Οι αστικοί κήποι, τα δάση και τα πάρκα μειώνουν την κατάθλιψη επιβεβαιώνει μελέτη του πανεπιστημίου του Λιντς. Ταυτόχρονα όλα τα παραπάνω είναι επίσης εξαιρετικά πολύτιμα για τη διατήρηση του περιβάλλοντος.

 

Οι αστικοί κήποι και τα αγροκτήματα κάθετης γεωργίας ολοένα και πληθαίνουν σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς τα Ηνωμένα Έθνη προβλέπουν ότι μέχρι το 2050 το 68% του παγκόσμιου πληθυσμού θα ζει σε πόλεις.

5 εκπληκτικά παραδείγματα πράσινης αρχιτεκτονικής, δηλαδή κτηριακά συγκροτήματα με περιορισμένο περιβαλλοντικό αντίκτυπο, είναι τα ακόλουθα:

Ο αρχιτέκτονας Chris Precht σχεδίασε τον Πύργο Γιγαντιαίο Δέντρο «Toronto Tree Tower» στο Τορόντο που μετρά 18 ορόφους και έχει ύψος 62 μέτρα και εντυπωσιάζει με τα δέντρα και τα φυτά, που καλλιεργούνται σε ειδικούς χώρους στα μπαλκόνια του.

Η αρχιτεκτονική εταιρεία WOHA με έδρα τη Σιγκαπούρη ιδρύθηκε από τους Wong Mun Summ και Richard Hassell το 1994. Μαζί αποτελούν το ευφάνταστο δημιουργικό δίδυμο μερικών από τα πιο ξακουστά πράσινα κτήρια στον κόσμο, όπως είναι το Park Royal Hotel Pickering στη Σιγκαπούρη με τους ενσωματωμένους «κρεμαστούς κήπους», τις πισίνες, τους καταρράκτες και τους πράσινους τοίχους.

Ο Stefan Mantu της ρουμανικής Engraff δημιούργησε έναν ιδιαίτερο πράσινο χώρο που ονόμασε «Off The Grid Office», με σκοπό να ανταποκριθεί στη συνεχή ανάγκη μας για σύνδεση με τη φύση. Κατά τον ίδιο είναι ένας εξωτερικός εσωτερικός χώρος, που διατηρεί και σέβεται την ισορροπία ανάμεσα στους ανθρώπους και τα κτίρια που φτιάχτηκαν γι’ αυτούς.

Η εταιρεία PAZ Arquitectura έδωσε σάρκα και οστά στο αρχιτεκτονικό σχέδιο Corallo House στη Σάντα Ρόζα της Γουατεμάλα. Το κτήριο που εκτείνεται σε 747 τετραγωνικά μέτρα είναι χτισμένο μέσα στα δέντρα, απωθεί τη θερμότητα και έχει δημιουργηθεί καθαρά από ανακυκλώσιμα υλικά.

Η βρετανική εταιρεία X-architecture έχει φιλοτεχνήσει ένα εξαιρετικό οινοποιείο στο Καχέτι της Γεωργίας που φέρει την ονομασία Shilda. Μορφή του αποτελεί μια προσεχτική απάντηση στους περιβαλλοντικούς παράγοντες της περιοχής και τις διαφορετικές ποιότητες κρασιών.

Πηγή: euronews.com

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας