9d Cosmos | Applied Quantum Numerology ©

0
403

Τι είναι το σύστημα «9d Cosmos – Applied Quantum Numerology ©”;

Είναι μέθοδος Αυτογνωσίας  ή, αλλιώς, σύστημα συμβουλευτικής. Η φιλοσοφία του συστήματος «9d Cosmos – Applied Quantum Numerology ©» ακολουθεί  τις αρχές της Ψυχοπνευματικής συμβουλευτικής, σε συνδυασμό με τις έννοιες της αρχετυπικής – ποιοτικής προσέγγισης των αριθμών.

Εφαρμόζει, πρωταρχικά, μια ιδιαίτερη πρακτική, με έμφαση στην εξειδικευμένη προσέγγιση των ατόμων, των εμπειριών τους, των υπαρξιακών ερωτημάτων και των θεμάτων που τα απασχολούν, στην πορεία τους προς την Αυτοπραγμάτωση.

Κατά συνέπεια, το επίκεντρό της βρίσκεται στην κατάλληλη και αποτελεσματική ανταπόκριση προς το άτομο σε συναισθηματικό, πνευματικό, γνωστικό, συμπεριφοριστικό και σωματικό επίπεδο.

Σκοπός της είναι να διευκολύνει τη σύνθεση μεθόδων και προσεγγίσεων της συμβουλευτικής θεωρίας, με τρόπο που να μεγιστοποιούνται οι αξίες της ύπαρξης και της λειτουργικότητας του ατόμου, σε ενδοψυχικό, διαπροσωπικό και κοινωνικοπνευματικό επίπεδο, δίνοντας παράλληλα τη δέουσα προσοχή στα προσωπικά όρια και τους εξωτερικούς περιορισμούς, που ισχύουν για κάθε άτομο.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι κοινώς αποδεκτή η δέσμευση συμβούλων, για την προσωπική τους ανάπτυξη και συνεχή εξέλιξή τους.

Πώς, με τη μέθοδο συμβουλευτικής «9d Cosmos – Applied Quantum Numerology ©”, προσεγγίζεται το έργο του Πυθαγόρα με μια σύγχρονη οπτική;

Ο Πυθαγόρας σε όλη του τη ζωή αναζήτησε την αέναο φιλοσοφία και την είχε βρει! Είχε συγκεντρώσει όλα τα κομμάτια και τα είχε συνδέσει, με εκπληκτική αρμονία, σε μια μεγάλη ενότητα.

Ήταν σπουδαίος μαθηματικός. Και όταν ο μαθηματικός γίνεται μύστης, γίνεται μια επανάσταση, γιατί οι δυο τους είναι διαμετρικά αντίθετοι.

Αυτός ο σπουδαίος φιλόσοφος και Μύστης κατάφερε να ενώσει την Ανατολή με τη Δύση.

Με μια διαφορετική ανάγνωση, η Δύση αντιπροσωπεύει τον αρσενικό νου και η Ανατολή αντιπροσωπεύει τον θηλυκό.

Το “Ανατολή και Δύση” δεν αναπαριστά μόνο τη διαίρεση της Γης σε δύο ημισφαίρια. Αναπαριστά και τον εγκέφαλο.

Το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου σου είναι η Δύση και το δεξιό η Ανατολή.

Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, πόσο σημαντικό ρόλο κατέχει η Πυθαγόρεια φιλοσοφία στην σύγχρονη πραγματικότητα, όπου οι γνώσεις μας για τον τρόπο που λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος όλο και πληθαίνουν.

Ο Πυθαγόρας υποστήριζε, επίσης πως τα πάντα υπάρχουν στον Κόσμο (εννοώντας το Σύμπαν) και λειτουργούν με αρμονία. Με τη συμβολή της Κβαντικής φυσικής, γίνεται αποδεκτό, πλέον πως η ενέργεια υπάρχει, κινείται και ποτέ δεν χάνεται. Απλά μεταλλάσσεται σε κάτι νέο, κρατώντας κάποια από τα στοιχεία – χαρακτηριστικά της πρωταρχικής ενέργειας. Οι Πυθαγόρειοι, αυτή τη διαδικασία την ονόμαζαν μετενσάρκωση.

Για να ερμηνεύουν τον τρόπο που (εν)αρμονίζονται τα πάντα μέσα στον Κόσμο, χρησιμοποιούσαν τις ποιότητες των αριθμών!

Τι σημαίνει «αριθμός» στην Ψυχολογία;

Εδώ και χιλιετίες, πολλοί και διαφορετικοί πολιτισμοί ασχολήθηκαν με τους αριθμούς, στους οποίους απέδωσαν ποικίλες σημασίες και ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Ο Jung, στο δοκίμιο με τίτλο «Η Φύση της Ψυχής», σημείωσε ότι «Ένας μαθηματικός, κάποτε, παρατήρησε ότι τα πάντα στην επιστήμη ήταν ανθρώπινα (τεχνητά), εκτός από αριθμούς, που είχαν δημιουργηθεί από τον ίδιο τον Θεό. Jung (1946)

Ο Jung αναγνώρισε ότι οι αριθμοί είναι «σύμβολα της συνείδησης του Εαυτού…». Συγκεκριμένα, συμβολίζουν διαφορετικές «φάσεις του ταξιδιού του Εαυτού, διαφορετικές εκφράσεις του μετασχηματισμού του».

Ο Jung σκέφτηκε τους αριθμούς ως αρχέτυπα  και ως εκ τούτου ήταν «προϋπάρχοντες στη συνείδηση».

Δηλαδή, δεν είναι κάτι που οι άνθρωποι εφηύραμε, αλλά ήταν κάτι που « βρήκαμε ή ανακαλύψαμε».

Τα αρχέτυπα είναι αυτόνομα και δημιουργούν αυθόρμητα ορισμένες συμπεριφορές ή αντιδράσεις, ανεξάρτητα από τις επιθυμίες του εγώ και μπορούν να διαμορφώσουν την καθημερινή ζωή.

Συνεχίζοντας, συμπλήρωσε πως όλοι οι αριθμοί από το  1 ως το 9 είναι ιεροί, και άφησε να εννοηθεί ότι μπορούν να μας συνδέσουν με κάτι μεγαλύτερο από εμάς: το Θείο, το Σύμπαν, την κοσμική πραγματικότητα.

Είναι μυστηριώδη σύμβολα, που θα ξεφεύγουν πάντα από την πλήρη κατανόηση του λογικού μυαλού μας και «ανήκουν και στους δύο κόσμους, τον πραγματικό και τον φανταστικό. ο [αριθμός] είναι ορατός, αόρατος, ποσοτικός και ποιοτικός. ”

Ο κόσμος της κβαντικής πραγματικότητας (άτομο) και ο κόσμος της ψυχής (που περιέχει τα αρχέτυπα) «διαμεσολαβούνται» από τον αριθμό: «ο μεγάλος μεσολαβητής, ο αριθμός,… ισχύει και στους δύο κόσμους,… τον πραγματικό και τον φανταστικό…». Οι αριθμοί παρέχουν έναν τρόπο ενοποίησης του Νου και της ύλης, του υλικού και των πνευματικών σφαιρών.

Μία νεοεμφανιζόμενη τάση είναι η εφαρμογή της κβαντομηχανικής στην ψυχολογία. Οι επιστήμονες «πρεσβευτές» της υποστηρίζουν πως με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο μπορεί να κατανοηθεί πληρέστερα ο άνθρωπος, αλλά και να λυθούν ορισμένες αντιφάσεις που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς στα αποτελέσματα ψυχολογικών ή κοινωνιολογικών μελετών.

Η Ζεν Τζόις Γουάνκ, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο πολιτειακό πανεπιστήμιο του Οχάιο και διευθύντρια του Εργαστηρίου Επικοινωνίας και Ψυχοφυσιολογίας, προσπαθεί να μοντελοποιήσει, μαθηματικά, τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Διαπιστώνουμε πόσο σύγχρονος παραμένει ο Πυθαγόρας, καθώς οι επιστήμονες ξαναβρίσκουν πως οι νόμοι και οι εξισώσεις της κβαντικής φυσικής έχουν εφαρμογή και στην ανθρώπινη συμπεριφορά, αφού εξηγούν σκέψεις και αποφάσεις μας, οι οποίες ειδάλλως μοιάζουν παράδοξες ή ακόμη και παράλογες.

Οι κβαντομηχανικές εξισώσεις φαίνεται να περιγράφουν καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο μαθηματικό «εργαλείο» την ανθρώπινη συμπεριφορά.

«Στον τομέα των γνωσιακών επιστημών, και ειδικά στις έρευνες για τον τρόπο λήψης αποφάσεων, κατά καιρούς έχουν προκύψει πολλά παράδοξα αποτελέσματα. Όταν ένα τέτοιο αποτέλεσμα δεν συμφωνεί με τις κλασικές θεωρίες, τότε το ονομάζουμε “παράλογο”». Είναι, όμως;

Στο σύστημα συμβουλευτικής «9d Cosmos – Applied Quantum Numerology ©” αξιοποιούμε τους αριθμούς τόσο από ψυχολογικής, όσο και από πνευματικής πλευράς, και, με τις ποιότητες και τις δονήσεις τους σαν όχημα, ανακαλύπτουμε τον δρόμο που μας οδηγεί στον απελευθερωμένο, δημιουργικό εαυτό μας!

Πρόκειται για ένα παράθυρο προς την Αυτογνωσία.

Αναπτύσσουμε και καλλιεργούμε την Πνευματική Νοημοσύνη μας (Spiritual Intelligence / SI ή SQ). Δηλαδή την ικανότητα, δεξιότητα, ή ευφυΐα την οποία ανακαλύπτει ο αναζητητής όταν ανοίγεται προς το ταξίδι του πνεύματος (ψυχής) με σκοπό την καλύτερη κατανόηση της ζωής. Η Πνευματική Νοημοσύνη είναι κάτι περισσότερο από μια προσωπική νοητική ικανότητα. Πηγαίνει πιο πέρα από την συμβατική ψυχολογική ανάπτυξη. Σχετίζεται άμεσα και με την Συναισθηματική Νοημοσύνη, καθώς βοηθάει να αυξηθεί η ικανότητα της ρύθμισης των συναισθημάτων.

Πρόκειται για κάτι περισσότερο από μια γνωστική ικανότητα: Είναι μια ξεχωριστή ικανότητα πνευματικής κατανόησης.

Τι θεωρείται Ψυχοπνευματική Συμβουλευτική;

Η Ψυχοπνευματική Συμβουλευτική έρχεται να συντονίσει τα βήματα ανάπτυξης του αναζητητή, σε μια πορεία προς την Ευζωία. Συνδυάζει ακεραιότητα και συνοχή όλων των διαστάσεων της ύπαρξής του· της σκέψης, του σώματος και του πνεύματος.

Η καλλιέργεια της πνευματικότητας επιφέρει μεγαλύτερη ικανότητα στο άτομο να ξεπερνά γρηγορότερα και με κατανόηση τα εξωτερικά προβλήματα,  έχοντας  βαθύτερη Επίγνωση της Ύλης, της Ζωής, της Ύπαρξης, του Σώματος, του Νου, της Ψυχής και του Πνεύματος.

Είμαστε μαθημένοι να συγκρίνουμε.
Η εκπαίδευση μας είναι βασισμένη σε αυτό.
Έτσι είναι ο πολιτισμός μας.
Έτσι, παλεύουμε για να γίνουμε κάποιος άλλος, απ΄ αυτό που είμαστε πραγματικά.
Με τη συμβολή του Συμβούλου «9d Cosmos – Applied Quantum Numerology ©”
ο «αναζητητής» ανακαλύπτει τον δρόμο για να γίνει αυτό που πραγματικά είναι!!!

Καλό είναι να διευκρινίσουμε πως άλλο είναι η θρησκεία και άλλο η Πνευματικότητα. Η θρησκεία και η θρησκευτικότητα αποτελούν έναν τρόπο για να ασκήσει κάποιος την πνευματικότητά του. Η πνευματικότητα. αυτή καθ’ εαυτή, ανεξαρτήτως θρησκευτικού προσανατολισμού, αποτελεί μία παρώθηση του ατόμου προς μία διαρκή εσωτερική πρόοδο, μέσω της οποίας το άτομο επαναπροσδιορίζεται, επαναπροσδιορίζει και ανατροφοδοτεί, αντλώντας ερεθίσματα μέσα από τις αναζητήσεις του σκοπού και του νοήματος της ζωής, τις παραδόσεις, τις ιδεολογίες, τις στάσεις, τις αξίες, και τα πιστεύω. (Εισαγωγή στην Πνευματικότητα και την Ανάπτυξη. Άννα Πολεμικού -ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ )

Πώς γίνεται η συμβουλευτική «9d Cosmos – Applied Quantum Numerology ©”;

Οι συναντήσεις με τον αναζητητή ορίζονται σε δέκα, διάρκειας μίας ώρας, η κάθε μία.

Το ξεχωριστό και ιδιαίτερο γνώρισμα αυτής της μεθόδου είναι η αμεσότητα με την οποία λειτουργεί. 

Πρόκειται για  μια μοναδική διαδικασία ανάπτυξης της ικανότητας κατανόησης και αποδοχής του εαυτού και των άλλων, σαν Ολότητα.

Υπερβαίνοντας τα όρια του συνειδητού και ασυνειδήτου, κάνουμε το προσωπικό κβαντικό άλμα μας.  

Οι σύμβουλοι «9d CosmosApplied Quantum Numerology ©”κατανοούν και στη διάρκεια των συναντήσεων με τον αναζητητή, δεσμεύονται και διέπονται από τις ακόλουθες αρχές (ή, αλλιώς, κώδικα δεοντολογίας):

 • Αναγνωρίζω ότι βρίσκομαι στη θέση του Συμβούλου «9d Cosmos – Applied Quantum Numerology ©”, για να υπηρετήσω το συνάνθρωπό μου με αγάπη, διακριτικότητα, σεβασμό, κατανόηση, εντιμότητα, καλοσύνη, συμπόνια και ταπεινότητα!
 • Έχω απόλυτη επίγνωση του ρόλου μου και της ανάγκης του αναζητητή.
 • Προσεγγίζω τον συνάνθρωπό μου τιμώντας τον τρόπο που επέλεξε η Ψυχή του για να πορευτεί στον Δρόμο της δικής της εξέλιξης.
 • Είμαι ταπεινός, γιατί είμαι φτιαγμένος από το χώμα της Γης, είμαι ευγενής γιατί είμαι φτιαγμένος απ΄ την ύλη των Άστρων. Τιμώ την ατομικότητα, υποκειμενικότητα, διαφορετικότητα, τις μοναδικές ποιότητες και τα ταλέντα κάθε ατόμου.
 • Σέβομαι το “δρόμο της ζωής” του αναζητητή, τα όριά του, τις επιλογές του, καθώς κατανοώ πως εκφράζουν τον τρόπο που επέλεξε η Ψυχή του να εκδηλωθεί, στην πορεία της προς την Λύτρωση!
 • Πιστεύω στο Ανθρώπινο Δυναμικό και στο μεγαλείο της Ψυχής του αναζητητή.
 • Είμαι συνοδοιπόρος και διευκολυντής στην εξελικτική πορεία του αναζητητή.
 • Θυμάμαι πάντα ότι διευκολύνω τον αναζητητή στην προσωπική του ανάπτυξη, με διακριτικότητα, φροντίδα, ευγένεια και υπευθυνότητα! Αποφεύγω να κρίνω τη συμπεριφορά και τις απόψεις του.
 • Δέχομαι με σεβασμό τη διαφορετική άποψη, καθώς δεν κατέχω καμία μοναδική αλήθεια, ούτε κατέχω το αλάθητο. Στηρίζω τον αναζητητή να εκφράσει την Αλήθεια του. Μου δίνει χαρά όταν είναι διαφορετική από τη δική μου, καθώς αναγνωρίζω έναν «δάσκαλο» .
 • Θυμάμαι πως μέσα από τις προκλήσεις καλλιεργούνται οι ποιότητες της ενότητας, του σεβασμού,  της αποδοχής και της ευελιξίας.
 • Είμαστε όλοι Ένα και έτσι, τιμώ κάθε άτομο που συναντώ στη ζωή μου καθώς όλοι είμαστε ταυτόχρονα δάσκαλοι και μαθητές Όταν αναπτύσσεται ο συνάνθρωπός μας, αναπτυσσόμαστε και εμείς. Στα πλαίσια της αλληλεπίδρασης η Ροή εκπλήρωσης από την προσθήκη αξίας είναι αμφίδρομη.
 • Τιμώ την εμπιστοσύνη που μου δείχνει ο αναζητητής, στοχεύω στο να λύσει τα δεσμά του και να απελευθερώσει την Ψυχή του από τα περιττά βάρη. Αναπτύσσω μία ειλικρινή σχέση, σεβασμού και εμπιστοσύνης.Είμαι απόλυτα παρών, αυθεντικός, με ενσυναίσθηση και χιούμορ!
 • Εμπιστεύομαι, στη διάρκεια της συνεδρίας, τη διαίσθησή μου. Ενεργοποιώντας την ενεργητική ακοή, τον παρατηρητή και τον «εσωτερικό» διάλογο προσεγγίζω με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τον αναζητητή.
 • Γνωρίζω πως η ακεραιότητα, από πλευράς μου, οικοδομεί σχέση εμπιστοσύνης και ανάπτυξης. Γνωρίζω ότι η πιο αποτελεσματική διδασκαλία είναι το παράδειγμά μου!
 • Επιβραβεύω τον αναζητητή για την πορεία του, και για το κάθε εξελικτικό του βήμα.
 • Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για τη συνεισφορά του κάθε συμμετέχοντα στο μονοπάτι της δικής μου εξέλιξης και τιμώ την παρουσία του με την υποστήριξή μου, και την εχεμύθειά μου!

Μετά από κάθε συνάντηση, ο αναζητητής έρχεται όλο και πιο κοντά στην προσωπική του αλήθεια, την αναγνωρίζει, ξεπερνάει τις εμπλοκές, που είναι καταγεγραμμένες στο υποσυνείδητό του, απελευθερώνεται από τα δυσλειτουργικά μοτίβα της ζωής του και απελευθερώνει όλο του το δυναμικό.

Επαναπροσδιορίζεται. Βρίσκει και εκδηλώνει όλη του τη δύναμη· αυτή που τον ωθεί να εκφράσει το δημιουργικό και το συναισθηματικό του δυναμικό, την ικανότητα αποτελεσματικής επικοινωνίας, τη  δυνατότητα να θέτει όρια και να αποδέχεται τις αλλαγές.

Να αναλάβει την ευθύνη του εαυτού του.

Να έρθει σε επαφή με την εσωτερική του γνώση, να μάθει να θέτει στόχους και να τους επιτυγχάνει φέρνοντας αφθονία στη ζωή του.

Τέλος, να αποδεχθεί ολοκληρωτικά τον εαυτό του όπως ακριβώς είναι, ολόκληρος και μοναδικός!

Τι επιπλέον, κερδίζουμε  με την ολοκλήρωση των συνεδριών της συμβουλευτικής μεθόδου «9d Cosmos – Applied Quantum Numerology ©”;

Μαθαίνουμε τις αιτίες όλων όσων συμβαίνουν γύρω μας και επηρεάζουν την καθημερινότητά μας.

 • Κατανοούμε τα συναισθήματα, τη συμπεριφορά μας, τις σχέσεις μας, τα μοτίβα της ζωής μας.
 • Κάνουμε βαθιά “βουτιά” στο υποσυνείδητό μας, φωτίζουμε τις  ανεξερεύνητες πτυχές του.
 • Ερχόμαστε πιο κοντά στο μεγαλείο της ύπαρξής μας.
 • Μαθαίνουμε ποιοι πραγματικά είμαστε.
 • Βελτιώνουμε την ψυχολογική μας κατάσταση.
 • Συμφιλιωνόμαστε με τον ίδιο μας τον εαυτό, αλλά και με τους άλλους.
 • Απελευθερωνόμαστε από το άγχος, παράλογους φόβους, ασύμβατα συναισθήματα, αλλά από ενοχές και βάρη του παρελθόντος.
 • Αντιλαμβανόμαστε με μεγαλύτερη ευρύτητα την πραγματικότητα.
 • Αναπτύσσουμε την Πνευματική και Συναισθηματική Νοημοσύνη μας.
 • Λειτουργούμε με υγεία , επίγνωση και αποτελεσματικότητα στην καθημερινότητά μας.
 • Ξέρουμε ποιοι είμαστε, τι θέλουμε και με ποιο τρόπο να το αποκτήσουμε!
 • Βιώνουμε χαρά και δημιουργικότητα!

Ξέρουμε πως όλοι μας, έχουμε επιφορτιστεί, αλλά και ευλογηθεί, με τη μεγάλη ευθύνη της ελεύθερης βούλησης – τη δύναμη της επιλογής.

Το μέλλον μας καθορίζεται, σε μεγάλο βαθμό, από τις επιλογές που κάνουμε τώρα.  Τώρα είναι η ώρα να απελευθερωθούμε από τα ανεξήγητα, αλλά όχι άλυτα, δεσμά που μας κρατούν καθηλωμένους σε μια πραγματικότητα που ούτε μας εκφράζει, ούτε μας αξίζει.

Οι συνεδρίες της συμβουλευτικής μεθόδου “«9d Cosmos– Applied Quantum Numerology ©”, μπορούν να διευκολύνουν αυτή την επιλογή.

Τώρα!

Τίποτα  δεν μπορούμε να διδάξουμε στους ανθρώπους.
Μπορούμε, μόνο, να τους βοηθήσουμε να ανακαλύψουν κάτι μόνοι τους.
Galileo Galilei

Υ.Γ.: Στη διάρκεια των 10 συνεδριών της συμβουλευτικής μεθόδου “«9d Cosmos – Applied Quantum Numerology ©”, ο σύμβουλος λέγεται διευκολυντής και ο πελάτης/συμβουλευόμενος είναι ο αναζητητής, ο οποίος στη συνέχεια γίνεται ο master της ζωής του.

[i] Δημιουργός μεθόδου: Αποστολία Βασιλείου

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε η Αποστολία Βασιλείου στην Όμορφη Ζωή: Αποστολία Βασιλείου | Η αριθμολογία στην υπηρεσία της συμβουλευτικής

=

Δείτε τις προσεχείς εκδηλώσεις της Αποστολίας Βασιλείου>>

 

Newsletter εγγραφή

 

Αποστολία Βασιλείου
Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Αποστολία Βασιλείου (όλα τα άρθρα)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας