Οι δράσεις μας επηρεάζουν τους άλλους και έχουν αντίκτυπο στον κόσμο γύρω μας. Ένα ερώτημα που μας βασανίζει βαθιά μέσα μας είναι τι θα αφήσουμε πίσω μας όταν φύγουμε από αυτή τη ζωή. Αυτό είναι και η ευκαιρία μας να αναθεωρήσουμε το παρόν και το παρελθόν μας και να κάνουμε θετικές αλλαγές για το μέλλον μας. Αλλαγές που δεν θα επηρεάσουν μόνο εμάς και τους κοντινούς μας αλλά πιθανόν και τις επόμενες γενιές.

 

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως οι δράσεις που κάνουμε σήμερα, καλές ή κακές μπορεί να έχουν μεγάλη σημασία και να φέρουν μεγάλες αλλαγές. Είναι επίσης καθοριστικό να συνειδητοποιήσουμε πως, άσχετα με το τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο γύρω μας, το πρώτο μέρος που πρέπει να κοιτάξουμε είναι ο εαυτός μας. Και δεν μιλάμε για μία επιφανειακή προσέγγιση αλλά για ουσιαστική ενδοσκόπηση και γνώση.

Πρέπει καθημερινά να ρωτάμε τον εαυτό μας τις παρακάτω ερωτήσεις:

 1. Τι έκανα σήμερα και βοήθησα κάποιον άλλο άνθρωπο;
 2. Είναι πιθανό να μπορούσα να κάνω περισσότερα, να δώσω περισσότερα ή να ακούσω περισσότερα από αυτά που υπάρχουν γύρω μου;

Πάρτε λίγο χρόνο με τον εαυτό σας. Αφιερώστε του μία ώρα ηρεμίας και βαθιάς ενδοσκόπησης. Αναρωτηθείτε:

 • Ποιος/α είμαι;
 • Ποιος/α θέλω να γίνω;
 • Αν μπορούσα να μιλήσω μόνο μία φορά στη ζωή μου, τι θα έλεγα; Γιατί να μην το πω τώρα;

Αν θέλετε να φτιάξετε μία ζωή που εκπληρώνει τον σκοπό σας και κάνει τον κόσμο μας καλύτερο, αν θέλετε να αφήσετε πίσω σας υστεροφημία, ξεκινήστε σήμερα.

6 δράσεις για να κάνετε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος

 1. Κάνετε πράξεις καλοσύνης

Καθημερινά, όταν πηγαίνετε στη δουλειά ή για τα ψώνια της ημέρας, αναλογιστείτε πώς μπορείτε να κάνετε την ημέρα κάποιου άλλου καλύτερη. Μπορεί να είναι κάτι απλό όπως να παραχωρήσετε μία θέση πάρκινγκ ή να βοηθήσετε έναν ηλικιωμένο να κουβαλήσει τις σακούλες του σούπερ μάρκετ. Ή μπορείτε απλά να χαμογελάσετε σε έναν/μία συνάδελφο που πέρασε από δίπλα σας στο διάδρομο. Ίσως το πρόσωπο που έχετε απέναντί σας να είχε μία δύσκολη ημέρα και η δράση σας να είχε αντίκτυπο στη ζωή του. Καμία συνάντηση δεν είναι τυχαία και όλες είναι μία ευκαιρία να μοιράσετε θετική ενέργεια και καλοσύνη.

 1. Κάνετε γενναίες επιλογές

Καθημερινά κάνουμε δεκάδες επιλογές, μικρές ή μεγάλες, εύκολες ή δύσκολες. Για παράδειγμα, μπορεί να μην βοηθήσουμε κάποιον που μας χρειάζεται επειδή νομίζουμε ότι δεν έχουμε χρόνο. Ή μπορεί να μην κυνηγήσουμε μία καριέρα που επιθυμούμε επειδή μας φαίνεται πολύ δύσκολη. Μία γενναία επιλογή σημαίνει ότι δρούμε με σιγουριά.

Από την άλλη, ακούμε πολλούς να μετανιώνουν για τα πράγματα που δεν έκαναν. Όταν λοιπόν θα φύγουμε από τη ζωή δεν θα κριθούμε με βάση τη ζωή κάποιου άλλου αλλά με βάση τις προοπτικές μας. Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε με βάση αυτές;

Ξεκινήστε λοιπόν την κάθε σας ημέρα ερωτώμενοι: «Τι μπορώ να κάνω σήμερα έξω από τη ζώνη ασφαλείας μου»; Θυμηθείτε ότι κανένας δεν θέλει να τον θυμούνται επειδή έζησε ακολουθώντας την πεπατημένη, αλλά επειδή έκανε το σωστό.

 1. Αδράξτε τις στιγμές διαλογισμού

Διαλογιστείτε καθημερινά για να έρθετε σε επαφή με την ανθρώπινη πλευρά σας. Χρησιμοποιήστε την προσευχή, την ποίηση ή το προσωπικό σας ημερολόγιο για να σκεφτείτε ποιοι είστε, ποιες είναι οι σχέσεις σας και τι έχετε κάνει για να επηρεάσετε τους άλλους. Αυτό σας βοηθά να καταλάβετε ποιες από τις δράσεις που έχετε κάνει ήταν σωστές και ποιες πρέπει να διορθώσετε.

 1. Βρείτε πίστη

Η πίστη μπορεί να πηγάζει από κάποια ανώτερη δύναμη, από τον εαυτό μας, από τους φίλους μας ή από οποιονδήποτε πιστεύει σε εμάς. Μας βοηθά να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να δίνουμε το καλύτερο πίσω στον κόσμο. Αυτή η δύναμη μας είναι απαραίτητη για να μπορούμε να επιφέρουμε θετικές αλλαγές στον κόσμο γύρω μας. Η ζωή μπορεί να είναι δύσκολη, όμως η πίστη μας ανατροφοδοτεί με ενέργεια για να συνεχίζουμε.

 1. Ζήστε με έμπνευση

Η εμπνευσμένη ζωή πηγάζει από την συνειδητοποίηση ότι όλα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε μία στιγμή. Μην περιμένετε λοιπόν μία μεγάλη απώλεια για να σας κινητοποιήσει. Να μην θεωρείτε τίποτα δεδομένο και να μην υποθέτετε ότι σας ανήκει το οτιδήποτε.

Ξεκινήστε ένα ταξίδι ευγνωμοσύνης που περιλαμβάνει πράγματα για τα οποία νιώθετε ευγνωμοσύνη καθημερινά. Όταν ζούμε με χαρά, αντλούμε θετική ενέργεια. Η ενέργεια αυτή διαχέεται στις ζωές μας και φέρνει μία αύρα αισιοδοξίας και ελπίδας σε εμάς, τις οικογένειές μας και γενικότερα τον κόσμο.

 1. Ανακαλύψτε την ενέργειά σας

Βρείτε τα ταλέντα, τις δεξιότητες και τις δράσεις που σας κάνουν να χαμογελάτε. Η ζωή είναι ένα δώρο ποτισμένο με αστείρευτες προοπτικές. Πότε νιώθετε περισσότερο ζωντανοί; Μοιράστε την ενέργειά σας στους τομείς της ζωής που σας δίνουν την περισσότερη χαρά. Αυτό θα ανανεώσει το νόημα και το σκοπό της ύπαρξής σας και θα σας δώσει κίνητρο να αδράξετε την κάθε ημέρα και να προβείτε σε δράσεις που θα έχουν αντίκτυπο.

Μερικές φορές πιστεύουμε ότι πρέπει να είμαστε στο επίκεντρο του κόσμου για να κάνουμε την αλλαγή. Η αλήθεια όμως είναι πως όλοι έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε ανάμεσα στο καλό και το κακό. Δείτε τη ζωή σαν ένα κερί. Εσείς είστε η φλόγα. Και μπορείτε να στείλετε ατελείωτες αποχρώσεις του φωτός στον κόσμο. Αρκεί συνειδητά να δράσετε και να χτίσετε την υστεροφημία σας.

Με πληροφορίες από το www.tinybuddha.com

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας