11 ρήσεις για να θυμάστε όταν έχετε άσχημη διάθεση

0
3905

Μερικές φορές, μια κακή διάθεση εμφανίζεται χωρίς προφανή λόγο και νιώθουμε σαν να σερνόμαστε στο κρεβάτι για να κρυφτούμε από τον πόνο και τις προκλήσεις της καθημερινής ζωής. Ωστόσο δεν μπορούμε έτσι απλά να δραπετεύσουμε από τα εμπόδια και τις δυσκολίες που αναπόφευκτα συμβαίνουν στη ζωή. Πρέπει να τα συναντήσουμε άμεσα και να αντιμετωπίσουμε τις άσχημες διαθέσεις όποτε εμφανιστούν. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να νιώσετε αρνητικά συναισθήματα, αλλά καλύτερα μάθετε πώς να καταλάβετε τι σημαίνουν αυτά τα αισθήματα και δουλέψτε μέσα από αυτά με ένα θετικό τρόπο. Ελπίζουμε ότι οι ρήσεις που ακολουθούν να σας βοηθήσουν να αντιληφθείτε καλύτερα και να σας κρατήσουν ψύχραιμους όταν η διάθεσή σας δεν είναι καλή.

Κάποια στιγμή πρέπει να απελευθερωθείτε από το τι πιστεύετε ότι θα έπρεπε να συμβεί και να ζήσετε αυτό που γίνεται τώρα.

Η ζωή συχνά εκτυλίσσεται πολύ διαφορετικά από ότι την έχουμε φανταστεί. Την επόμενη φορά που θα είστε σε κακή διάθεση, απλά μάθετε να ανταπεξέρχεστε και αποδεχτείτε την τρέχουσα πραγματικότητα. Όσο πιο πολύ το πολεμάτε, τόσο θα επανεμφανίζεται η ίδια κατάσταση, μέχρι να μάθετε το μάθημά σας. Χαλαρώστε και απελευθερωθείτε!

«Ήταν ταυτόχρονα και γενναία και δυνατή και καταβεβλημένη» – Anna Funder

Δεν χρειάζεται να πολεμάτε τα συναισθήματά σας ή να «φοράτε» μια ψεύτικη βιτρίνα. Αποδεχτείτε τα συναισθήματά σας. Είναι εντάξει να είστε ευάλωτοι και «πεσμένοι» μερικές φορές. Η άσχημη διάθεση δεν κρατάει για πάντα, έτσι να το θυμάστε αυτό την επόμενη φορά που θα σας χτυπήσει. Έχετε απίστευτη δύναμη και ψυχικό σθένος ακόμα και σε περιόδους απελπισίας. Το να είστε ανθρώπινοι σημαίνει ότι έχετε ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων, γι’ αυτό μην τα βάζετε με τον εαυτό σας.

«Μην κρίνεις. Δεν ξέρεις από τι καταιγίδες πέρασε κάποιος μόλις» – Kristen Butler

Αυτό αναφέρεται και στον εαυτό σας. Μην κρίνετε τον εαυτό σας τόσο σκληρά. Τα έχετε καταφέρει μέχρι στιγμής στη ζωή σας και ξεπεράσατε απίστευτα εμπόδια. Αναγνωρίστε το. Μια κακή διάθεση δεν σας κάνει κακό άτομο.

Όμορφα πράγματα συμβαίνουν όταν κρατάτε αποστάσεις από την αρνητικότητα

Μήπως νιώθετε ότι η άσχημη διάθεσή σας προέρχεται από το περιβάλλον σας ή τους ανθρώπους που σας περιβάλλουν; Θυμηθείτε ότι μπορείτε να αποφασίσετε ποιος ή τι θέλετε να σας περιβάλλει, γι αυτό να είστε προσεκτικοί με την ενέργειά σας σχετικά με συγκεκριμένα μέρη ή ανθρώπους. Η απομάκρυνση από την αρνητικότητα μπορεί εύκολα να σας βοηθήσει να ανυψώσετε τη διάθεσή σας.

Όταν η ζωή σας προκαλεί στρες κάντε κάτι για νιώσετε καλύτερα. Οδηγήστε. Πηγαίντε μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα. Ίσως να αλλάξετε και το όνομά σας.

Εντάξει, ίσως να μην χρειαστεί να κάνετε κάτι τόσο ακραίο, όμως το νόημα εδώ είναι να μην επιτρέψετε στη ζωή να σας ελέγχει. Μην επιτρέπετε στις περιστάσεις να υπαγορεύουν τη διάθεσή σας. Πρέπει να αποφασίσετε τι είδους ζωή θέλετε να ζήσετε. Αν αυτό που ζείτε τώρα σας κάνει να νιώθετε κάτι λιγότερο από ζωντανοί και σας προκαλεί διαρκώς μια κακή διάθεση, τότε αλλάξτε κάτι! Δεν είναι ποτέ αργά για να κάνετε μια ριζική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο ζείτε.

Ο χρόνος είναι σαν ποτάμι. Δεν μπορείτε να αγγίξετε το ίδιο νερό δυο φορές, επειδή η ροή που πέρασε δε θα ξαναπεράσει. Απολαύστε την κάθε στιγμή της ζωής σας.

Ο χρόνος δεν σταματάει για κανέναν, γι αυτό απολαύστε την ζωή σας για όσο αυτή διαρκεί. Οι άσχημες διαθέσεις έρχονται και φεύγουν, όμως μπορείτε να βρείτε την ομορφιά ακόμα και στα πιο σκοτεινά μέρη.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ανησυχείτε για ανόητα πράγματα. Διασκεδάστε, μην μετανιώνετε για τίποτα και μην αφήνετε τους ανθρώπους να σας «ρίχνουν».

Εν συντομία λατρέψτε κάθε στιγμή. Μην αφήνετε την κακή σας διάθεση να γίνει μια κακή εβδομάδα, μήνας ή ακόμα και χρόνος. Σταματήστε, μυρίστε τα τριαντάφυλλα και ανοίξτε τα μάτια σας στο ατελείωτο, υπέροχο θαύμα που βρίσκεται ολόγυρά σας.

Οι θετικοί άνθρωποι έχουν εξίσου αρνητικές σκέψεις, απλά δεν αφήνουν αυτές τις σκέψεις να μεγαλώσουν και να τους καταστρέψουν.

Πριν οι σκέψεις σας, σας τροφοδοτήσουν με άσχημη διάθεση, παρακολουθήστε τις για να δείτε αν πράγματι οι σκέψεις σας αντικατοπτρίζουν το πώς θέλετε να αισθάνεστε. Μπορείτε να ξεπεράσετε αυτές τις βαριές σκέψεις και να φέρετε θετική ενέργεια σε αυτές, έτσι ώστε η άσχημη διάθεση να μην σας επηρεάζει αρχικά.

Τίποτα δεν καταπραΰνει την ψυχή όσο μια βόλτα στην παραλία

Η φύση γιατρεύει. Αν σας «χτυπήσει» μια κακή διάθεση προσπαθήστε να περάσετε λίγο χρόνο έξω από το σπίτι σας. Ο φρέσκος αέρας, η λιακάδα και το ελαφρύ αεράκι θα διώξουν μακριά τους μπελάδες σας!

Έχω πολλά για τα οποία είμαι ευγνώμων

Η ευγνωμοσύνη θα ελαττώσει γρήγορα κάθε αρνητική σκέψη μέσα στο μυαλό σας. Η ευγνωμοσύνη για τη ζωή ελκύει την αφθονία, που σημαίνει ότι η άσχημη διάθεση δεν θα κρατήσει πολύ αν διατηρήσετε στην καρδιά σας χώρο και επιλέξετε να δείτε το καλό σε όλες τις περιπτώσεις.

Η ζωή είναι καλύτερη όταν γελάτε

Εκτός όλων των άλλων, θυμηθείτε να μην παίρνετε στα σοβαρά τόσο πολύ την ζωή. Το γέλιο κυριολεκτικά σταματάει την κακή διάθεση, γι αυτό μην ξεχάσετε να γελάσετε σήμερα!

Μετάφραση: awakengr.com via powerofpositivity

Πηγή: awakengr.com

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας