«Μια ζωή χωρίς αγάπη είναι σαν μια χρονιά χωρίς καλοκαίρι»

Σουηδική παροιμία

 

Το καλοκαίρι είναι εδώ. Και για πολλούς από εμάς είναι περίοδος διακοπών, ελευθερίας και χαλάρωσης.

Η κατάλληλη περίοδος για να φροντίσουμε λίγο περισσότερο τον εαυτό μας. Να ξεχάσουμε τα άγχη της δουλειάς και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. 6 από τους αγαπημένους μου τρόπους που το πετυχαίνω αυτό είναι οι ακόλουθοι:

Παρακολούθηστε τα σύννεφα

Στη διάρκεια του χειμώνα παγιδευόμαστε σε ένα ανηλεές κυνήγι εκπλήρωσης καθηκόντων. Γι’ αυτό το λόγο η ένταση μας καταβάλει και το στρες μας χτυπάει κόκκινο. Αυτό το καλοκαίρι προσπαθήστε για κάποιο χρονικό διάστημα να μην κάνετε απολύτως τίποτα. Επιλέξτε μια βόλτα στο δάσος ή την ξεκούραση σας στην παραλία, κοιτάζοντας τα σύννεφα να ταξιδεύουν… Και κάπως έτσι η ένταση και το στρες θα σας εγκαταλείψουν και εσείς θα ταξιδέψετε μακριά…

Επιχείρηση αποσύνδεση

Αυτό το καλοκαίρι προσπαθήστε να μην είστε online όλη την ώρα. Αποφασίστε να ελέγχετε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο μόνο μια φορά τη μέρα και μην αφιερώνετε περισσότερο από μια ώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν καταφέρετε να αφήσετε και το κινητό στο σπίτι όταν βρίσκεστε στην παραλία ή την εξοχή, τότε η επιχείρηση αποσύνδεσης θα έχει ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία. Τα οφέλη της είναι μεγάλα και πρέπει να τα δείτε με τα ίδια σας τα μάτια για να τα πιστέψετε.

Εκτιμήστε όλα όσα κάνατε από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα

Το μισό 2019 αποτελεί πια παρελθόν. Και εσείς παρά τους μεγάλους στόχους που είχατε βάλει στην αρχή της χρονιάς, δεν έχετε καταφέρει σχεδόν τίποτα. Μην θυμώνετε με τον εαυτό σας και μην τον στήνετε στον τοίχο. Εκτιμήστε κάθε μικρό βήμα που κάνατε προς τη σωστή κατεύθυνση. Κάθε προσπάθεια που καταβάλατε όσο αμελητέα κι αν ήταν και επαναπροσδιορίστε όλα όσα μπορείτε να πετύχετε μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Πηγαίνετε αργά

Το καλοκαίρι δεν ταιριάζει γάντι με την ταχύτητα. Το αντίθετο, είναι η κατάλληλη εποχή για να πατήσετε φρένο. Αντί να σκέφτεστε τι θα συμβεί στο μέλλον, πως μπορείτε να κάνετε τα πράγματα όπως ονειρεύεστε, απολαύστε αυτό που συμβαίνει γύρω σας. Το φως του ήλιου, το απέραντο γαλάζιο, τις μυρωδιές του καλοκαιριού. Μόνο έτσι οι μπαταρίες σας θα επαναφορτιστούν για να κάνετε αργότερα όλα όσα έχετε βάλει στο μυαλό σας.

Ένα καλοκαίρι χωρίς πρέπει

Πολλές φορές στην προσπάθεια μας να χαρούμε το καλοκαίρι, αρχίζουμε να καταπιέζουμε τους εαυτούς μας. Σκεφτόμαστε ότι πριν επιστρέψουμε στο σπίτι, στο γραφείο και την καθημερινότητα μας πρέπει να κάνουμε το ένα ή το άλλο… Να πάμε σε αυτή την παραλία, να δοκιμάσουμε εκείνο το φαγητό, να πιούμε το συγκεκριμένο κοκτέιλ… Αυτό το καλοκαίρι μην έχετε άγχος και αφιερώστε το χρόνο σας στο να κακομάθετε τον εαυτό σας χωρίς πρέπει και μη…

Κάντε πράγματα που αγαπάτε

Σας αρέσει το ψάρεμα. Θέλετε να μαζεύετε λουλούδια. Ανέκαθεν επιθυμούσατε να δοκιμαστείτε στη ζωγραφική… Τώρα είναι η στιγμή να κάνετε όλα όσα αγαπάτε, εκείνα που σας φοβίζουν και αυτά που ντρέπεστε να διεκδικήσετε. Το καλοκαίρι επιβάλλεται να φροντίσετε τους εαυτούς σας περιστοιχίζοντας τους με όλους και όλα όσα αγαπάτε. Οικογένεια, φίλους… βιβλία.

Καλό καλοκαίρι!

Συγγραφέας: Χένρικ Έντμπεργκ

Πηγή: positivityblog.com

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ζώντας σαν ξωτικό

Σχολιάστε

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας