4+1 λόγοι για να δοκιμάσετε την Γιόγκα Γέλιου

0
374

Του Αποστόλη Βούλγαρη

Τι είναι η Γιόγκα Γέλιου;

Η Γιόγκα Γέλιου είναι μία διασκεδαστική τεχνική ασκήσεων γέλιου και αναπνοών, με την οποία επιτυγχάνουμε εγκάρδιο και παρατεταμένο γέλιο, χωρίς την ανάμειξη νοητικών διαδικασιών, που συνήθως φρενάρουν το φυσικό γέλιο. Περιλαμβάνει τραγούδι, παιχνίδι, χειροκρότημα και κινήσεις του σώματος με παιδική διάθεση. Αυτές οι ασκήσεις, επειδή συνδυάζονται με την κοινωνική δυναμική της χαρούμενης ομαδικής συμπεριφοράς, προκαλεί τα πλήρη φυσιολογικά οφέλη για τον οργανισμό.

yoga_geliou

Η Γιόγκα Γέλιου ιδρύθηκε το 1995 από τον Ινδό παθολόγο Δρα Μαντάν Κατάρια και τη σύζυγό του Μαντούρι, δασκάλας της γιόγκα. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 16.000 Κλαμπ Γέλιου σε 105 χώρες σε όλο τον κόσμο, με περισσότερα από 3-4.000.000 μέλη, και τα νούμερα αυτά συνεχώς αυξάνονται.

Η Γιόγκα Γέλιου απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Από τα νήπια μέχρι τα βαθιά γεράματα. Το είδος των ασκήσεων γέλιου που επιλέγονται, διαφέρει και προσαρμόζεται για τις ανάγκες της κάθε ηλικιακής ομάδας.

yoga_geliou1

Για ποιούς λόγους να δοκιμάσετε τη γιόγκα γέλιου;

1. Φτιάχνει τη διάθεση

Η Γιόγκα Γέλιου μπορεί να αλλάξει τη διάθεση μέσα σε λίγα λεπτά, δημιουργώντας ενδορφίνες στον εγκέφαλο.

Έτσι, νιώθουμε καλά, και όταν νιώθουμε καλά τότε τα κάνουμε όλα καλά! Μας κάνει χαρούμενους σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

2. Ωφελεί την Υγεία

Η Γιόγκα Γέλιου μειώνει το στρες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Εάν το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι δυνατό, δεν θα αρρωστήσουμε εύκολα, και αν αντιμετωπίζουμε κάποιο χρόνιο πρόβλημα, θα μας βοηθήσει να το ξεπεράσουμε πιο γρήγορα.

3. Ωφελεί την εργασία

Ο εγκέφαλός μας χρειάζεται 25% περισσότερο οξυγόνο για να λειτουργεί τέλεια. Οι ασκήσεις γέλιου μπορούν να αυξήσουν την καθαρή προσφορά οξυγόνου στο σώμα μας και στον εγκέφαλο, και αυτό βοηθά στην αύξηση της αποδοτικότητας.

Με τη Γιόγκα Γέλιου νιώθουμε περισσότερο ενεργητικοί, και μπορούμε να εργαζόμαστε περισσότερο από ό,τι συνήθως, χωρίς να κουραζόμαστε.

4. Κοινωνική σύνδεση

Η ποιότητα της ζωής εξαρτάται από την ποιότητα των φίλων μας και των σχέσεών μας.

Το γέλιο συνδέει τους ανθρώπους, και δημιουργεί δυνατές φιλίες, στη βάση της αμοιβαίας φροντίδας και του μοιράσματος.

5. Γελώντας στις αντιξοότητες

Ο καθένας μπορεί να γελάσει όταν οι καταστάσεις είναι καλές. Όμως, η Γιόγκα Γέλιου μαθαίνει στους ανθρώπους να γελούν χωρίς λόγο, και έτσι να είναι ικανοί να γελούν ακόμα και όταν οι καταστάσεις είναι δύσκολες.

Μας δίνει δύναμη για να αντιμετωπίζουμε τις αντιξοότητες, και μας βοηθά να διατηρούμε μια θετική νοητική στάση, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις.

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας