10 συμβουλές για να ψάλλετε καλύτερα τα μάντρας

0
583

Τα μάντρας είναι επαναλαμβανόμενοι ήχοι που χρησιμοποιούνται για να διαπεράσουν τα βάθη του ασυνείδητου νου και να ρυθμίσουν κάθε δόνηση της ύπαρξής μας.

 

Aκολουθούν 10 συμβουλές για να ψάλλετε τα μάντρας καλύτερα.

1.Σταματήστε να κρίνετε

Συνειδητά, απελευθερώστε τη φλυαρία του εσωτερικού σας κριτή και αφήστε τον να πάει στο καλό. Ακόμα και αν σας φαίνεται παράξενο να ακούτε τον ήχο της ίδιας σας της φωνής, εγκαταλείψτε την απροθυμία σας να ανοίξετε το στόμα σας και το φόβο που νοιώθετε να επιτρέψετε στον ήχο να βγει προς τα έξω.

2. Χαλαρώστε

Χαλαρώστε κάθε μέρος του σώματός σας, κάθε κύτταρό σας. Καθώς ψάλλετε, εντοπίστε στο σώμα σας οποιαδήποτε ένταση. Αφήστε την να ακολουθήσει τη ροή της αναπνοής σας.  Καθίστε σε μία άνετη στάση, γεμάτοι χάρη. Νοιώστε απόλαυση.

3. Αναπνέετε

Η πλήρης και πλούσια, κοιλιακή (πυελική) αναπνοή αποτελεί το θεμέλιο του καλού τραγουδιού. Η αναπνοή δίνει την υποστήριξη που χρειάζεται στη φωνή, αλλά και στην ενέργεια, για να αναδυθεί χαλαρά το τραγούδι σας. Καλλιεργήστε τη μακριά, βαθιά, πλήρη αναπνοή, τώρα αλλά και για πάντα.

4. Ακούστε

Όλα τα παραπάνω είναι σημαντικά, αλλά το να ακούς είναι το κλειδί που ξεκλειδώνει τα πάντα. Αφουγκράσου, άκουσε όλους τους ήχους και τις δονήσεις. Άκουσε βαθιά μέσα σου τον ήχο της φωνής σου. Το να ακούς μ’ αυτόν τον τρόπο είναι μία θεραπεία που καταπραΰνει, αλλά και αναπτύσσει την ικανότητά σου για βαθιά «ακρόαση», δηλαδή να ακούς  τη διαίσθησή σου.

5. Τραγουδήστε από τον αφαλό

Δημιουργήστε, γεννήστε τον ήχο από τον αφαλό. Ο αφαλός είναι το δικό σας  ‘ik’ – το ένα, το μοναδικό σημείο που σας θρέφει όταν βρίσκεστε στη μήτρα. Απλά εστιάστε στον αφαλό και ξεκινήστε τον ήχο από το σημείο αυτό. Αρχίστε από εκεί και κατόπιν εφαρμόστε ό,τι έχετε μάθει για τα μάντρα και την ψαλμωδία.

μάντρας

6. Επιτρέψτε

Χαλαρώστε τη βάση της γλώσσας και απλά «επιτρέψτε» στον ήχο να περάσει μέσα από το λαιμό και το 5ο τσάκρα. Έχουμε την τάση να ωθούμε πολύ σκληρά και να αναγκάζουμε τη φωνή μας να βγει από το λαιμό μας, υπερφορτώνοντας τις φωνητικές μας χορδές. Αυτό δημιουργεί στρες. Αντί να ασκούμε «βία», αρκεί να χαλαρώσουμε και να επιτρέψουμε να περάσει αρκετός αέρας μέσα από τις φωνητικές χορδές. Να επιτρέψουμε στον ήχο να αναδυθεί από τον αφαλό και όχι από τον λαιμό.

7. Δονήστε

Αισθανθείτε τη δόνηση σ’ ολόκληρο το πρόσωπό σας. Αισθανθείτε τον «αέρα» να δονείται στη στοματική κοιλότητα, στα ιγμόρεια, μέσα στα οστά σας. Ασκηθείτε μεταφέροντας τη δόνηση σ’ ολόκληρο το πρόσωπό σας και το κεφάλι σας. Αισθανθείτε την στο στήθος σας, στον αυχένα σας, στην κοιλιά, σ’ ολόκληρο το σώμα σας, μέσα στην αύρα σας. Αισθανθείτε να δονείται ολόκληρη η ύπαρξή σας.

8. Ανοίξτε το στόμα σας

Σας ακούγετε απλό, έτσι δεν είναι; Ανοίξτε 2,5 δάχτυλα το στόμα σας και αρχίστε να εκφέρετε τον ήχο ααααααα (μακρύς και πλήρης ήχος). Είναι ένας σπουδαίος τρόπος άσκησης. Κρατήστε όμως το στόμα σας ανοιχτό και όχι άκαμπτο και ασκηθείτε σε όλους τους ήχους των φωνηέντων. Θα εκπλαγείτε διαπιστώνοντας το εύρος του ήχου που παράγεται, απλά ανοίγοντας το στόμα σας.  Μη ξεχνάτε όμως να παραμένετε χαλαροί!!!!

9. Προβάλετε τον Ήχο

Αναπνέετε βαθιά, ψέλνετε από τον αφαλό, επιτρέπετε στη δόνηση να περνά μέσα από τον λαιμό και κρατάτε το στόμα ανοιχτό. Χαλαρώνετε και ασκείστε στο να κρατήσετε το νου σας ήσυχο. Τώρα προσπαθήστε να προβάλετε τον ήχο 10-15 εκατοστά μπροστά από το πρόσωπό σας. Αφήστε τον να βγει! Θυμηθείτε να μην τον πιέζετε. Απολαύστε το.

10. Εστιάστε

Τώρα που έχετε ήδη μελετήσει τις πρώτες 9 συμβουλές, βάλτε τες όλες μαζί και προσθέστε τον τελικό κρίκο….

Εφαρμόστε και διατηρείστε μία εστίαση (drishti). Εστιάστε στο 3ο μάτι, σε κάποιο σημείο του ορίζοντα ή σε οποιοδήποτε σημείο επιλέξετε εσείς ή σας ζητά η άσκηση.

Ρίξτε άγκυρα και χαλιναγωγήστε τη δύναμη του νου σας.

Διαβάστε ακόμη:
Μάντρας | Ο Ουρανός στη Γη !!!!
Πώς λειτουργούν τα μάντρας
5 Αρχαία Μάντρας που θα μεταμορφώσουν τη ζωή σας

Συγγραφέας: Dev Suroop Kaur
Μετάφραση: Basantpal K.

Πηγή: kundaliniyoganet.gr

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας