που θα έχει η δεντροφύτευση με απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα, προσδοκάται ότι η νομοθεσία αυτή θα δημιουργήσει περιβαλλοντική συνείδηση στις μελλοντικές γενιές και θα οδηγήσει περαιτέρω οικολογικές πρωτοβουλίες.

Οι Φιλιππίνες είναι μία από τις πιο αποψιλωμένες περιοχές του κόσμου με το 70% των δασών που καλύπτει τα εδάφη της να έχει μειωθεί στο 20% τα τελευταία 20 χρόνια!

Η παράνομη υλοτομία εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα για τη χώρα και η έλλειψη δέντρων σε ορισμένες περιοχές έχει επιδεινώσει τον κίνδυνο και τις επιπτώσεις των πλημμυρών και των κατολισθήσεων.

Πηγή: independent.co.uk, forbes.com

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ζώντας σαν ξωτικό

Σχολιάστε

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας