150 κήποι του Αγροκτήματος του ΑΠΘ θα διατεθούν σε πολίτες

0
87
Τον δικό τους κήπο, στις εκτάσεις του Πανεπιστημιακού Αγροκτήματος, στη Θέρμη, θα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν και φέτος όλοι όσοι επιθυμούν να καλλιεργήσουν τα δικά τους λαχανικά.
Το Αγρόκτημα του ΑΠΘ και το Τμήμα Γεωπονίας θα παρέχουν στους χρήστες συμβουλευτική υποστήριξη από φοιτητές της Σχολής και γεωπόνους, νερό άρδευσης, με ανεξάρτητη παροχή σε κάθε τεμάχιο καθώς και κοινόχρηστους χώρους υγιεινής. Η καλλιέργεια θα γίνεται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας.
Τη φετινή καλλιεργητική περίοδο θα διατεθούν 150 κήποι, με έκταση 100 τ.μ. ο καθένας, ενώ η συμμετοχή στο πρόγραμμα ανέρχεται στο ποσό των 120 ευρώ ετησίως. Τα δε έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν στο Ταμείο του Αγροκτήματος και θα χρησιμοποιούνται για τις λειτουργικές ανάγκες των κήπων, την επέκταση του προγράμματος, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εκπαίδευση των φοιτητών.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, ενώ σε περίπτωση που θα υπάρξουν περισσότερες αιτήσεις από τη διαθέσιμη έκταση, η επιλογή των καλλιεργητών θα γίνει με κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 και ώρα 11.00, στα γραφεία του Αγροκτήματος.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση από σήμερα, Δευτέρα 7 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, στα γραφεία του Αγροκτήματος του ΑΠΘ (περιοχή “πράσινα φανάρια” Θέρμης) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] ή στο φαξ: 2310473556. Ή να απευθύνονται στα τηλ. 2310473842 και 2310473792.

Πηγή: news.gr

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας