Για τους περισσότερους είναι πολύ δύσκολο να αποδεχτούμε ότι ζούμε ήδη στο 2020!

 

Και παρότι… απολαμβάνουμε την εποχή των καταιγιστικών τεχνολογικών εξελίξεων, όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη, δεν έχουμε φτάσει ακόμα στην εποχή που τα ιπτάμενα αυτοκίνητα θα έχουν κατακλύσει… τους δρόμους.

Αν σας αρέσει να γελάτε δοθείσης μιας καλής ευκαιρίας, σας την προσφέρουμε καταγράφοντας ό,τι σκέφτονταν στο παρελθόν για το πώς θα ήταν ο κόσμος σήμερα…

Τα ανθρώπινα πόδια θα γίνουν ένα μεγάλο δάχτυλο

Σε μια διάλεξη του 1911 ο χειρούργος Ρίτσαρντ Κλέμεντ Λούκας προέβλεψε ότι μέχρι το 2020, επειδή οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν ολοένα και λιγότερο τα βοηθητικά δάχτυλα των ποδιών τους, θα καταλήξουν να έχουν ένα και μόνο δάχτυλο.

Οι πίθηκοι θα εργάζονται ως σοφέρ

Το 1994 η εταιρεία RAND που συνέβαλε στην ανάπτυξη του Διαδικτύου είχε εκτιμήσει ότι μέχρι το 2020 τίποτα δεν αποκλείει να έχουν εκπαιδευτεί έξυπνα ζώα, όπως οι πίθηκοι, για να κάνουν χειρονακτικές εργασίες.

Θα τρώμε για γλυκό τα εσώρουχα μας

Το 1950 στο περιοδικό Popular Mechanics ο επιστημονικός συντάκτης της εποχής Γουόλντεμαρ Κέμπφερτ προέβλεψε ότι μέχρι τον 21ο αιώνα το φαγητό θα παραδίδεται στο σπίτι μας κατεψυγμένο και ότι καθημερινά αντικείμενα, όπως τα εσώρουχα, θα περνούν από ειδική επεξεργασία για να γίνονται το γλυκό για τις… δύσκολες μέρες μας.

Και τηλεπάθεια και και τηλεμεταφορά

Ο Μάικλ Τζ. Ο’ Φάρελ, ιδρυτής του ινστιτούτου Mobile Institute είχε προβλέψει το 2014 ότι το 2020 θα είναι η εποχή της νανοκινητικότητας. «Είμαι σίγουρος ότι η τηλεπάθεια και η τηλεμεταφορά θα είναι πιθανή μέχρι το 2020 και αναπόσπαστο τμήμα της ζωής όλων μας μέχρι το 2040», έγραφε στο βιβλίο Shift 2020.

Χωρίς δουλειά αλλά με λεφτά

Το 1966 το περιοδικό Time είχε προβλέψει ότι τον 21ο αιώνα θα είναι μια εκπληκτική οικονομική εποχή για όλο τον κόσμο. Σε ένα άρθρο με τίτλο «οι Φουτουριστές» έγραφε συγκεκριμένα ότι «οι μηχανές θα παράγουν τόσα πολλά και τόσο γρήγορα που όλοι στις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι πλούσιοι και ανεξάρτητοι».

Ζωή σε ιπτάμενα σπίτια

Ο εφευρέτης και σεναριογράφος Άρθουρ Κλαρκ, που συνέγραψε το σενάριο για την ταινία «2001: A Space Odyssey», πίστευε ότι τα βαρετά σπίτια του 1966 θα άλλαζαν ριζικά μέχρι τον 21ο αιώνα. Όπως εκτιμούσε δεν θα μπορούσε κανείς και τίποτα να τα κρατήσει κολλημένα στο έδαφος, ενώ θα είχαν και τη δυνατότητα να μεταφέρονται όπου επιθυμούσαν!

Προσωπικά ελικόπτερα για όλη την οικογένεια

Ξεχάστε τα ιπτάμενα αυτοκίνητα και τη συγκέντρωση αεροπορικών μιλίων. Το 1951 το περιοδικό Popular Mechanics ήταν σίγουρο ότι τον 21ο αιώνα κάθε οικογένεια θα είχε τουλάχιστον ένα ελικόπτερο στο γκραράζ της.

Πηγή: bestlifeonline.com

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας