7 οφέλη της partner yoga & 5 στάσεις για να ξεκινήσετε | Μέρος 1ο

1
413

Η λέξη γιόγκα στα σανσκριτικά σημαίνει ένωση. Και αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός της partner yoga, δηλαδή να ενώσει δύο ανθρώπους.

 

Ηγιόγκα είναι ένα καταπληκτικό μέσο για το χτίσιμο στενότερων σχέσεων με έναν φίλο, έναν συγγενή ή τον σύντροφο μας.

Οι στάσεις και οι ακολουθίες ροής είναι σχεδιασμένες με τέτοιο εκπληκτικό τρόπο, ώστε να ενθαρρύνουν την εμπιστοσύνη, να ενδυναμώνουν την επικοινωνία και να βοηθούν στο γέλιο και στην ελαφριά καρδιά.

Η partner yoga ή γιόγκα για δύο άτομα φέρνει τους ανθρώπους κοντά μέσω της κίνησης, τους παιχνιδιού, της αναπνοής, του αγγίγματος και κυρίως μέσω της οικειότητας.

Ποια είναι όμως τα οφέλη της partner yoga και πως μπορεί να βοηθήσει τη σχέση σας;
1. Ενισχύει και καλλιεργεί τη σωματική και συναισθηματική υποστήριξη στις σχέσεις

Οι σύντροφοι πρέπει να είναι εξίσου δεσμευμένοι στην όλη εμπειρία και να βασίζονται ο ένας στον άλλο για τη δημιουργία των στάσεων και τη διατήρηση της ισορροπίας, της ευθυγράμμισης και της συγκέντρωσης.

Πρόκειται για έναν υπέροχο τρόπο να υπογραμμίσετε τη σύνδεση με τον αγαπημένο σας. Μέσω αυτού μαθαίνετε να αφήνεστε, να ενδυναμώνετε την επικοινωνία σας, να είστε ανοιχτοί και να έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον. Το αποτέλεσμα είναι να έχετε και την πλήρη υποστήριξη σε καθεμία από τις πόζες σας.

2. Δημιουργεί κοινές στιγμές

Η partner yoga έχει να κάνει με το να δίνεις και να λαμβάνεις. Η πρόθεση είναι βασικής σημασίας. Σκεφτείτε δύο ανθρώπους να κινούνται μαζί. Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να επιτρέψετε σε κάποιον να σηκώσει το βάρος σας.

Αρπάξτε εσείς την ευκαιρία να δημιουργήσετε κοινή κίνηση με κάποιον. Τι μπορεί να είναι πιο σέξι από αυτό – να δημιουργείτε έναν δεσμό και υπέροχες στιγμές μαζί με τον άλλον, ενώ πετάτε στα ουράνια!

3. Μαθαίνετε να αφήνεστε

Μερικές φορές όλοι μας παίρνουμε τη ζωή πολύ σοβαρά και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος μετά από μια δύσκολη μέρα να ξεσπάσουμε στο σύντροφο μας.

Η partner yoga μας μαθαίνει να αφηνόμαστε και να απολαμβάνουμε τη ζωή. Να αποκτούμε μια παιδική προσέγγιση απέναντι της και να διδαχθούμε πώς να ζήσουμε τη ζωή που επιθυμούμε.

4.Παιδική χαρά οικειότητας

Η εξάσκηση με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, σας βοηθά να έρχεστε πιο κοντά. Όλες οι σχέσεις περνάνε δύσκολες στιγμές, όταν αμφισβητείται το status quo και πρέπει να τις ξεπεράσετε μαζί.

Η partner yoga προκαλεί ευφορία, σας μαθαίνει να αφήνεστε και σας επιτρέπει να μην παίρνεται τον εαυτό σας, το σύντροφο σας ή τα προβλήματα σας πολύ στα σοβαρά!

5. Βελτιώνει την αυτογνωσία και την εμπιστοσύνη

Μαθαίνοντας να εμπιστεύεστε ένα άλλο πρόσωπο, αρχίζετε να εμπιστεύεστε περισσότερο τον εαυτό σας. Η partner yoga αποκαλύπτει την ομορφιά της αλληλεξάρτησης. Συνειδητοποιούμε ότι όταν παίρνουμε το ρίσκο να είμαστε ευάλωτοι στην παρουσία του άλλου, παίρνουμε δύναμη να πηγαίνουμε βαθύτερα με λιγότερη προσπάθεια.

Αυτό είναι επίσης αλήθεια στη ζωή. Μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα με μεγαλύτερη χαρά και ευκολία, αν υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον.

6. Η δύναμη του αγγίγματος

Ακριβώς όπως σε μια σχέση, έτσι και στην partner yoga, το άγγιγμα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της. Η διεργασία στην οποία μπαίνει το σώμα μας και η κιναισθητική συνειδητοποίηση υπογραμμίζουν τις τεράστιες δυνατότητες του και καθιστούν ευκολότερη την τελειοποίηση των στάσεων με μικρότερη προσπάθεια.

Αγγίζουμε και αγγιζόμαστε από τους άλλους. Χρησιμοποιούμε το άγγιγμα που λαμβάνουμε για να αυξήσουμε τη γνώση μας για τον άλλον και για να ανοίξουμε τους εαυτούς μας σε μεγαλύτερα βάθη του σώματος και του νου.

7. Δημιουργείται μια αίσθηση ισορροπίας

Έχουμε την τάση να ακολουθούμε μια συγκεκριμένη γραμμή στις σχέσεις μας. Κάποιες φορές υπάρχει η περίπτωση να είμαστε τόσο ευαίσθητοι και ενδοτικοί απέναντι στους άλλους που χάνουμε επαφή με το όριο, που είναι υγιές για εμάς. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να είμαστε τόσο επιφυλακτικοί, στα συναισθήματα και στις κινήσεις μας, που αδυνατούμε να έχουμε αυθεντικές επαφές με τους άλλους.

Δεν υπάρχει αυτός που δίνει και αυτός που λαμβάνει στην partner yoga ή αλλιώς γιόγκα για δύο άτομα. Και οι δύο συμμετέχοντες είναι πλήρως δεσμευμένοι στην όλη διαδικασία, ο καθένας τους με ξεκάθαρο ρόλο υποστήριξης προς τον άλλον, δημιουργώντας σαν σύνολο την τέλεια ισορροπία.

Διαβάστε ακόμη: 7 οφέλη της partner yoga & 5 στάσεις για να ξεκινήσετε | Μέρος 2ο

Πηγή: doyou.com

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

1 σχόλιο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας