Οι 12 οίκοι του ωροσκοπίου μας

0
2507

Του Χρήστου Άρχου

Οι οίκοι για πάρα πολλούς αποτελούν την εξωτερική έκφραση της ζωής μας, αποτελούν τον υλικό κόσμο μας.

Για άλλους απλά αποτελούν τη σωματικοποίηση της ψυχής μας. Είτε η μία άποψη ισχύει ή η άλλη το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για πολύ σημαντικά στοιχεία στο χάρτη μας.

1ος Οίκος

Ο 1ος οίκος είναι πάρα πολύ σημαντικός. Πρόκειται για τον οίκο που μας δίνει στοιχεία γύρω από τον ίδιο μας τον εαυτό. Επίσης πρόκειται για τον οίκο που μπορεί να μας πεί πολλά γύρω από την ίδια μας την εμφάνιση αλλά ακόμη και για τις καθημερινές μας συνήθειες.

Πολλοί αστρολόγοι μέσα από τον 1ο οίκο βλέπουν στοιχεία για την υγεία μας την ίδια καθώς και για τις συνήθειες μας. Πολλές φορές παρόλα αυτά ο 1ος οίκος μπορεί να οδηγήσει και γνώση και για πράγματα που δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένα μιας και μπορεί να εκφράζει στο σύνολο τη ζωή μας οπότε μπορεί να βγει και οποιοδήποτε στοιχείο ακόμη και στοιχεία που δεν περιμέναμε.

2ος Οίκος

Στον 2ο οίκο μπορούμε να καταλάβουμε πολλά γύρω από τα ίδια μας τα αποκτήματα. Εκτός όμως από τα αποκτήματα μας μπορούμε να δούμε και την εικόνα της αυτοπεποίθησης μας.

Πολλοί θεωρούν ότι ο 2ος οίκος δεν είναι απαραίτητα τα αποκτήματα μας αλλά αυτά τα πράγματα τα οποία θα κατέχουμε από την εργασία μας και γενικότερα από το έργο μας και όχι οτιδήποτε εμείς μπορεί να κατέχουμε μέσα από δώρα η άλλα στοιχεία.

Στο ζήτημα της αυτοπεποίθησης είναι ένας οίκος πολύ σημαντικός γιατί μέσα από αυτόν μπορεί ένας αστρολόγος που γνωρίζει ψυχολογία να καταλάβει πως κενά σε έναν τόσο σημαντικό σημείο του χάρτη μπορούν να οδηγήσουν σε πολλαπλά ψυχολογικά προβλήματα.

3ο Οίκος

Στον 3ο οίκο μπορούμε να δούμε πάνω από όλα τα ίδια μας τα αδέλφια. Εκτός από τα αδέλφια μας όμως μπορούμε να δούμε και άλλα συγγενικά μας πρόσωπα όπως για παράδειγμα τα ξαδέλφια μας ή συγγενείς μας που δεν έχουμε και τόσο ιδιαίτερες σχέσεις. Επίσης είναι ο οίκος που έχει να κάνει με την επικοινωνία και με τους γείτονες μας.

Είναι ο βασικός οίκος που ασχολείται με την επικοινωνία και κυρίως με την βασική μας εκπαίδευση.

Πολύ σημαντική η λειτουργία αυτού του οίκου σχετικά με τον τρόπο σκέψης μας. Αυτό σημαίνει ότι μέσα από τον 3ο οίκο μπορούμε να καταλάβουμε αν και κατά πόσο ένα άτομο σκέφτεται σωστά ή κάνει λάθος με αποτέλεσμα ακόμη και να γίνεται δυστυχισμένο.

4ος Οίκος

Στον 4ο οίκο του χάρτη μπορούμε να δούμε πολλά στοιχεία γύρω από το πατρικό σπίτι ενός ατόμου και τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Επίσης είναι πολύ σημαντικός οίκος γιατί μας δίνει στοιχεία γύρω από το έναν από τους δύο γονείς του ατόμου. Συνήθως έχει να κάνει με τη μητέρα αλλά και πολλές φορές έχει να κάνει και με τον γονέα που δεν έπαιξε τόσο σημαντικό ρόλο στο εξωτερικό περιβάλλον του ατόμου.

Ο 4ος οίκος έχει να μας πεί και πράγματα και για την προσωπική ζωή του ατόμου και το ίδιο του το σπίτι κυρίως όταν αυτό παντρευτεί.

Πολύ σημαντική τέλος πλευρά τους 4ου οίκου είναι το ότι έχει να κάνει με το τέλος της ζωής και τα τελευταία χρόνια. Μέσα λοιπόν από αυτόν μπορούμε να καταλάβουμε πως θα είναι το τελευταίο στάδιο της ζωής του ατόμου.

5ος Οίκος

Στον 5ο οίκο έχουμε να κάνουμε με πάρα πολύ σημαντικά πράγματα. Είναι ένας πολύ σημαντικός οίκος όσον αφορά την ίδια μας την δημιουργηκότητα. Αυτή η δημιουργικότητα μπορεί να πάρει πάρα πολλές μορφές. Η πιο βασική είναι τα παιδιά για αυτό και ο 5ος οίκος βασίζεται πάρα πολύ πάνω στο κατά πόσο ένα άτομο θα κάνει παιδιά. Επίσης ο 5ος έχει να κάνει και με την καλλιτεχνική δημιουργικότητα, αλλά και ό,τι μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι μπορεί να είναι δημιουργικό. Ο 5ος οίκος έχει να κάνει επίσης και με τα τυχερά παιχνίδια, ενώ από τις σπουδαιότερος λειτουργίες τους είναι ο συσχετισμός του με τα αισθηματικά ενός ατόμου μιας και μία ερωτική σχέση είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα φανεί από τον 5ο και όχι από τον 7ο μέχρι να πάρει κάποιου είδους επισημοποίηση.

6ος Οίκος

Πολύ σημαντικός οίκος βέβαια και ο 6ος οίκος. Καταρχάς έχει να κάνει με την καθημερινότητά μας. Ποιες μπορεί να είναι οι συνήθειες μας και ποια μπορεί να είναι τα κουσούρια μας. Εκτός από αυτό ο 6ος οίκος μπορεί να μας δώσει πολλά στοιχεία για την ίδια την υγεία του ατόμου και πως μπορεί αυτή η υγεία να προστατευτεί στη συνέχεια μιας και φαίνεται ο χώρος στον οποίο εμείς έχουμε περισσότερες αδυναμίες. Εκτός από την υγεία μας έχει να κάνει με την παραγωγικότητα μας και την ίδια μας την εργασία. Εδώ λοιπόν μπορούμε να δούμε όχι που το άτομο μπορεί να πετύχει τόσο αλλά σε ποιο χώρο και με ποιον τρόπο μπορεί να αντέξει κάποιο άτομο την καθημερινή ρουτίνα. Επίσης ο 6ος οίκος έχει να κάνει και με κάποια ελαφρώς συγγενικά μας πρόσωπα.

7ος Οίκος

Ένας πολύ σημαντικό οίκος μιας και έχει να κάνει κυρίως με το έτερον σας ήμισυ. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για έναν οίκο όπου μπορούμε να μάθουμε πολλά για τον μόνιμο σύντροφο μας. Από το τι ζώδιο είναι μέχρι μερικοί να μάθουμε και τι χαρακτηριστικά μπορεί να έχει. Εκτός από αυτό έχει να μας πει πάρα πολλά και για το είδος του γάμου που θα κάνουμε αλλά και το πόσους γάμους μπορεί να κάνει κάποιο άτομο.

Πέρα από τους γάμους ο 7ος δείχνει πολλά στοιχεία γύρω από τις ίδιες μας τις συνεργασίες αλλά και το πώς μας βλέπουν οι άλλοι.

Πολύ σημαντικό και δεν θα πρέπει να παραλείψουμε είναι ότι πρόκειται για έναν οίκο που μπορεί να μας λέει πολλά στοιχεία για τους ανοιχτούς μας εχθρούς.

8ος Οίκος

Ο 8ος οίκος μπορεί να μας δώσει πάρα πολλά στοιχεία γύρω από την ψυχοσύνθεση ενός ατόμου και αν μπορούμε να αφουγκραστούμε πολλά γύρω από αυτόν τον οίκο θα μάθουμε πολλά. Είναι ουσιαστικά ένας οίκος που βασίζεται με τη ψυχή μας και το κατά πόσο μπορούμε να αλλάξουμε στην τωρινή μας ζωή και να μπορέσουμε να εξελιχθούμε. Επίσης είναι ένας οίκος που μας δίνει πληροφορίες γύρω από το θάνατο και την αλλαγή που μπορεί να έχουμε. Ο 8ος οίκος επίσης είναι ένας πολύ σημαντικός οίκος γύρω από την σεξουαλικότητα του ατόμου αλλά και την αξία και το σεβασμό που μπορεί να λάβει κάποιο άτομο στη ζωή τους. Αυτό σημαίνει ότι με έναν καλό 8ο οίκο το άτομο μπορεί να λάβει πολλά πράγματα. Ένα από αυτά έχει να κάνει και με τα οικονομικά ζητήματα, όπως δάνεια αλλά και κληρονομικά ζητήματα.

9ος Οίκος

Ο 9ος οίκος έχει να κάνει κυρίως με τα πιστεύω μας και τη θεώρηση που έχουμε για τον κόσμο γύρω μας. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για έναν οίκο που μπορούμε να καταλάβουμε από αυτόν την ίδια του την φιλοσοφία. Εκτός από αυτό ο 9ος οίκος μπορεί να μας πει πολλά και για τα μακρινά του ταξίδια σε αντίθεση με τον 3ο που έχει να κάνει με τα κοντινά ταξίδια.

Επίσης είναι ένας οίκος που μας δείχνει την ανώτερη εκπαίδευση και αν θα καταφέρει το άτομο να αποκτήσει κάτι τέτοιο στη ζωή του. Επειδή ακριβώς σχετίζεται με την ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση είναι και ο οίκος που σχετίζεται με τον ανώτερο τρόπο σκέψης και το κατά πόσο το άτομο μπορεί να φύγει από τα δίχτυα της καθημερινότητα ή θα παραμείνει δούλος σε αυτή.

10ος Οίκος

Ο 10ος οίκος έχει να κάνει κυρίως με το status που μπορεί να αποκτήσει κάποιο άτομο στη ζωή του. Αυτό σημαίνει ότι μέσα από τον 10ο οίκο μπορούμε να καταλάβουμε αν ένα άτομο καταφέρει να ανέβει στη ζωή του ή θα παραμείνει μία ζωή εκεί από όπου ξεκίνησε. Πολλά λοιπόν από εδώ μπορούν να φανούν για την επαγγελματική καριέρα κάποιου ατόμου. Εκτός όμως από αυτό ο 10ος οίκος είναι πάρα πολύ σημαντικός γιατί μπορεί να μας δώσει στοιχεία πολλά και για τον ίδιο τον πατέρα συνήθως του ατόμου ή τον γονέα που επηρέασε περισσότερο τη ζωή του ατόμου στο εξωτερικό περιβάλλον. Εκτός από αυτό ο 10ος οίκος έχει να κάνει και με τις απόψεις μας γύρω από την κοινωνία, αλλά και το κατά πόσο εμείς οι ίδιοι είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε αυτήν και τα δεδομένα της.

11ος Οίκος

Ο 11ος οίκος είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικός. Μας βοηθά στο να μπορέσουμε να αναπτύξουμε έναν ευρύτερο κοινωνικό κύκλο. Αυτό σημαίνει ότι έχει να κάνει με τον ευρύτερο κύκλο μας και τους γνωστούς μας, αλλά προσοχή δεν έχει καμία σχέση με τους φίλους μας. Ο 11ος οίκος είναι πολύ σημαντικός, γιατί λειτουργεί αξονικά με τον 5ο οίκο αυτό σημαίνει ότι αν ο 5ος οίκος έχει να κάνει με την αγάπη που μπορούμε να δώσουμε προς τους ανθρώπους γύρω μας και το κατά πόσο θα πληγώσουμε ή όχι στη ζωή μας, τότε ο 11ος έχει να κάνει με την αγάπη που θα λάβουμε στη ζωή μας και στο κατά πόσο θα μας αποδεχτούν ή θα μας πληγώσουν. Εδώ θα πρέπει να συμπληρώσουμε ότι δεν μιλάμε μόνο για την ερωτική αγάπη που μπορεί να έχει ένα άτομο αλλά και για την φιλική ακόμη και την γονεική.

12ος Οίκος

Στον 12ο οίκο το άτομο έχει να κάνει πάνω από όλα με το συλλογικό ασυνείδητο. Με ότι μνήμες δηλαδή μπορεί να κουβαλάει κάποιο άτομο από το παρελθόν της ανθρωπότητας και πως θα το επηρεάσουν στην τωρινή του ζωή. Επίσης είναι το μέρος που έχει να κάνει με την απομόνωση μας με τις αδυναμίες μας, αλλά και με τις ίδιες τις ασθένειες μας ιδιαίτερα τις ψυχικές. Εκτός από αυτό ο 12ος είναι ένας πολύ δυνατός οίκος γιατί δείχνει τους τομείς που αμα το θελήσουμε μπορούμε να φτάσουμε σχεδόν σε μία θεϊκή τελειότητα, ενώ οι μεταφυσικές δυνατότητες και χαρακτηριστικά σχεδόν πάντα θα φανούν αν υπάρχουν ή όχι μέσα από τον ονειρικό οίκο του 12ου.

Ο κάθε οίκος λοιπόν έχει να κάνει σχέση με κάποιον σημαντικό παράγοντα της ζωής μας. Αυτό σημαίνει ότι γενικότερα σαν άτομα είμαστε πολύπλευρα και όχι μονόπλευρα. Όλοι γεννηθήκαμε από κάποιους γονείς, όλοι αποκτήσαμε κάποια στιγμή κάποιον σύντροφο και όλοι κάποια στιγμή πιάσαμε κάποια χρήματα στη ζωή μας.

Αν κοιτάξουμε όμως το χάρτη μας θα δούμε ότι σε έναν γενέθλιο χάρτη πολλές φορές όχι μόνο δεν θα έχουμε γεμίσει τους οίκους που υπάρχουν στον χάρτη μας, αλλά μπορεί ακόμη και τα 2/3 αυτού να είναι εντελώς άδεια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πράγματα στη ζωή μας δεν θα τα ζήσουμε.

Πόσες φορές δεν έχω ακούσει τη ΘΕΙΚΗ ερώτηση ότι επειδή έχω κενό έβδομο οίκο δεν υπάρχει περίπτωση να παντρευτώ και επειδή δεν έχω πλανήτες στον 5ο δεν θα κάνω παιδιά;

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ο κόσμος που δεν έχει πλανήτες στον 5ο και στον 7ο και παντρεύεται και κάνει παιδιά όπως βέβαια και όλοι πεθαίνουμε και ας μην έχουμε πλανήτες στον 8ο οίκο. Αυτό σημαίνει ότι όταν λείπει ένας πλανήτης από έναν οίκο τότε μπορεί να βιώσουμε τα θέματα αυτού του οίκου πιο πολύ στη ζωή μας μέσα από άλλα ζητήματα πιο έντονα από άλλα.

Αυτό είναι μία πραγματικότητα αν το δείτε όλοι δεν περνάμε όλοι τις ζωές μας με εντάσεις μέσα από συγκεκριμένους τομείς. Γνώρισα μία πολύ υπέροχη γυναίκα ( Κα Παναγιώτα να είσαι καλά) η οποία σε όλη της τη ζωή αυτό το οποίο έκανε είναι να ασχολείται με τα αδέλφια της και η ζωή της να γυρίζει γύρω από αυτά. Έχω γνωρίσει άλλο κόσμο που όλα γύριζαν γύρω από τις αισθηματικές τους σχέσεις και άλλους να γυρίζει γύρω από το εγώ τους.

Υπάρχει κάτι λάθος σε όλα τα παραπάνω; Όχι βέβαια καμία ζωή δεν είναι κατώτερη από καμία άλλη. Κάθε ζωή έχει σκοπό και χρησιμότητα για αυτό και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μία ζωή τριγυρισμένη από ερωτικούς συντρόφους είναι πιο σημαντική από μία ζωή που ήταν γύρω από ζητήματα της οικογένειας ή γιατί μία έντονα καλλιτεχνική ζωή θα πρέπει να είναι καλύτερη από μία ζωή ενός ανθρώπου που ασχολήθηκε μόνο με τον εαυτό του.

Δεν πρέπει να βάζουμε όρια στους ίδιους μας τους εαυτούς παρόλα αυτά. Όπως είδαμε κάθε οίκος έχει να κάνει με πολύ περισσότερους από έναν τομείς, αυτό σημαίνει ότι, για παράδειγμα, ένα άτομο που έχει πολύ έντονο 5ο στο χάρτη του μπορεί να ασχοληθεί με τους έρωτες, αλλά ταυτόχρονα στη ζωή τους μπορεί να έχει αξιοθαύμαστη δημιουργικότητα και να κάνει και πολλά παιδιά. Αυτό το άτομο όσο πιο πολύ καλύπτει τους τομείς της ζωής του που έχουν πλανήτες με περισσότερα στοιχεία τόσο πιο πολύ θα είναι ευτυχισμένο.

Επίσης, κάθε οίκος εκτός από πηγή ικανοποίησης μπορεί να είναι ένας οίκος υπεραναπλήρωσης και πόνου. Για παράδειγμα στο θέμα που αναλύσαμε επάνω σχετικά με τον 5ο οίκο ένα άτομο μπορεί να ασχοληθεί με τους έρωτες και να κάνει παιδιά, αλλά να μην καταφέρει να δημιουργήσει ή να δημιουργήσει πάρα πολύ και να ερωτευτεί αλλά να μην μπορεί να κάνει παιδιά.

Θα με ρωτήσετε μπορεί κάποιος να έχει πολύ έντονο 5ο οίκο και να μην κάνει παιδιά; Μετά θα βρείτε την εύκολη απάντηση… Μπορεί να έχει Κρόνο Θα πείτε.

Έχω γνωρίσει κόσμο με Ήλιο και Σελήνη και άλλους πολύ καλούς πλανήτες στον 5ο χωρίς να είναι ο Κρόνος και να μην έχουν κάνει παιδιά στη ζωή τους. Είχαν όμως όλα τα υπόλοιπα. Για αυτό λοιπόν προσέξτε πολύ όταν πάτε να ασχοληθείτε με τους οίκους και μην περιμένετε να δείτε αυτό το οποίο θα θέλατε εσείς να δείτε, γιατί ο αστρολόγος ακόμη και ο μαθητευόμενος θα πρέπει να βλέπει τα πράγματα ολιστικά και όχι σύμφωνα με τα θέλω και τα κομμάτια που θα ήθελε ο καθένας μας στη ζωή του.

Πολλά στοιχεία για έναν κενό τώρα οίκο μπορούμε να πάρουμε από τον κυβερνήτη του. Τι εννοούμε όμως κυβερνήτη;

Κάθε οίκος ξεκινά από κάποιο ζώδιο. Ε, το κάθε ζώδιο όπως είχαμε μάθει ότι έχει και έναν κυβερνήτη. Ο κυβερνήτης του ζωδίου κυβερνά και τον οίκο ο οποίος ξεκινά από το ζώδιο αυτό.

Αν για παράδειγμα έχουμε τον 3ο οίκο να ξεκινά η ακμή του στις 18ο Λέοντα αυτό σημαίνει ότι ο Ήλιος είναι ο κυβερνήτης του 3ου οίκου και ο οίκος στον οποίο βρίσκεται, καθώς και οι όψεις που κάνει είναι ιδιαίτερα σημαντικά για να μπορέσουμε να καταλάβουμε και τον 3ο οίκο αλλά και τον οίκο στον οποίο βρίσκεται ο Ήλιος στο συγκεκριμένο παράδειγμα. Αυτή όμως είναι ύλη για άλλο επίπεδο.

Χρήστος Άρχος

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας