Οι γυναίκες που έχουν επιτύχει στον επαγγελματικό τομέα επιλογής τους έχουν δουλέψει σκληρά. Έχουν ξεπεράσει δυσκολίες, έχουν προσπεράσει εμπόδια και με πείσμα και επιμονή έχουν φτάσει στην κορυφή.

 

Αν είστε γυναίκα και επιθυμείτε να καταξιωθείτε σε επαγγελματικό επίπεδο 5 στρατηγικές που θα διευκολύνουν το στόχο σας είναι οι ακόλουθες:

Ανεβάστε τα στάνταρντ σας

Οι δεξιότητες που σας έχουν οδηγήσει εκεί που βρίσκεστε σήμερα δεν πρόκειται να σας πάνε εκεί που σκοπεύετε. Η μετριότητα δεν συνδέεται με τους επιτυχημένους ανθρώπους. Γι’ αυτό όποιοι κι αν είναι οι επαγγελματικοί στόχοι σας, προκαλέστε τον εαυτό σας να εργαστεί πιο έξυπνα και όχι μόνο περισσότερο σκληρά. Μια αποτελεσματική μέθοδος είναι να υιοθετήσετε καθημερινές συνήθειες που θα διευκολύνουν το έργο σας. Για παράδειγμα ξυπνήστε νωρίς, εργαστείτε με πρόγραμμα, μην αφήνετε για αύριο ότι μπορείτε να κάνετε σήμερα.

Κάντε περισσότερα λάθη

Κοινό μυστικό των επιτυχημένων ανθρώπων είναι ότι τα καλύτερα μαθήματα πρόεκυψαν από τα μεγαλύτερα λάθη τους. Τα στραβοπατήματα προσφέρουν σε κάποιον την ευκαιρία της επαγγελματικής αναγέννησης. Κι αυτό γιατί όταν έχεις συγκρουστεί μετωπικά με τα εμπόδια, η επιτυχία είναι μονόδρομος. Μην αποφεύγετε τα λάθη στον επαγγελματικό τομέα, αντίθετα καλωσορίστε τα μαθήματα που θα σας δώσουν.

Μάθετε τη διαφορά του μέντορα από τον σπόνσορα

Μέντορας είναι εκείνος που μοιράζετε μαζί σας τη γνώση που συγκέντρωσε στη πορεία της ζωής του. Είναι ένας σύμβουλος που δεν στέκεται ακριβώς δίπλα σας αλλά συνήθως πίσω από εσάς και σας προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε για να προχωρήσετε στην ολοκλήρωση του στόχου σας. Σπόνσορας από την άλλη πλευρά είναι συνήθως ένας άνθρωπος σε θέση επαγγελματικής εξουσίας που επενδύει στην επιτυχία υφισταμένων του με κέρδος την προσωπική αναγνώριση. Οι γυναίκες στον επαγγελματικό χώρο, αν επιδιώκουν τη κορυφή και την παραμονή τους σε αυτήν, χρειάζονται τόσο μέντορα όσο και σπόνσορα.

Κρατήστε γερά το τιμόνι

Συχνά ξεχνάμε όλες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που έχουμε συγκεντρώσει στην πορεία της ζωής μας. Μπορεί πολλές από αυτές να μην σχετίζονται με τον επαγγελματικό χώρο επιλογής μας. Ωστόσο το συγκριτικό μας πλεονέκτημα είναι ακριβώς αυτό το σύνολο γνώσεων και δεξιοτήτων που μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε δυσκολίες και εμπόδια. Κρατήστε γερά το τιμόνι της επαγγελματικής σας πορείας και αν νιώσετε ότι σας ξεγλιστρά βουτήξτε στο παρελθόν και ανασύρετε όλα όσα χρειάζεστε για να παραμείνει σφιχτά στα δικά σας χέρια.

Δικτυωθείτε και συνεργαστείτε

Η επιτυχία δεν είναι ποτέ το αποτέλεσμα μιας μοναχικής προσπάθειας. Στη διαδρομή προς την κορυφή χρειάζεται να δικτυωθείτε και να συνεργαστείτε. Η δικτύωση θα σας φέρει σε επαφή με ανθρώπους που μπορούν να σας βοηθήσουν, ενώ η συνεργασία μπορεί να κάνει τη διαδρομή της κατάκτησης μια διασκεδαστική εμπειρία.

Πηγή: success.com

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας