3+1 σημαντικές ερωτήσεις για τη ψηφιακή μαστογραφία

0
43

Advertorial

H ψηφιακή μαστογραφία είναι μία από τις πιο σημαντικές γυναικείες εξετάσεις που μπορούν να βοηθήσουν σε έναν πολύ σημαντικό τομέα στην ζωή της γυναίκας, στην διάγνωση καρκίνου του μαστού.

Τι ονομάζουμε ψηφιακή μαστογραφία;

Είναι μία σύγχρονη εξέταση, η οποία μπορεί να αναπαράγει με την βοήθεια ενός προγράμματος επεξεργασίας, την εικόνα που προβάλλεται από την εικόνα του υπολογιστή.

Με την εξέταση, προσφέρονται ορισμένα πλεονεκτήματα όπως:

  • Η μεγέθυνση της εικόνας για καλύτερη διάγνωση
  • Καλύτερη επεξεργασία της εικόνας από τα τελευταίας τεχνολογίας μέσα
  • Αποθήκευση της εικόνας και μετάδοσή της σε άλλους γιατρούς

Είναι επικίνδυνη η ακτινοβολία που δεχόμαστε από την μαστογραφία;

Από το 1960 που χρησιμοποιείται η μαστογραφία, η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική και η τεχνολογία στα μηχανήματα έχει γνωρίσει άνοδο. Έτσι και η ποσότητα της ακτινοβολίας είναι πλέον μηδενική, συνεπώς και ακίνδυνη για την υγεία των ανθρώπων.

Η ποσότητα ακτινοβολίας που λαμβάνει μία γυναίκα ισούται με μία 3μηνη έκθεσή της στις συνθήκες του περιβάλλοντος. Οπότε η παρατήρηση κάποια βλάβης λόγω της ακτινοβολίας μπορεί να υπάρξει τουλάχιστον μετά από 200 ψηφιακές μαστογραφίες, γεγονός που δεν πρόκειται να συμβεί σε καμία γυναίκα, αφού μετά τα 35-40 αρχίζουν οι ετήσιες εξετάσεις.

Πόσο αξιόπιστη είναι η εξέταση;

Όπως σε όλες τις ιατρικές εξετάσεις έτσι και στην ψηφιακή μαστογραφία, υπάρχει μία πολύ μικρή περίπτωση να μην βρεθεί ο καρκίνος, να γίνει δηλαδή λάθος διάγνωση. Μπορεί δηλαδή να γίνει λόγος για ψευδώς αρνητική μαστογραφία ή για μία μαστογραφία που φανερώνει μία αλλοίωση, η οποία μπορεί να εκληφθεί λανθασμένα ως καρκίνος. Οι περιπτώσεις αυτές είναι σπάνιες και πλέον αγγίζουν μηδενικά ποσοστά.

Αν η εξέταση πραγματοποιείται τακτικά ο καρκίνος του μαστού προλαμβάνεται;

H ψηφιακή μαστογραφία δεν προλαμβάνει την εμφάνιση καρκίνου, απλά βοηθάει στην πρώιμη ανακάλυψή του. Έχει βρεθεί ότι η εξέταση αυτή μπορεί να διαγνώσει καρκίνο, έως και ένα χρόνο πριν την εκδήλωσή του. Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι όλες οι γυναίκες μετά τα 35-40 πρέπει να μην αμελούν την μαστογραφία.

Δείτε περισσότερα για την πολύτιμη αυτή εξέταση, μέσα από την ιστοσελίδα sakarellos.gr

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας