5 κανόνες για να παραμείνετε αισιόδοξοι μέσα στην πανδημία από τον Robin Sharma

0
863

Πόσο ενδιαφέρουσες εποχές ζούμε…

Πιστεύω ότι η ζωή δεν θα επιστρέψει ποτέ σε αυτό που ήταν στις αρχές του 2020. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι συνθήκες δεν θα βελτιωθούν και ότι δεν έχουμε μπροστά μας ένα λαμπρότερο μέλλον.

 

Αυτό που υποθέτω είναι ότι ο κόσμος όπως τον ξέραμε έχει αλλάξει ανεπιστρεπτί.

Με όλη την αβεβαιότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μικροσκοπικός πλανήτης μας, ήθελα να δημιουργήσω για όλους εσάς αυτούς τους 5 βασικούς κανόνες που μπορούν να μας βοηθήσουν να μείνουμε αισιόδοξοι μέσα στην πανδημία.

Κανόνας #1 – Αποφύγετε τον εθισμό στις ειδήσεις

Η δουλειά που κάνουν οι ειδήσεις είναι να μας τρομοκρατούν. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που παρακολουθούν τακτικά τα νέα είναι λιγότερο ρεαλιστές και περισσότεροι κινδυνολόγοι επειδή έχουν μία διαστρεβλωμένη εικόνα της πραγματικότητας.

Φυσικά, είναι καλό να ρίχνουμε μια ματιά στις ειδήσεις ανά διαστήματα, έτσι ώστε να γνωρίζουμε τι συμβαίνει γύρω μας και να μπορούμε να προστατέψουμε τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις μας. Όμως, το να περνάμε ώρες καθημερινά παρακολουθώντας γεγονότα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε είναι απλά τοξικό. Και βέβαια, μας στερεί την ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε εκείνο το χρόνο για να κάνουμε ουσιαστικό έργο που θα βελτιώσει τον κόσμο μας.

Κανόνας #2 – Κατακτήστε τα πρωινά σας

Οι πρώτες ώρες της ημέρας έχουν μία καταλυτική θετική επίδραση στις ώρες που θα ακολουθήσουν. Κατακτήστε λοιπόν τα πρωινά σας και κερδίστε τις ημέρες σας!

Σας ενθαρρύνω να ξεκινήσετε με μερικές ασκήσεις όπως η πρωινή προσευχή ή ο διαλογισμός, το διάβασμα ή το γράψιμο ενός ημερολογίου.

Κανόνας #3 – Διατηρήστε την προοπτική σας

Η ανθρωπότητα έχει δεχτεί πλήγματα και στο παρελθόν. Οι άνθρωποι όμως κατάφεραν να τα ξεπεράσουν και συχνά εκμεταλλεύτηκαν αυτές τις δυσκολίες για να δημιουργήσουν καινοτόμες λύσεις, οι οποίες βελτίωσαν την κοινωνία.

Έτσι θα περάσει και η πανδημία. Μπορείτε να αξιοποιήσετε τις προκλήσεις ώστε να αναδείξετε τον ηρωισμό σας, να αυξήσετε τη δημιουργικότητά σας και να φτιάξετε μία καλύτερη ζωή για εσάς και για εκείνους που αγαπάτε.

Ας θυμηθούμε, άλλωστε, τα λόγια του Winston Churchill «Ποτέ μην χαραμίζεις μία κρίση».

Κανόνας #4 – Να είστε γενναιόδωροι

Το να αφιερώσετε τον εαυτό σας στην υπηρεσία των άλλων είναι μία καλή συνταγή για να γίνετε περισσότερο χαρούμενοι.

Βρείτε λοιπόν το σκοπό για τον οποίο αξίζει να παλέψετε. Εντοπίστε μία ιδιαίτερη αποστολή που θα σας «ρουφήξει» και θα πάρει το μυαλό και την καρδιά σας μακριά από το χάος που βρίσκεται γύρω μας.

Το να ηγείσαι σημαίνει να υπηρετείς. Και το να βοηθάς σημαίνει να ευημερείς.

Κανόνας #5 – Εξασκηθείτε σε τελετουργίες θετικότητας

Κάνετε ένα μπάνιο με άλατα Epsom το βράδυ ή στολίστε με μερικά λουλούδια το τραπέζι όπου θα δειπνήσετε. Ή ετοιμάστε ένα οικογενειακό γεύμα για να εκτιμήσετε όλα όσα έχετε. Όλα τα παραπάνω είναι παραδείγματα μικρών τελετών που θα ανυψώσουν τον ενθουσιασμό σας σε δύσκολες στιγμές.

Έχουμε περισσότερη δύναμη να διαμορφώσουμε τις ζωές μας από όσο γνωρίζουμε. Και το να εξασκούμε τη αυτή τη μεγαλειώδη δύναμη λειτουργεί ως ένα παράδειγμα έμπνευσης για όλους γύρω μας.

Του Robin Sharma

Διαβάστε ακόμη: Robin Sharma | 23 πολύτιμα μαθήματα που έλαβα το 2020

Σχετικά με τoν συγγραφέα

Robin SharmaΟ ROBIN SHARMA είναι ένας από τους παγκοσμίως κορυφαίους συμβούλους σχετικά με θέματα προσωπικής επιτυχίας και καλλιέργειας των ηγετικών ικανοτήτων. Έχει συγγράψει οκτώ παγκόσμια best sellers, μεταξύ των οποίων το βιβλίο Ο Μοναχός που Πούλησε τη Ferrari του, που έχει μεταφραστεί σε εβδομήντα γλώσσες.

Είναι διευθύνων σύμβουλος της Sharma Leadership International Inc., μιας εταιρείας συμβούλων που έχει μια απλή αποστολή: να βοηθήσει ανθρώπους και οργανισμούς να φτάσουν στην κορυφή της παγκόσμιας κλίμακας.
Ανάμεσα στους πελάτες του περιλαμβάνονται η Microsoft, η Nike, η General Electric, η FedEx, η NASA και η BP.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.robinsharma.com
ή την σελίδα στο Facebook @RobinSharmaOfficial.

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας