Όλοι μας θέλουμε καλή υγεία, μπόλικη ευτυχία και φυσικά πολύ αγάπη. Το σπίτι μας ως το ησυχαστήριο μας πρέπει, σύμφωνα με το Feng Shui, να βοηθά με καλή ενέργεια την επίτευξη των παραπάνω. Ωστόσο τα λάθη που κάνουμε εν αγνοία μας είναι πολλά και το τίμημα μάλλον μεγάλο.

 

Τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο σπίτι μας, σύμφωνα με το Feng Shui, είναι τα ακόλουθα:

 

Κρεβάτι… στη γωνίαFeng Shui

Αποφύγετε να τοποθετείτε το κρεβάτι σας στις γωνίες της κρεβατοκάμαρας σας. Ένα κρεβάτι στις γωνίες δεν επιτρέπει τη σωστή κυκλοφορία ενέργειας στο χώρο. Επιπλέον εμποδίζει την ανανέωση που επιδιώκουμε αυτές τις νυχτερινές ώρες.

Το σωστό είναι το κρεβάτι σας να ακουμπά σε έναν και μόνο τοίχο.

Αποφύγετε ωστόσο να ακουμπά το προσκέφαλο του σε έναν τοίχο, που από πίσω του έχει τζάκι, μπανιέρα ή παράθυρο. Χρειάζεται ένας σταθερός τοίχος. Κι αυτό γιατί το κρεβάτι μας πάνω σε έναν τέτοιο τοίχο, δημιουργεί την αίσθηση της στήριξης και της προστασίας που όλοι μας έχουμε ανάγκη.

Τέλος, φροντίστε το κρεβάτι να μην είναι ευθυγραμμισμένο με την πόρτα. Κατά αυτόν τον τρόπο θα δραπετεύσει όλη η καλή ενέργεια του χώρου, εξέλιξη που θέλετε να αποφύγετε.

Είσοδος στο σκοτάδι

Feng Shui

Το πώς θα διακοσμήσετε την είσοδο σας εναπόκειται αποκλειστικά και μόνο στο γούστο σας. Αν ωστόσο πιστεύετε ότι είναι ευχάριστη περιπέτεια για τον καλεσμένο σας να πρέπει προσπεράσει μια σειρά από ψηλά φυτά για να φτάσει στην πόρτα σας ή να δώσει αγώνα για να βρει το φως και το κουδούνι σας, γράψτε λάθος.

Η είσοδος του σπιτιού μας πρέπει να είναι καθαρή και φωτεινή για να προσφέρει θετική ενέργεια στο κατώφλι σας.

Η αρχή εξάλλου είναι το ήμισυ του παντός. Οπότε αν η είσοδος σας ακολουθεί τις αρχές του feng shui έχετε κάνει το πρώτο βήμα προς μια ήρεμη, ευτυχισμένη και πλούσια ζωή. Κι επειδή χωρίς αμφιβολία τα φυτά, παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, καθώς βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα στους κλειστούς χώρους, μας προστατεύουν από την κατάθλιψη και βοηθούν στη συγκέντρωση μας, μια καλή ιδέα είναι να βάλετε στην είσοδο σας μερικά μπαμπού.

Σύμφωνα με το Feng Shui, τα μπαμπού φέρνουν τύχη, υγεία, πλούτο, αφθονία, αγάπη και ευημερία στο σπίτι μας.

Τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα

Feng Shui

Η τηλεόραση σκοτώνει τον έρωτα. Είναι τόσο απλό. Επιλέγοντας συνεχώς να βλέπετε σειρές ή ταινίες απομακρύνεστε σταδιακά από τον σύντροφο σας. Μια κατάσταση που μπορεί να σας οδηγήσει μέχρι και το χωρισμό.

Σκεφτείτε το διαφορετικά. Είναι η τηλεόραση σημαντικότερη για εσάς από ότι ο άνθρωπος με τον οποίο μοιράζετε τη ζωή σας; Σε κάθε περίπτωση, αν ανήκετε σε αυτούς που έχουν τηλεόραση και σύντροφο κάθε βράδυ στην κρεβατοκάμαρα τους χωρίς να έχουν ανακύψει προβλήματα, διορθώστε το λάθος έγκαιρα πριν συμβεί το κακό.

Η τηλεόραση είναι μια μηχανή παραγωγής αρνητικών vibes. Σε ψυχολογικό επίπεδο σας υπνωτίζει, καθώς αφήνεστε στην χαλάρωση του ύπνου.

Αντί στο υποσυνείδητο σας να υπάρχουν εικόνες από το νέο απορρυπαντικό, επιλέξτε τη συζήτηση με τον σύντροφο σας ή το διάβασμα ενός βιβλίου ώστε και καλό ύπνο να κάνετε και τη σχέση σας να σώσετε σε βάθος χρόνου.

Σπασμένα πράγματα παντού

Feng Shui

Το Feng Shui λέει το εξής. Αν κάτι σπάσει ή χαλάσει φτιάξτε το αμέσως. Ένα χαλασμένο αντικείμενο στο χώρο σας που θα βλέπετε ξανά και ξανά, θα σας κάνει να νιώθετε μέσα σας χίλια κομμάτια.

Αν κάποιο από αυτά τα αντικείμενα έχει για εσάς ιδιαίτερη συναισθηματική αξία ευχαριστείστε το για όσες όμορφες αναμνήσεις σας πρόσφερε και αποχαιρετίστε το χωρίς να κοιτάξετε πίσω σας ποτέ ξανά.

Ιδιαίτερα τα υδραυλικά του σπιτιού σας χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας. Τα υδραυλικά του σπιτιού συνδέονται με την οικονομική σας κατάσταση, την προσωπική σας ενέργεια, ακόμα και την υγεία σας. Με απλά λόγια τσεκάρετε αν στάζει κάποια βρύση πάραυτα!

Πίνακες που φοβίζουν

Feng Shui

Μπορεί ως λάτρεις της τέχνης να σας αρέσουν οι μεγάλοι, εντυπωσιακοί πίνακες. Να αγαπάτε τις ζωγραφιές που αναπαριστούν κάτι σκοτεινό και ζοφερό, είτε τοπίο, είτε συναίσθημα.

Καλό θα ήταν όμως τέτοια έργα να τα απολαμβάνετε σε μουσεία ή εκθέσεις τέχνης και να μην τα βάζετε μέσα στο σπίτι σας. Αν πάλι επιμένετε, στριμώξτε τα σε ένα καθιστικό για την δική σας και μόνο ευχαρίστηση σας.

Στο σαλόνι σας επιλέξτε τα πάντα να αποπνέουν μια αίσθηση καλωσορίσματος που θα ευχαριστεί τους επισκέπτες και θα ηρεμεί εσάς τους ίδιους όταν είστε μόνοι σας.

Επιπλέον πολύ σημαντικό είναι ότι δεν πρέπει να κρεμάτε μεγάλους πίνας πάνω από σημεία στα οποία κάθεστε ή ξαπλώνετε. Το Feng Shui έχει να κάνει με την αίσθηση ασφάλειας στο χώρο μας και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να νιώσουμε ασφαλείς με κάτι βαρύ να κρέμεται ακριβώς πάνω από το κεφάλι μας.

Πηγή: mindbodygreen.com, mindbodygreen.com, care2.com

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το δικό οσυ Βίωμα

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας