Το 2021 είναι η χρονιά που επικεντρωνόμαστε στη χαρά. Το να μπορούμε να καλλιεργούμε και να γιορτάζουμε τις μικρές στιγμές ευτυχίας, όταν και όπως έρχονται στη ζωή μας, ποτέ δεν ήταν πιο σημαντικό για την ευημερία μας. Τις εβδομάδες που ακολουθούν, λοιπόν, ας βάλουμε στόχο να γελάσουμε περισσότερο, να δοκιμάσουμε νέα πράγματα και να ξαναδώσουμε αξία στις απλές χαρές της καθημερινότητας.

 

Εάν θέσατε για στόχο σας για τη νέα χρονιά να προχωρήσετε μπροστά για να βρείτε την ευτυχία, κάντε όσες αλλαγές σας οδηγούν προς εκείνη την κατεύθυνση. Μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε σπίτι, καριέρα, συνήθειες που ποτέ δεν είχατε σκεφτεί ή δεν είχατε πιστέψει πως είναι δυνατόν να συμβούν.

Όσο τρομακτικό και γεμάτο ρίσκο μοιάζει το να κάνετε επιλογές που θα σας φέρουν χαρά, τελικά το αποτέλεσμα είναι εκείνο που θα σας δικαιώσει. Και σταδιακά, το να επιλέγετε περισσότερη ευτυχία, ακόμη και στα πιο μικρά πράγματα, θα γίνει κατά κάποιον τρόπο δεύτερη φύση σας.

Το να φέρετε περισσότερη χαρά στο σπίτι σας είναι ένας τρόπος για να επικεντρωθείτε στις μικρές στιγμές που δίνουν φως και χρώμα στη ζωή και επιτρέπουν στην ενέργεια να ρέει μέσα στο χώρο. Σας παρουσιάζουμε μερικές μικρές ιδέες που μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη χαρά του σπιτιού σας:

  1. Μουσική

Αναφερόμαστε σε όλα τα είδη της μουσικής και σε όλες τις ώρες της ημέρας! Είναι μία αλλαγή που αυτόματα μεταμορφώνει το χώρο και την διάθεση. Ακόμη αξίζει να αναφερθεί ότι ο ήχος έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

  1. Δοκιμάστε το hygge

Η τέχνη της ευτυχίας των Δανών έχει γίνει πολύ δημοφιλής για έναν λόγο: λειτουργεί στα αλήθεια! Φέτος, σκεφτείτε πιο cozy. Φορέστε ζεστά ρούχα, πάρτε μία κουβέρτα και τυλιχτείτε στον καναπέ, ανάψτε κεράκια, διαβάστε το αγαπημένο σας βιβλίο, φτιάξτε μία κούπα ζεστή σοκολάτα. Η κεντρική ιδέα είναι να κρατήσετε τα πράγματα όσο πιο απαλά, ζεστά και αναπαυτικά γίνεται.

  1. Βάλτε στο χώρο σας εσπεριδοειδή

Τα λεμόνια και τα πορτοκάλια έχουν μεγάλη συμβολική ιστορία επειδή φωτίζουν τους χώρους σύμφωνα με το φενγκ σούι. Γεμίστε μεγάλα μπολ στην κουζίνα, την τραπεζαρία ή το σαλόνι σας με φρέσκα εσπεριδοειδή για να φέρετε στο χώρο σας φρέσκια ενέργεια. Και φυσικά, μην παραλείψετε να τα φάτε!

  1. Προσθέστε ουράνια τόξα

Ένα πολύχρωμο φάσμα χρωμάτων είναι επίσης ένα πολύχρωμο φάσμα ενέργειας. Προσθέστε χρωματιστούς πίνακες σε έναν τοίχο, βάλτε στον υπολογιστή σας μια πολύχρωμη ταπετσαρία. Ακόμη, φάτε περισσότερα χρωματιστά φαγητά και φορέστε χρωματιστά ρούχα όταν αράζετε στο σπίτι. Όλα αυτά θα σας βοηθήσουν να νιώσετε πιο χαρούμενοι.

  1. Κάντε τα αγαπημένα σας μεταφυσικά αντικείμενα κομμάτι της διακόσμησης του σπιτιού σας

Πολλοί άνθρωποι κρατούν κρυμμένες τις κάρτες oracle, έχουν τα αιθέρια έλαιά τους στο βάθος του ντουλαπιού και τους κρυστάλλους τους καταχωνιασμένους σε ένα συρτάρι. Όποια και να είναι τα πνευματικά εργαλεία που χρησιμοποιείτε -βότανα, πολύτιμοι λίθοι, έλαια, θυμιάματα- σκεφτείτε πώς μπορείτε να τα εντάξετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

  1. Φτιάξτε χώρους δημιουργικότητας

Υπάρχουν άνθρωποι που μεταμόρφωσαν την ζωή, την καριέρα, τις σχέσεις και την αυτοεκτίμησή τους, απλώς επειδή έφτιαξαν ένα χώρο μέσα στο σπίτι όπου μπορούσαν να είναι δημιουργικοί. Δεν χρειάζεται κάτι μεγάλο και επιβλητικό. Ένα τραπέζι, μία μικρή γωνιά αρκούν για να σας αλλάξουν τη ζωή.

  1. Παρουσιάστε τις δημιουργίες σας

Αφού φτιάξετε τη δική σας «γωνιά δημιουργικότητας», παρουσιάστε την τέχνη που προκύπτει από εκεί. Αν έχετε παιδιά, συγκατοίκους ή οικογένεια, κρεμάστε στον τοίχο και τις δικές τους δημιουργίες. Το να βλέπουμε καθημερινά το αποτέλεσμα της τέχνης μας μας δίνει μεγάλη έμπνευση. Όταν αυτό συμβαίνει σε όλα τα μέλη του σπιτιού, όλοι νιώθουν μεταξύ τους μία σύνδεση και ένα συλλογικό αίσθημα περηφάνιας.

  1. Καθαρίστε εις βάθος

Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη ενός πολύ καλού καθαρίσματος. Μπορεί να φέρει στο χώρο σας άμεσα θετικά αποτελέσματα, όπως φρέσκια ενέργεια, καθαρότητα, διαύγεια και περισσότερη ροή. Και όλος αυτός ο μαγνητισμός θα είναι διάχυτος στην ατμόσφαιρα του σπιτιού σας.

Με πληροφορίες από: www.mindbodygreen.com

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας