Πολύ συχνά ακούμε ότι η καθημερινότητα σκοτώνει τον έρωτα, τη δημιουργικότητα, τα όνειρα μας.

 

Για την Μαρί Κόντο η καθημερινότητα είναι μια ακόμα ευκαιρία για να είμαστε χαρούμενοι με τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Η τηλεοπτική γκουρού της οργάνωσης και συγγραφέας του best seller βιβλίου «Σπίτι σε τάξη- Ζωή σε τάξη» φαίνεται πως είναι αποφασισμένη, εκτός από τις ντουλάπες μας, να βάλει και τις ζωές μας σε τάξη.

Οι συμβουλές της για μια καθημερινότητα, πηγή χαράς για την ίδια και όλους εμάς, έχουν ως εξής:

Γιόγκα και διαλογισμός

Η Μαρί πιστεύει ότι εκτός από καθαρό σπίτι χρειάζεται να έχουμε και καθαρό μυαλό. Η συνταγή της για καθαρό μυαλό είναι ξεκάθαρη: γιόγκα και διαλογισμός.

Το φως του ήλιου

Στη μικροκαμωμένη Γιαπωνέζα, που έφερε τα πάνω κάτω στο παγκόσμιο τηλεοπτικό σκηνικό με την εκπομπή «Tidying Up with Marie Kondo» στο Netflix, αρέσει να ξεκινά τη μέρα της με το φως του ήλιου να πλημμυρίζει όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Ένας δίσκος με κρύσταλλους, όπως ο αμέθυστος, βρίσκεται πάντα στο κομοδίνο της, όχι μόνο για να «χρωματίσει» τις αχτίνες του, αλλά και για καλή ενέργεια.

Προετοιμασία γευμάτων

Η Μαρί καθημερινά εκτός από την ενασχόληση με την μέθοδο της, που φέρει την ονομασία KonMariMethod, ασχολείται και με την προετοιμασία των γευμάτων των παιδιών της. Χρησιμοποιεί όμορφα κουτιά μέσα στα οποίο χωρίζει το κολατσιό τους, σε μερίδες τις οποίες και τυλίγει με το γνωστό ιαπωνικό πανί furoshiki.

Τοποθέτηση λουλουδιών

 

Η ύπαρξη λουλουδιών σε ένα χώρο δεν του προσθέτουν μόνο χρώμα αλλά λειτουργούν και σαν υπενθύμιση για «να ζούμε τη στιγμή». Γι’ αυτό και η Μαρί αγαπά να φτιάχνει μόνη της τα λουλούδια στο σπίτι, όπου και τα παιδιά παίζουν και η δημιουργικότητα της βρίσκει τρόπο έκφρασης ξανά και ξανά.

Οργάνωση συρταριών

 

 

Η Μαρί ανακυκλώνει τα μικρά κουτιά που χρησιμοποιεί για την οργάνωση των ρούχων της. Ο τρόπος που τα διπλώνει και τα αποθηκεύει αποτελούν βασικό τμήμα στη μέθοδο της για την επικράτηση της τάξης. «Είναι σημαντικό όταν πρόκειται για δημιουργικά χόμπι, τα πράγματα που θα χρησιμοποιηθούν να είναι αποθηκευμένα με τρόπο που βγάζει νόημα και ευχαριστεί τους πάντες. Πάντα συστήνω την τακτοποίηση τους σε κατακόρυφες στήλες, ώστε να βλέπετε άμεσα που βρίσκεται το καθετί».

Πηγή: bhg.com

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο [email protected]
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το δικό οσυ Βίωμα

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας