Ο κουρκουμάς εκτός από τη χρησιμότητα του στη μαγειρική, προσφέρει πολλά οφέλη και στην υγεία.

 

ο κουρκουμάς είναι ένα από τα σημαντικότερα συστατικά της ινδικής κουζίνας.  Προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία και είναι ένας φυσικός αντισηπτικός παράγοντας και έχει θεραπευτική αξία.

Παρακάτω αναφέρονται κάποια από τα οφέλη του κουρκουμά στην υγεία μας:
1. Προστατεύει από την εμφάνιση καρκίνου

Ο κουρκουμάς βοηθά στην πρόληψη της θανατηφόρου νόσου, του καρκίνου και λευχαιμίας παιδικής ηλικίας με τη βοήθεια του κύριου συστατικού της, της κουρκουμίνη.

2. Αποτοξίνωση ήπατος

Η κατανάλωση κουρκουμά ή του χυμού του βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος, η οποία μειώνει περαιτέρω τον κίνδυνο ανάπτυξης ασθενειών όπως η ηπατίτιδα, η κίρρωση και ο ίκτερος.

3. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Έχοντας ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ο κουρκουμάς βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.

4. Βοηθά στην πέψη

Η κατανάλωση χυμού κουρκουμά χυμός βοηθά στη πέψη με την αύξηση του μεταβολικού ρυθμού στο σώμα. Επίσης βοηθά στη θεραπεία πεπτικών διαταραχών, όπως τα αέρια και η δυσκοιλιότητα.

5. Κάνει καλό στο δέρμα

Λόγω των αντισηπτικών και αντιβακτηριδιακών ιδιοτήτων, ο κουρκουμάς βοηθά στο να απαλλαγούμε από σπυράκια και στη διατήρηση λαμπερού και καθαρού δέρματος.

Ηλιάνα Τσικρικού
Τελειοφ. Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Πηγή: logodiatrofis.gr

Λόγω Διατροφής

Το Logodiatrofis.gr αποτελεί το Νο1 portal Διατροφής & Υγείας, το οποίο υπογράφεται από την Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και τον κλινικό διαιτολόγο - διατροφολόγο PhD, κ. Δημήτρη Γρηγοράκη.
Κατέχει σημαντική θέση στην καρδιά και στις επιλογές αυτών που ενδιαφέρονται για επίκαιρη, έγκαιρη και πάνω από όλα επιστημονική πληροφόρηση, σε ό,τι αφορά «καυτά θέματα» διατροφικής πραγματικότητας.
Η παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική, έχει υψηλό ποσοστό επιτυχίας στη θεραπεία σωματικών, ψυχικών και νοητικών προβλημάτων χωρίς καμία αρνητική παρενέργεια.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του Λόγω Διατροφής
Λόγω Διατροφής

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ζώντας σαν ξωτικό

Σχολιάστε

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας