5 τρόποι για να επιτύχετε τους στόχους σας

0
679

Όλοι μας έχουμε στόχους. Απλά κάποιοι είναι καλύτεροι στην επίτευξη τους, ενώ κάποιοι άλλοι μένουν για πάντα στην προσπάθεια…

 

Το δίχως άλλο ένας στόχος δεν επιτυγχάνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Απαιτεί από εμάς ανάληψη συνεχούς δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, πριν μπορέσουμε να γιορτάσουμε την κατάκτηση του. Η όλη διαδικασία δεν προκαλεί ενθουσιασμό. Αν όμως η υπομονή και η επιμονή συνδυαστούν, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας.

«Έχει καιρό που έπεσε στην αντίληψη μου πως οι άνθρωποι που πετυχαίνουν σπάνια κάθονται και αφήνουν τα πράγματα να τους συμβούν. Βγαίνουν έξω και τα κάνουν να συμβούν.»
Λεονάρντο Ντα Βίντσι

 

5 τρόποι για την επίτευξη των στόχων μας είναι οι εξής:

1. Όταν αναλάβετε δράση, επικεντρωθείτε μόνο στη διαδικασία

Είναι καλό όταν βρίσκεστε στη διαδικασία κατάκτησης ενός στόχου να μην σκέφτεστε το αποτέλεσμα, αλλά να επικεντρώνεστε σε αυτά που πρέπει να κάνετε για να φτάσετε εκεί. Κατά αυτόν τον τρόπο η ενέργεια σας δεν σπαταλάτε δεξιά και αριστερά. Αντίθετα ακολουθεί μια συγκεκριμένη κατεύθυνση που θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτή η τακτική σας βοηθά επίσης να μην κουραστείτε γρήγορα από την προσπάθεια και να παραμείνετε καθημερινά προσηλωμένοι στον στόχο σας μέχρι την επίτευξη του.

2. Θυμηθείτε τους λόγους για την ανάληψη δράσης

Όταν η υπομονή σας εξαντλείτε και η επιμονή σας παρουσιάζει ρωγμές σκεφτείτε τους βασικούς λόγους που θέσατε αυτόν τον στόχο. Ήταν γιατί θα σας βοηθήσει να προσφέρετε περισσότερα στην οικογένεια σας; Ήταν γιατί η επίτευξη του θα σας εξασφαλίσει περισσότερα ταξίδια; Ή μήπως γιατί θέλετε να ενισχύσετε την αυτοεκτίμηση σας; Για να μην μπερδεύεστε στη διάρκεια της προσπάθεια σας, γράψτε τους λόγους που έχετε επιλέξει αυτόν τον στόχο και βάλτε το χαρτί κάπου που μπορείτε να το βλέπετε κάθε πρωί.

3. Να θυμάστε ότι δεν θέλετε να πληγώσετε τον εαυτό σας

Όταν απογοητεύετε τον εαυτό σας, μεγάλο πλήγμα δέχεται η αυτοεκτίμηση σας. Αν κάνετε καθημερινά αυτά που έχετε προγραμματίσει για την επίτευξη του στόχου σας θα αισθάνεστε ικανοποιημένοι με την προσπάθεια που καταβάλλατε. Αν όμως αποφασίσετε να τεμπελιάσετε ή να αγνοήσετε τον στόχο σας αργά ή γρήγορα θα νιώσετε άσχημα με την παραίτηση σας. Γιατί η αλήθεια είναι ότι κανείς μας δεν μπορεί να ξεφύγει από τον εαυτό του.

4. Κάντε μικρά βήματα τις μέρες που τα μεγάλα μοιάζουν με βουνό

Κάποιες μέρες αυτά που έχουμε προγραμματίσει στο πλαίσιο της επίτευξης ενός στόχου μοιάζουν βουνό. Νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα, ότι δεν έχουμε τις αντοχές. Το καλύτερο είναι αντί να παραιτηθούμε έστω και για μια μέρα να κάνουμε μικρά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ας μην κάνουμε όλα όσα έχουμε σχεδιάσει για το συγκεκριμένο 24ωρο. Ας κάνουμε μερικά, ένα, ακόμα και μισό. Σε κάθε περίπτωση πρέπει καθημερινά να φροντίζουμε να πηγαίνουμε μπροστά…

5. Γιορτάστε την επιτυχία σας καθημερινά

Όταν εκτιμάτε την καλή δουλειά που κάνετε νιώθετε καλύτερα με τον εαυτό σας και τη ζωή γενικότερα. Γι’ αυτό κάθε μέρα που έχετε ολοκληρώσει το πρόγραμμα σας, αφιερώστε 2 λεπτά για να εκτιμήσετε όλα όσα κάνατε, για να επαινέσετε τον εαυτό σας. Μπορείτε να μοιραστείτε αυτή την επιτυχία με τον σύντροφο σας ή κάποιον φίλο. Όσο πιο καλά νιώθετε με όσα κάνετε, τόσο λιγότερη αντίσταση θα δείχνετε στο να τα επαναλάβετε κάθε μέρα που περνά. Μέχρι ο τελικός στόχος να αποτελέσει τη μεγάλη σας επιτυχία.

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας