5 υγιεινές συνήθειες για όλους μας

0
516

Οι περισσότεροι από εμάς που ασχολούμαστε με τις εναλλακτικές θεραπείες, τις υγιεινές συνήθειες δεν είμαστε κάποιοι τρελοί χίπις. Δεν αγοράζουμε μόνο βιολογικά και κάνουμε και εμείς ατασθαλίες…

 

Υπάρχουν πολλές εύκολες υγιεινές συνήθειες που θα σας βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής σας και δεν χρειάζονται ούτε να κάνετε τεράστιες αλλαγές ούτε μεγάλη προσπάθεια.

Παρακάτω παραθέτω 5 εύκολα tip που θα αλλάξουν τη ζωής σας προς το καλύτερο!

Φίλτρα νερού

Είναι πλέον τόσο συνηθισμένο να πίνουμε φιλτραρισμένο νερό, μιας και αυτά που διαβάζουμε για τους παθογόνους οργανισμούς που περιέχει το νερό είναι τρομακτικά.

Υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία φίλτρων στην αγορά για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει και σε ποιότητα και σε τιμές.

Ένα καλό φίλτρο νερού είναι μια σημαντική επένδυση για την υγεία σας.

Καθαρισμός μύτης

Πλύσεις στη μύτη με φυσιολογικό ορό. Οι καθημερινές πλύσεις με φυσιολογικό ορό βελτιώνουν την ιγμορίτιδα, καθαρίζουν το ρινικό διάφραγμα και αποσυμφορούν τη μύτη. Είναι επίσης ιδανική λύση για το συνάχι.

Επιλέξτε μη επεξεργασμένα τρόφιμα

Ας το θέσουμε απλά. Αγοράστε ότι μοιάζει ή ότι πλησιάζει στο τρόπο που μεγάλωσε. Αυτό βέβαια σημαίνει πως θα πρέπει να μαγειρέψετε, μη ξεχνάτε όμως πως το μαγείρεμα είναι διασκέδαση.

Προσφορά

Για να προσφέρουμε στο συνάνθρωπο δε χρειάζεται ούτε να είμαστε γιόγκι ούτε εξτρίμ εναλλακτικοί. Μπορούμε όλοι να προσφέρουμε με το δικό μας τρόπο χωρίς να ξοδευτούμε. Το πιο πολύτιμο πράγμα που μπορούμε να προσφέρουμε στον άλλο είναι απλά ο χρόνος και η παρουσία μας.

Για παράδειγμα μπορείτε να καθίσετε με έναν φίλο και να τον ακούσετε χωρίς να μιλάτε. Χαρίστε στη φίλη ή το φίλο σας ένα καλό βιβλίο που σας άγγιξε ή καθαρίστε το σπίτι για κάποιον που δυσκολεύεται να το κάνει.

Καθαρίστε τη γλώσσα σας

Είναι μια πολύ μικρή, καθημερινή, εύκολη συνήθεια που διαρκεί μερικά λεπτά και μπορεί να βελτιώσει πολύ την υγεία της.

Αφού πλύνετε τα δόντια σας, με καθαρή οδοντόβουρτσα καθαρίστε το πάνω μέρος της γλώσσας σας.

Κατερίνα Σταθοπούλου

Πηγή: alopiliving.com

 

Newsletter εγγραφή

 

Κατερίνα Σταθοπούλου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας