Της Αγγελικής Κρητικού

στην ζωή μας πολλές φορές βιώνουμε απογοητεύσεις, αποτυχίες και αναποδιές. Η αλήθεια είναι ότι αν βρείτε ένα μονοπάτι χωρίς εμπόδια είναι πιθανότατα ένα μονοπάτι που δεν οδηγεί σε κάποιο σημαντικό προορισμό.

Η διαφορά μεταξύ ενός εμποδίου και μιας ευκαιρίας είναι η στάση μας απέναντι σε αυτά. Μπορούμε να μετατρέψουμε τα εμπόδια μας σε σκάλες. Τα περισσότερα μονοπάτια έχουν λακκούβες αλλά αυτές οι λακκούβες μπορούν να είναι τα εργαλεία μας για να δημιουργήσουμε καλύτερα πράγματα.

Παρακάτω παρουσιάζονται 5 απλοί τρόποι με τους οποίους έχω μάθει να διαχειρίζομαι τις προσωπικές μου απογοητεύσεις, αποτυχίες και αναποδιές και με έχουν βοηθήσει εξαιρετικά να γαληνεύω το μυαλό μου.

  • Μετρήστε τις ευλογίες σας – Εστιάστε την προσοχή σας σε αυτά που ήδη έχετε και όχι σε όσα σας λείπουν. Μια καθημερινή μου άσκηση πριν πάω για ύπνο είναι να γράψω τουλάχιστον 3-5 πράγματα για τα οποία είμαι ευγνώμων. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλα και τρομερά σημαντικά. Η ευτυχία βρίσκεται στην εκτίμηση των μικρών πραγμάτων.
  • Να είστε αυθεντικοί – να είστε ειλικρινείς για το ποιοι είστε. Μην υποκύπτετε, μην αμφιταλαντεύεστε για να ταιριάξετε επειδή αισθάνεστε πιεσμένοι ή νιώθετε την ανάγκη για αποδοχή. Απλά να είστε ο εαυτός σας. Παραμείνετε σταθεροί στις αξίες και τις αρχές σας. Τι πιστεύουν οι άλλοι για εσάς δεν είναι τελικά τόσο σημαντικό όσο αυτό που πιστεύετε εσείς οι ίδιοι για τον εαυτό σας. Να ξέρετε ότι έχετε δημιουργηθεί για να είστε ξεχωριστοί με τους δικούς σας μοναδικούς τρόπους.
  • Δημιουργήστε Θετικές Σκέψεις – Ο καθένας συναντά περιστασιακά αποθαρρυντικές και δυσάρεστες καταστάσεις. Οι αρνητικές σκέψεις εξαντλούν τις ψυχικές και συναισθηματικές μας ενέργειες. Εάν γεμίσετε το μυαλό σας με σκέψεις αισιοδοξίας, πίστης, αφθονίας, δύναμης και αγάπης, το μυαλό σας δεν θα έχει χώρο για λύπη, μίσος, αναστάτωση και απογοητεύσεις.
  • Κάντε αυτό που πιστεύετε ότι είναι καλύτερο για εσάς – Κανείς δεν θα σας καταλάβει τόσο καλά όσο καταλαβαίνετε εσείς τον εαυτό σας. Κάποιοι από εμάς ίσως να ακολουθούμε τα όνειρά μας και να αντιμετωπίζουμε θορυβώδεις αντιθέσεις. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να πιστεύει ότι οι άλλοι είναι υπεύθυνοι για τους στόχους και τα όνειρα της ζωής τους. Είμαστε υπεύθυνοι για τη δική μας ζωή. Όλοι αγαπάμε κάτι. Είμαστε διαμορφωμένοι και παρακινημένοι από αυτό που αγαπάμε – είναι το πάθος μας. Αν αγνοήσουμε αυτό με το οποίο είμαστε παθιασμένοι, αγνοούμε ένα μέρος των δυνατοτήτων με το οποίο έχουμε γεννηθεί.
  • Βρείτε την αγαπημένη σας απόδραση – βρείτε χρόνο για κάποια διασκεδαστική περιπέτεια ή πηγαίνετε σε μέρη που σας κάνουν ευτυχισμένους. Προσωπικά μου αρέσουν τα ήσυχα μέρη στη φύση όπου μπορώ να αφιερώσω χρόνο για να διαλογιστώ, να ανανεωθώ και να χαλαρώσω. Κάντε κάτι ή πηγαίνετε κάπου που λειτουργεί καλά για εσάς.

Τις περισσότερες φορές η γαλήνη και η ικανοποίηση βρίσκονται μέσα στην καρδιά μας. Δεν χρειάζεται να ταξιδέψουμε μακριά για να βρούμε την ευτυχία.

στρατηγικές μυαλό ηρεμία

Άντζελα Κρητικού

Η Άντζελα Κρητικού ως ψυχολόγος (με άδεια άσκησης επαγγέλματος), με μεταπτυχιακό MSc στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου και με ειδίκευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική και Συστημική Ψυχοθεραπεία ασχολείται με δυσκολίες στις διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις καθώς επίσης με θέματα διαχείρισης άγχους, κατάθλιψης, ενίσχυσης αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης, δυσκολίες στον ύπνο, φοβίες, ψυχοσωματικά, δυσκολίες στη διατροφή, πένθος.

Με την μετεκπαίδευση της στην Προγεννητική και Περιγεννητική Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ως πιστοποιημένη επιμορφώτρια Προγεννητικής Παιδαγωγικής-Αγωγής από την Ελληνική Εταιρία Προγεννητικής Αγωγής ειδικεύεται σε θέματα εγκυμοσύνης, τοκετού, θηλασμού και σε θέματα που απασχολούν τους γονείς (και όσους θέλουν να γίνουν γονείς). Επίσης, είναι ενεργειακή-εναλλακτική θεραπεύτρια και δασκάλα του Ρέικι.

Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Αγγελικής Κρητικού
Άντζελα Κρητικού

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

3 Σχόλια

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας