Να δίνουμε, όταν μπορούμε.
Και να μη μισούμε, αν μπορούμε.
Αλμπέρ Καμύ

 

Πριν από 10 δέκα περίπου μήνες, ο κ. Λεωνίδας Κουρσούμης, μαζί με δύο φίλους του, τον κ. Αλέξανδρο και τον κ. Αντώνη, άστεγοι και οι τρεις, ζήτησαν με μια ανάρτηση στα κοινωνικά μέσα την αλληλεγγύη του κόσμου. Να προσφέρουν παλιά βιβλία, ώστε να δημιουργήσουν το Παλιοβιβλιοπωλείο των αστέγων και να τα πουλάνε με λίγα ευρώ για τα προς το ζην.

Σήμερα, το Παλαιοβιβλιοπωλείο ετοιμάζεται για το μεγάλο βήμα, να μεταφερθεί σε μόνιμο χώρο, με ρεύμα και θέρμανση. Για τον σκοπό αυτό το Παλαιοβιβλιοπωλείο προσφέρει 10 βιβλία με μόλις 15 ευρώ.

Αυτή τη στιγμή το Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων, βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 132 και πρόκειται να μεταφερθεί στην Ι. Σούτσου 19, Γκύζη  Η ιστορία του ξεκινάει από τον κ. Λεωνίδα Κουρσούμη, ο οποίος εργαζόταν σε εκδοτικό οίκο, αλλά με την κρίση βρέθηκε χωρίς δουλειά και, μη μπορώντας να συμπληρώσει τα ένσημά του για σύνταξη, βρέθηκε και χωρίς στέγη για 8 μήνες.

Ο κύριος Λεωνίδας είναι 68 χρονών και σπούδασε Οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Τους μήνες που περιπλανιόταν στους δρόμους της Αθήνας, ξεκίνησε να μαζεύει πεταμένα βιβλία από τα σκουπίδια και τα πουλούσε στο Μοναστηράκι για λίγα ευρώ, ενώ στη συνέχεια έστησε το μικρό αλληλέγγυο παλαιοπωλείο, το οποίο, εκτός από βιβλία, έχει και άλλα μικροαντικείμενα, έπιπλα και βινύλια.

Η συλλογή των βιβλίων του παλαιοβιβλιοπωλείου μετρά σήμερα πάνω από 25.000 τίτλους, ενώ όταν ο κ. Κουρσούμης ξεκινούσε είχε στη διάθεσή του μόλις 2.500 βιβλία!

Όλα τα βιβλία, πλην κάποιων λευκωμάτων, πωλούνται στην τιμή των 2 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα του Facebook του Παλαιοβιβλιοπωλείου των Αστέγων: www.facebook.com

 

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας