9 τρόποι για να ανακαλύψετε ποιο πάθος πρέπει να κυνηγήσετε!

0
917

Οι άνθρωποι με πολλά ενδιαφέροντα αντιμετωπίζουν τα πάντα με το ίδιο πάθος.

 

Το να ξεχωρίσουμε όμως το πάθος που πρέπει να κυνηγήσουμε, αφήνοντας όλα τα υπόλοιπα ένα βήμα πίσω, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Γιατί κανείς δεν ξέρει ποιο είναι αυτό που μιλά πραγματικά μέσα του. Εκείνο που μπορεί να τον προχωρήσει σαν άνθρωπο σε όλα τα επίπεδα.

Μερικοί τρόποι επιλογής του ενός πάθους, που κάνει τη διαφορά από όλα τα άλλα, είναι οι ακόλουθοι. Και τους προτείνουν μέλη της ομάδας Young Entrepreneur Council.

Επικεντρωθείτε σε αυτό που σας έρχεται πιο συχνά στο μυαλό

Σημειώστε το ενδιαφέρον που απασχολεί περισσότερο τη σκέψη σας. Αυτό που έρχεται ξανά και ξανά στο μυαλό σας. Για παράδειγμα, σας αρέσει να ζωγραφίζετε και να παίζετε κιθάρα. Αν όμως χαζεύετε πιο συχνά τα πινέλα από τα όργανα μουσικής, τότε ξέρετε καλά την απάντηση στο αρχικό ερώτημα.

—John Turner, SeedProd LLC

Δοκιμάστε τα πάντα

Ο μόνος τρόπος για να βρείτε το πραγματικό σας ενδιαφέρον είναι να τα δοκιμάσετε όλα. Διαλέξτε ένα, ξεκινήστε να το εξασκείτε και αν δεν λαμβάνετε χαρά από την όλη διαδικασία, προχωρήστε στο επόμενο. Ακόμα όμως κι αν βρείτε το πάθος που θέλετε να κατακτήσετε, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσετε όλα τα άλλα. Μπορείτε να τα συνεχίσετε σαν συμπληρωματικές δραστηριότητες.

—Zach Binder, Bell + Ivy

Δοκιμή ενός μήνα

Αν θέλετε οπωσδήποτε να καταλήξετε σε ένα και μόνο ενδιαφέρον, αφιερώστε στο πρώτο που σας έρχεται στο μυαλό ένα μήνα. Στις 30 αυτές μέρες μάθετε τα πάντα γι’ αυτό, συναντηθείτε με ανθρώπους που συμμερίζονται το πάθος σας και εξετάστε αν σας αρέσει στην πράξη. Στο τέλος του μήνα βγάλτε την ετυμηγορία σας, μένετε ή φεύγετε…

—Aaron Schwartz, Passport

Να έχετε υπομονή

Το πάθος δεν είναι κάτι που μαθαίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Όταν κάποιος αποκτά πάθος με ένα ενδιαφέρον του, αυτό έρχεται φυσικά και τον κατακλύζει. Γι’ αυτό αν δεν αισθάνεστε παθιασμένοι με τίποτα, χαλαρώστε, ξεκουραστείτε, αναζητήστε νέα ενδιαφέροντα. Και να είστε σίγουροι ότι το πάθος θα βρεθεί στο δρόμο σας…

—David Henzel, LTVPlus

Ρωτήστε τους άλλους

Αν δεν είστε σίγουροι τι σας ταιριάζει καλύτερα, μπορείτε να ρωτήσετε τον περίγυρο σας. Να τους ρωτήσετε δηλαδή σε τι σας θεωρούν καλύτερους, ποια πιστεύουν ότι είναι τα δυνατά σας σημεία.

—Serenity Gibbons, NAACP

Μην κάνετε τίποτα

Όταν η αβεβαιότητα σας κατακλύζει και δεν νιώθετε σίγουροι για τίποτα, η απραξία είναι μονόδρομος. Για κάποιο χρονικό διάστημα δηλαδή μην κάνετε τίποτα απολύτως και δώστε χρόνο στον εαυτό σας να ανακαλύψει ποια ενδιαφέροντα μιλούν πραγματικά μέσα σας σ’ αυτή την κατάσταση της απόλυτης ελευθερίας.

—Bryce Welker, Beat The CPA 

Παραμείνετε σε εγρήγορση

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ποιο ενδιαφέρον θα θέλατε να κυνηγήσετε ασχοληθείτε με πολλά μαζί. Σε μια τέτοια διαδικασία μαθαίνετε πολλά πράγματα για μια ποικιλία από πιθανούς στόχους σας, ώστε να μπορέσετε να ξεχωρίσετε αυτόν που έχει τη μεγαλύτερη αξία για εσάς. Ακόμα όμως κι αν δεν τα καταφέρετε με την πρώτη, όλη αυτή εμπειρία δεν πάει χαμένη. Διευκολύνει την επιλογή την δεύτερη ή την τρίτη φορά…

—Matthew Podolsky, Florida Law Advisers, P.A.

Κάντε έρευνα

Τα ενδιαφέροντα σας είναι πολλά, αλλά για κανένα από αυτά δεν νιώθετε πάθος. Σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να κάνετε πραγματική έρευνα γι’ αυτά, ώστε εκείνο που θα ξεχωρίσει να αποτελέσει τελικά το αντικείμενο της αποκλειστικής προσοχής σας.

—Anthony Saladino, Kitchen Cabinet Kings

Κοιτάξτε κι αλλού

Κάποιες φορές τα ενδιαφέροντα μας μπορεί να μην μπορούν να εγείρουν το πάθος μέσα μας. Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας αν όλοι οι άλλοι τα βρίσκουν καταπληκτικά. Ψάξτε κι αλλού, ανοίξτε τη σκέψη σας και δοκιμάστε τις δεξιότητες σας και σε άλλα πράγματα όχι τόσο προφανή ούτε εξαιρετικά δημοφιλή.

—Syed Balkhi, WPBeginner

Πηγή: success.com

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας