Είναι σημείο των καιρών να ψάχνουμε τα συμπτώματα μας στο Διαδίκτυο.
Για να μην καταλήγουμε όμως σε εσφαλμένα συμπεράσματα που μας γεμίζουν φόβο, 5 τρόποι για να ψάχνουμε τα συμπτώματα μας στο Διαδίκτυο με ασφάλεια είναι οι εξής:
Αυτοπεποίθηση μεν, σύνεση δε
Δεν υπάρχει λόγος να κρύβετε από τον γιατρό σας ότι ψάξατε τα συμπτώματα σας στο Διαδίκτυο. Η υγεία σας είναι το Α και το Ω για εσάς τους ίδιους, οπότε δεν χρειάζονται ενοχές. Μοιραστείτε λοιπόν τις πληροφορίες που βρήκατε μαζί του, αλλά να θυμάστε ότι εκείνος είναι ο ειδικός και όχι εσείς. Στο τέλος οι δικές του συμβουλές έχουν τη μεγαλύτερη βαρύτητα.
Επικεντρωθείτε στα συμπτώματα
Επειδή το ψάξιμο στο Διαδίκτυο μπορεί να σας οδηγήσει σε περίεργα μονοπάτια ή να σας μπερδέψει με την πληθώρα των πληροφοριών του, διαβάστε μόνο όσα αφορούν τα συμπτώματα σας. Γράψτε ότι νιώθετε σε ένα χαρτί και βρείτε πληροφορίες αποκλειστικά και μόνο για τα συμπτώματα σας. Στη συνέχεια ο γιατρός σας θα σας κατευθύνει όπως πρέπει.
Τσεκάρετε τις πηγές σας
Μας έχει συμβεί και στις πιο απλές ιστορίες. Διαβάζουμε κάτι και ψάχνοντας άλλες πληροφορίες σχετικά με αυτό, καταλήγουμε στην… παραπληροφόρηση. Επειδή το θέμα της υγείας δεν είναι παίξε γέλασε, καλό είναι να ψάχνουμε πληροφορίες για τα συμπτώματα μας σε έγκυρες ιστοσελίδες, όπως αυτές που αφορούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας ή μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που συνδέονται με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, όπως η ιστοσελίδα Health on the Net Foundation.
Μην παρασύρεστε
Πολλές φορές το ψάξιμο των συμπτωμάτων μπορεί να μας οδηγήσει σε ασθένειες που δεν έχουμε ξανακούσει ή σε χρόνιες καταστάσεις που μπορούν να μας προκαλέσουν μεγάλο άγχος. Πριν αρχίσετε να ξυπνάτε και να κοιμάστε με το χειρότερο δυνατό σενάριο στο μυαλό σας, μαζέψτε τις πληροφορίες σας και πηγαίνετε γραμμή στο γιατρό σας. Αυτός θα ξεδιαλύνει το τοπίο και θα σας εξηγήσει ακριβώς τι σας συμβαίνει.
Διαδίκτυο vs ιατρός
Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να στήσετε τον γιατρό σας στον τοίχο. Πριν αρχίσετε να τον βομβαρδίζετε με όσα διαβάσατε στο Διαδίκτυο, αφήστε τον να σας εξηγήσει την κατάσταση. Θέστε τις ερωτήσεις σας στη συνέχεια αν επιμένετε, αλλά μην αμφισβητήσετε τις γνώσεις του. Ο σεβασμός πρέπει να είναι αμοιβαίος και οι δύο πλευρές οφείλουν να ακούσουν η μία την άλλη προς όφελος του ασθενούς.
Πηγή: theguardian.com
- 5 ιδέες για να μην πετάξετε ούτε λεμονόκουπα! - 08/09/2024
- 18 τρόποι για να κρατήσετε τα παιδιά σας μακριά από τους κινδύνους του internet - 07/09/2024
- Μέθοδος θεραπείας Bowtech - 06/09/2024