Αρχική Το Βήμα του Αναγνώστη Απόψεις - Ιστορίες 11 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να μεταμορφώσεις τη ζωή σου!

11 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να μεταμορφώσεις τη ζωή σου!

0
1524

Της Ελένης Χριστοδούλου

Πριν από 6 χρόνια σχεδόν, εργαζόμουν στον τομέα της Επικοινωνίας. Νόμιζα ότι αυτή ήταν η δουλειά που μου ταιριάζει και περνούσα άπειρες ώρες στο γραφείο, μάλιστα θεωρώντας ότι η δουλειά μου είναι και ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει στη ζωή μου.
Έως ότου ένιωσα ασφυξία.

Αυτό ήταν το καμπανάκι… της αφύπνισης.

Κατάλαβα ότι η ασφυξία και η δυστυχία που ένιωθα ήταν αποτέλεσμα της δικής μου επιλογής να μην ακούω την καρδιά μου. Όπως αποδείχτηκε χρόνια μετά, αυτό που απέφευγα είναι να δω την αληθινή μου κλήση. Αυτά που πραγματικά ήθελα να κάνω. Για να είμαι ειλικρινής, στην αρχή, δεν είχα ιδέα τι ήταν αυτό που ήθελα πραγματικά να κάνω. Όμως ήξερα ότι κάτι δεν λειτουργούσε στη ζωή μου.

Από τότε ξεκίνησε μια περιπλάνηση γεμάτη όνειρα, σκέψεις, ιδέες, εσωτερική αναζήτηση. Ένα ταξίδι στη διάρκεια του οποίου ήμουν ανοιχτή να δω και να ακούσω, να φροντίσω τον εαυτό μου, να τον αποδεχτώ, να αφήσω πίσω τους θυμούς μου, να ανακαλύψω την αγάπη για τη ζωή, να βρω τη δική μου αλήθεια, και να αλλάξω… για να είμαι σήμερα εδώ, τυχερή που καταφέρνω να ζω τη ζωή που θέλω.

Και αυτό το ταξίδι, ομολογώ ότι ήταν περισσότερο γεμάτο με ερωτήσεις.

Αν, λοιπόν, κι εσύ, νιώθεις ότι έχεις χάσει το πάθος για τη δουλειά σου ή την ίδια σου τη ζωή, αν νιώθεις απογοήτευση και βαρεμάρα και πραγματικά θέλεις, όσο τίποτε άλλο, να αλλάξεις και να ζήσεις τη ζωή που θέλεις, ξεκίνησε κάνοντας στον εαυτό σου αυτές τις 11 ερωτήσεις.

 1. Ποια κατάσταση, συνήθεια, πεποίθηση ή συμπεριφορά κρατάω στη ζωή μου και ξέρω ότι με κάνει να νιώθω άγχος και δυστυχία;
 2. Τι αποφεύγω;
 3. Ποιο όνειρό μου έχω αγνοήσει, όμως αυτό έρχεται συνέχεια μπροστά μου;
 4. Τι κάνω ‘αναγκαστικά’ στη ζωή μου;
 5. Ποιες δεξιότητες ή ταλέντα μου δεν αξιοποιώ;
 6. Τι είναι αυτό που φοβάμαι;
 7. Ποιά άγχη μπορώ να ‘απελευθερώσω’ για πάντα;
 8. Ποια αλλαγή δεσμεύομαι να κάνω;
 9. Υπάρχει κάτι που μπορώ να αφαιρέσω από τη ζωή μου;
 10. Τι μου φέρνει απίστευτη χαρά;
 11. Πότε νιώθω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου;

Αυτό που έμαθα στην περιπλάνησή μου, είναι ότι πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, για αυτά που θέλουμε και για ό,τι  είμαστε.

Καταλαβαίνουμε ότι έχουμε φτάσει στον προορισμό μας, όταν η μεταμόρφωση ξεκινήσει…

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Send this to a friend