3+1 Τρόποι για να φέρεις περισσότερη Ευδαιμονία στη ζωή σου

0
1339

Πριν λίγες ημέρες, είχα τη χαρά να φιλοξενηθώ σε μία online συζήτηση με τη Φωτεινή Βαβίτσα. Η αφορμή ήταν το επερχόμενο Retreat της Anagenis στο Yoga on Crete. Η θεματολογία μας φέτος είναι η Ευδαιμονία.

 

‘Eτσι, η Φωτεινή με προσκάλεσε να μοιραστώ με την ίδια και τον υπόλοιπο κόσμο 3 + 1 τρόπους που προτείνω ότι μπορούν να φέρουν Ευδαιμονία στην καθημερινότητα, καθώς και σε ολόκληρη τη ζωή μας.

Όλα όσα προτείνω, αποτελούν κομμάτια γνώσης που έχω εφαρμόσει σε εμένα την ίδια και με έχουν βοηθήσει μέσα από προσωπικά μου βιώματα. Αντίστοιχα, όταν μου πρότεινε η Φωτεινή να μιλήσουμε για πρακτικά εργαλεία Ευδαιμονίας, επικεντρώθηκα στην εμπειρία μου και σε συνήθειες που με στηρίζουν έως και σήμερα.

Ως Αφυπνισμένες Συνειδητότητες που είμαστε, έχουμε την ευκαιρία να φέρουμε περισσότερο Φως στον κόσμο. Γνωρίζουμε όλοι πόσο σημαντικό μπορεί να είναι αυτό για όλους τους ανθρώπους.

Η Ευδαιμονία είναι μία εσωτερική κατάσταση μέσα από την οποία μπορούμε να απολαύσουμε και να προσφέρουμε τα Δώρα του Σύμπαντος που είναι πάντα σε Αφθονία και Ευημερία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ΕνΘυμηθούμε αυτή την εσωτερική μας κατάσταση και να συντονισθούμε μαζί της.

Στη συνέχεια ακολουθούν οι τρόποι που παρουσίασα στη συζήτησή μας. Αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της δικής μου καθημερινότητας, των μαθητών της Anagenis, καθώς και όλων των ανθρώπων που βιώνουν την Ευδαιμονία σε αυτόν τον πλανήτη.

«Η Ευδαιμονία είναι η χωρίς κόπο υλοποίηση.»

3 + 1 Τρόποι για την Ευημερία μας:

1. Κάνε περισσότερο χώρο στο σώμα σου μέσα από την κίνηση.

Το σώμα χρειάζεται κίνηση για να ξεμπλοκάρει όλη τη λιμνάζουσα ενέργεια που έχει συγκεντρώσει μέσα στα χρόνια. Δεν έχει σημασία η μορφή της κίνησης, αρκεί να είναι αυτή που εσύ απολαμβάνεις.

Χόρεψε, περπάτησε, κάνε yoga ή απλά διατάσεις! Ο σκοπός είναι πάντα να ανακινήσεις την ενέργεια στο σώμα σου, να απελευθερώσεις όλα τα σημεία στα οποία είναι εκεί και στέκεται για να δημιουργήσεις χώρο για το νέο. Φυσικά, είναι καλό να επιλέξεις το νέο με το οποίο θα γεμίσεις τον χώρο που δημιούργησες να συνοδεύεται από τη δόνηση της Ευδαιμονίας που επιθυμείς να φέρεις στη ζωή σου.

2. Συνδέσου με την Εσωτερική σου Καθοδήγηση.

Όποιος όρος και να σου ταιριάζει, Ψυχή, Συμπαντικός Εαυτός, Πηγή. Αυτό που έχει σημασία είναι να ανακτήσεις τη σύνδεσή με αυτό που μου αρέσει να αποκαλώ «Εσωτερικό Γνωρίζω». Σε περίπτωση που το έχεις ήδη κάνει, θυμήσου απλά να συνδέεσαι καθημερινά μαζί του. Μέσα αυτό αυτή την καθημερινή σύνδεση καταφέρνεις να γίνεσαι εσύ ο Δημιουργός της Ζωής σου. Επομένως, μπορείς να επιλέγεις Συνειδητά να βιώνεις την κάθε σου μέρα, μέσα από την Ευδαιμονία.

3. Ο Διαλογισμός.

Είναι το καθημερινό, πρακτικό εργαλείο που κατά την άποψή μου δεν αποτελεί την πολυτέλεια, αλλά το απαραίτητο ξεκίνημα της ημέρας μας. Παράγει ανιχνεύσιμες, θετικές αλλαγές στον εγκέφαλό μας, εξισορροπεί τα 2 ημισφαίρια του, ενδυναμώνει τα εσωτερικά μας συστήματα. Έτσι, μας επιτρέπει να ισορροπούμε μέσα σε κάθε κατάσταση που προκύπτει στην καθημερινότητά μας. Βοηθάει στην εξάλειψη του καθημερινού στρες, το οποίο έχει γίνει τόσο οικείο κομμάτι της ζωής των ανθρώπων που πολλές φορές είναι εκεί κι εμείς δεν το αντιλαμβανόμαστε.

Μέσα από τον διαλογισμό μπορούμε να περάσουμε στην κατάσταση όπου αφηνόμαστε στη ροή και την ομαλή εξέλιξη των πραγμάτων. Μέσα αυτό αυτή την κατάσταση, καλωσορίζουμε όλα όσα η Ευδαιμονία μπορεί να φέρει στη ζωή μας.

4. Η Ευγνωμοσύνη.

Άφησα για το τέλος αυτή τη συμβουλή που, όταν συνδυάζεται με όλους τους προηγούμενους τρόπους, απογειώνει κάθε αποτέλεσμα. Αυτό φυσικά ισχύει και για την κατάσταση της Ευδαιμονίας, εφόσον επιλέγουμε να ζούμε τη ζωή μας μέσα από αυτή.

Η Ευγνωμοσύνη πολλαπλασιάζει τα οφέλη κάθε επιθυμητής αλλαγής στη ζωή μας. Είναι η εσωτερική αναγνώριση ότι αυτό που επιθυμούμε ήδη υπάρχει και νιώθουμε τόσο ευτυχισμένοι που πάμε να το συναντήσουμε. Όταν προσθέτουμε την ευγνωμοσύνη μέσα στην ημέρα μας αναγνωρίζουμε κάθε εμπειρία που βιώνουμε ως ένδειξη ότι οδηγούμαστε πιο κοντά στην πρόσθεση και την επιθυμία που έχουμε εκφράσει. Η αναγνώριση αυτή μας βάζει ακόμη περισσότερο μέσα στη ροή και η πορεία μας απλά απογειώνεται και φθάνει επίπεδα που δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε πιο πριν.

Σας προσκαλώ να εντάξετε αυτούς τους τρόπους και να δημιουργήσετε νέες συνήθειες στη ζωή σας. Πάντα με σκοπό κάθε μία από αυτές να σας διευρύνει και να σας φέρνει ακόμη πιο κοντά στην αλήθεια σας.

Θα χαρώ πολύ να σας δω μαζί μας στην Κρήτη και σε ένα Retreat που έχουμε αφιερώσει ολόκληρο στο να συντονιστούμε όλοι μαζί και να αναδείξουμε αυτή την υπέροχη κατάσταση Ευδαιμονίας που είμαστε!

Έως τότε, απολαύστε τη συζήτησή μας και παίξτε με αυτούς τους απλούς τρόπους που σας προτείνω!

Πηγή: anagenis.com

 

Newsletter εγγραφή

 

Βικτώρια Καρυπίδου

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας