Το κλειδί για να απαντήσετε στην ερώτηση «Ποια είναι η ιδανική δουλειά για μένα;» είναι να αναγνωρίσετε ένα στοιχείο εργασίας που σας κεντρίζει το ενδιαφέρον.

 

Κάποιος μπορεί να είναι ευχαριστημένος ως ένας δικηγόρος στην Θεσσαλονίκη, κάποιος άλλος να θέλει να γίνει ηθοποιός και κάποιος άλλος να πιστεύει πως αν είσαι ένας τεχνικός στην Αθήνα μπορεί να έχεις περισσότερες ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης.

Μετά από αυτό το βήμα, δηλαδή του να καθορίσω με τι θέλω να ασχοληθώ, έρχεται η ώρα της συνέντευξης για μια δουλειά. Μπορεί μια από τις πολλές ερωτήσεις να είναι και η «ποια είναι η ιδανική δουλειά σας;». Εδώ μπορείτε να αναφέρετε το μόνο πράγμα σχετικά με την ευκαιρία εργασίας που σας προσέλκυσε αρκετά έτσι ώστε να υποβάλετε αίτηση.

Παρακάτω ακολουθούν μερικά παραδείγματα για να δείτε μερικές απαντήσεις και να τις εφαρμόσετε ανάλογα με το δικό σας επάγγελμα.

Είμαι λογιστής και έχω ένα λογιστικό γραφείο στην Αθήνα; Τότε όσο περισσότερο μπορώ να αναλύσω τις διαδικασίες πίσω από τους αριθμούς, τόσο πιο διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα είναι η δουλειά για μένα.

Ως επόπτης εξυπηρέτησης πελατών είμαι πάντα ενθουσιασμένος με μια νέα πρόκληση, και αυτή η δουλειά ακούγεται σαν να προσφέρει πολλά από αυτό, επειδή η εταιρεία μεγαλώνει.

Είμαι πιο ευτυχισμένος σε κάθε δουλειά όπου μπορώ να επικεντρωθώ στο να δημιουργώ μια εκπληκτική κουλτούρα στον εργασιακό χώρο, καθώς και να επικεντρώνομαι στις πολιτικές και στις πρακτικές του ανθρώπινου δυναμικού. Έχω δει τις διαφημίσεις στρατολόγησης σας και έχω ακούσει πολλά θετικά για την εταιρεία σας, ώστε να μπορώ να πω ότι είστε πρωτοπόροι στην οικοδόμηση μιας φανταστικής κουλτούρας. Αυτή είναι η ύψιστη προτεραιότητά μου σε μια δουλειά ανθρώπινου δυναμικού!

Η ιδανική δουλειά για μένα είναι να εργαστώ σε ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα, στο οποίο θα πάρω όλη την εμπειρία που μου λείπει αλλά και που αναζητώ, έτσι ώστε να εξελιχθώ εγώ αλλά και να βοηθήσω στην εξέλιξη της επιχείρησης σας όσο μπορώ.

Ψάχνω για μια δουλειά υποστήριξης πωλήσεων με έναν τόνο αλληλεπίδρασης, όπου μπορώ να υποστηρίξω καλύτερα την ομάδα πωλήσεών σας.

Συνοψίζοντας λοιπόν, έχουμε να πούμε, πως κάθε φορά που θα έχετε μια συνέντευξη για δουλειά, προετοιμάστε εκ των προτέρων την απάντησή σας σε αυτή την κοινή ερώτηση, ώστε να μην χρειάζεται να επινοείτε μια απάντηση εκείνη τη στιγμή.

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας