Ο δρόμος για να καταπολεμήσουμε την κατάθλιψη είναι να ανακαλύψουμε τα αίτιά της. Ο ιστότοπος Big Think αναλύει τις 7 διαστάσεις της κατάθλιψης μέσα από ένα επεξηγηματικό βίντεο.

 

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, περισσότερα από 264 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από κατάθλιψη. Είναι η κύρια αιτία αναπηριών ενώ σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει στην αυτοκτονία. Δυστυχώς η κατάθλιψη είναι μία παρεξηγημένη νόσος που αγνοείται μέχρις ότου είναι πολύ αργά.

Ο ψυχολόγος Daniel Goleman, ο κωμικός Pete Holmes, ο νευροεπιστήμονας Emeran Mayer, ο ψυχίατρος Drew Ramsey και πολλοί ακόμη αναλύουν σημαντικούς κοινωνικούς, χημικούς και νευρολογικούς παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτή την περίπλοκη διαταραχή και εξηγούν γιατί δεν υπάρχει μόνο μία πανανθρώπινη θεραπεία για τα συμπτώματά της.

Μέσα από ένα επεξηγηματικό βίντεο και προσωπικές μαρτυρίες αναλύονται διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους εκδηλώνεται η κατάθλιψη. Ακόμη, προτείνονται διαφορετικοί τρόποι διαχείρισής της. Από την απόκτηση γνώσεων πάνω στη λειτουργία του εγκεφάλου, έως την υιοθέτηση ενός μεσογειακού τρόπου διατροφής, την αναζήτηση βοήθειας σε φάρμακα ή την επαφή με πνευματικές πρακτικές, η κατάθλιψη είναι μία προσωπική μάχη. Συνεπώς χρειάζεται προσωποποιημένες στρατηγικές για να καταπολεμηθεί, καθώς και έρευνα πάνω στο αντικείμενο και βαθιά κατανόηση.

Μάθετε περισσότερα, παρακολουθώντας το βίντεο (αγγλικοί υπότιτλοι):

Πηγή: bigthink.com 

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας