Θεράπευσε τον κόσμο σου

0
772

Του Αργύρη Σ. Μάρδα

στο γραφείο μου υπάρχει ένα θέμα που είναι πάντα στην κορυφή των συζητήσεων με τους συνεργάτες μου:

  • Πώς θα μπορούσαμε να συμβάλουμε στην θεραπεία του σύμπαντος που όλοι ζούμε; Πώς θα καταφέρναμε να συνεισφέρουμε σε μια βελτίωση που θα μπορούσε να οδηγήσει στην θεραπεία;
  • Ποια είναι η δικιά μας ευθύνη ως μια μέθοδος που ασχολείται με την ψυχολογία (Expansion Method) αλλά και ποια είναι η προσωπική ευθύνη του κάθε ανθρώπου σε αυτή την διαδικασία;
  • Και γιατί όλοι μας νιώθουμε ότι υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από εμάς που δεν το βλέπουμε, αλλά το νιώθουμε;
  • Γιατί ασχολούμαστε με τον πνευματικό μας κόσμο όταν κάτι κακό μας έχει συμβεί; Γιατί να είναι η τελευταία επιλογή και όχι η πρώτη;

Η αλήθεια είναι ότι η εποχή που ζούμε δίνει απεριόριστες πληροφορίες για το υλικό μας επίπεδο. Ό,τι αφορά το σώμα μας, την βιολογία και ανατομία μας. Αυτό που λείπει είναι η ανάλυση και η επιστημονικοποίηση της Πνευματικότητας για την ολοκληρωτική κατανόηση της ανθρώπινης εμπειρίας.

Και γιατί να είναι τόσο σημαντικό να κατανοήσουμε την Πνευματικότητά μας;

Αν θέλουμε να θεραπεύσουμε τον κόσμο μας χρειάζεται να γνωρίζουμε την ανθρώπινη ύπαρξή μας σε όλο της το μεγαλείο. Η κατανόηση που αναζητούμε είναι ολιστική και χρειάζεται αποδείξεις. Γνωρίζοντας και κατανοώντας το πνευματικό μας επίπεδο το ίδιο καλά με το όσο γνωρίσουμε το υλικό μας, μας προφέρει όλα τα “εργαλεία” που χρειαζόμαστε να καταφέρουμε ολοκληρωτική θεραπεία της ζωής και καθημερινότητάς μας.

Η θεραπεία

Ο κόσμος μας νοσεί; Αν η απάντηση είναι θετική τότε πρέπει να γνωρίζουμε την ασθένειά του. Στο στρογγυλό τραπέζι των γραφείων της Expansion Method έχουμε καταλήξει ότι αυτή η “ασθένεια” έχει ένα όνομα και αυτό είναι: ο “Ανθρώπινος Εγωισμός”.

Είναι αυτό που μας διαχωρίζει, μας κάνει να νιώθουμε μοναδικοί και μας επιβάλει το αίσθημα της προσωπικής επιβίωσης. Είναι αυτός που μας κάνει να τσακωνόμαστε και όχι να συγχωρούμε, να εκμεταλλευόμαστε και όχι να εμπνέουμε, να εξουσιάζουμε και όχι να ενδυναμώνουμε. Είναι αυτός που μας κάνει να μην εκφράσουμε τα συναισθήματά μας γιατί νομίζουμε ότι θα τον εκθέσουμε και θα τον αποδυναμώσουμε. Είναι πανούργος, πανέξυπνος και ταυτόχρονα απαραίτητος στην ζωή μας.

Αν όμως ενσωματώσουμε την πνευματικότητα στην καθημερινότητά μας, ο εγωισμός μας ηρεμεί, χαλαρώνει και μπαίνει στην θέση του. Γιατί, βλέπεις αγαπητέ αναγνώστη, ο εγωισμός είναι αυτός που με κινεί να γράψω αυτό το άρθρο. Είναι αυτός που με ωθεί να κάνω ομιλίες, να μοιράζομαι τις γνώσεις μου. Είναι αυτός που με κάνει να προσπαθώ να βελτιώνω τις σχέσεις μου με τους άλλους ανθρώπους αλλά και με τον ίδιο τον εαυτό μου. Γιατί όταν συνδυαστεί η Πνευματικότητα με την Λογική, τότε ο Εγωισμός κατανοεί, ότι εγώ με εσένα είμαστε το ίδιο και όσο σε βοηθάω, τόσο βοηθάω τον εαυτό μου. Το ξέρει. Το γνωρίζει και το επιθυμεί.

Η Θεραπεία του Σύμπαντός μας δεν είναι η εξάλειψη του εγωισμού. Είναι η επανατοποθέτησή του στο κατάλληλο υγιές πλαίσιο.

Η Ευθύνη μας

Η δική μας ευθύνη ως μια επιστημονική μέθοδος είναι να απλοποιήσουμε τις πληροφορίες που μας παρέχονται με έναν τρόπο ώστε να γίνουν κατανοητές από το ευρύ κοινό. Η δική σου προσωπική ευθύνη είναι να γνωρίζεις αυτές τις πληροφορίες και να αποφασίσεις να τις εισάγεις στην καθημερινότητά σου.

 

Αργύρης Μάρδας

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας