Στις δύσκολες, αλλά ιδανικές ως ευκαιρία για αφύπνιση ημέρες που διανύουμε, η ανθρωπότητα έχει απομακρυνθεί από τις αρχικές πνευματικές πηγές και συνδέσεις, έχει φτάσει στο έσχατο σημείο του μονόδρομου και υπάρχει η επιτακτική ανάγκη για πνευματική αναγέννηση, αφύπνιση και τελειοποίηση ή ολική καταστροφή και επαναγέννηση.

 

Ησωτηρία έγκειται στην πνευματική αναζήτηση του καθενός σαν μονάδα και σαν σύνολο και τη συνειδητοποίηση ότι ο καθένας από μας, σαν μέρος του συμπαντικού συνόλου, σαν κύτταρα της ανθρωπότητας, είμαστε συνυπεύθυνοι για τη ζωή του Σύμπαντος.

Βασική προϋπόθεση είναι η συνειδητοποίηση και κατανόηση του Σύμπαντος, των νόμων και των μηχανισμών που το καθορίζουν, καθώς επίσης και η συνειδητοποίηση του εαυτού μας ως τμήμα αδιάρρηκτο ενός ενιαίου κοσμογονικού συστήματος.

Ο βασικός πυρήνας της δυστυχίας είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, γιατί βασική προϋπόθεση για την ουσιαστική αλλαγή του πλανήτη, είναι να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι, τρόπο σκέψης και οπτικής ζωής,  πεποιθήσεις.

Η«ηθική» και η «κατανόηση του κόσμου» και η μετάβαση σε μια νέα αντίληψη είναι οι προϋποθέσεις για την αλλαγή, σε συνδυασμό με τη προσέγγιση και ταύτιση με τις ποιότητες της ψυχής και την αυτοπειθαρχία

Η δύναμη της σκέψης

Ο κόσμος της ενέργειας είναι πάντα ρευστός, δυναμικός, εύκαμπτος, αεικίνητος, αιώνιος και σιωπηλός και είμαστε ένα μ’ αυτή την ενέργεια, είμαστε ενέργεια. Η ενέργεια ακολουθεί τη ροή της σκέψης. «Εμείς δίνουμε σε κάθε τι την έννοια και σημασία που έχει για μας». «Δεν υπάρχουν ουδέτερες σκέψεις».

Οι σκέψεις και οι πράξεις μας επιδρούν στο συλλογικό ασυνείδητο της ανθρωπότητας, στο μορφογενετικό πεδίο της ανθρωπότητας.

Ένας από τους βασικούς συμπαντικούς νόμους είναι να μη προκαλούμε κακό ακόμη και με τις σκέψεις μας.

Σήμερα αυτό δε μπορεί να είναι απλά μια αφηρημένη αρχή, αλλά χρειάζεται να γίνει τρόπος ζωής.

Η τήρηση επίσης των «ηθικών αρχών» είναι απαραίτητη προϋπόθεση και μοναδικός τρόπος σωστής επιβίωσης.

Η άγνοια, η συνεχής λανθασμένη συμπεριφορά χωρίς μετάνοια και διόρθωση οδηγούν στην αποσύνθεση του ανθρώπου.

Οι φυσικές καταστροφές, οι φρικαλεότητες είναι συνέπεια της πνευματικής μας ατέλειας και άγνοιας της πραγματικής μας φύσης.

Ο εγωισμός, η άνευ ορίων επιδίωξη υλικών αγαθών, η συσσώρευση, απομακρύνουν από το βασικό συναίσθημα: την αγάπη, από την ενότητα.

Όταν η ανάγκη για υλική ευημερία τοποθετείται πάνω από τις πνευματικές ανάγκες έχει σαν μακροπρόθεσμο κόστος τον πνευματικό θάνατο, την ξεχωριστότητα, την ψυχική ένδεια και επομένως, τον μαρασμό, την αποσύνθεση της ψυχής και το σημαντικότερο πυροδοτείται στο πεδίο ένα πρόγραμμα καταστροφής του Σύμπαντος και το θλιβερότερο από όλα είναι ότι δεν το συνειδητοποιούν και δεν θέλουν να το σταματήσουν, να το διαφοροποιήσουν.

Όταν νοιώθουμε Εμπιστοσύνη, Ενότητα και αγάπη προς το Σύμπαν, λαμβάνουμε μια τεράστια ποσότητα ενέργειας.

Πρέπει να φτάσουμε στα ανώτατα πεδία της ενέργειας, στην πνευματικότητα, στη γενναιοφροσύνη για να είμαστε συνδεδεμένοι με τη μόνιμη πηγή ενέργειας.

Συνεπώς, χρειάζεται να ζούμε με αυτές τις ηθικές έννοιες και αξίες, να είμαστε συνδεδεμένοι με τις ανώτερες ποιότητες της ψυχής μας.

Η ενέργεια που λαμβάνουμε μέσω των ανώτερων αισθήσεων, σε υψηλότερες δονήσεις, θεραπεύουν την ολότητα, σώμα και ψυχή.

Χρειάζεται συνεχής κάθαρση και ενδυνάμωση του πνεύματος, επαφή με τις πνευματικές αλήθειες, αποφυγή αρνητικών σκέψεων και πράξεων, επικοινωνία με το Θείο.

Αυτή η συνεχής εναρμόνιση και επαφή έχει σαν αποτέλεσμα τη συνεχή ροή και εναρμόνιση των ενεργειακών δομών και αυτορρύθμιση του πεδίου.

Είναι καιρός να αποστασιοποιηθούμε από την πρωτόγονη υλιστική αντίληψη ότι ο άνθρωπος αρχίζει και τελειώνει στο φυσικό του σώμα.

Εκδήλωση του πνεύματος στην ύλη /Κβαντική θεώρηση

Το μεγαλείο του ανθρώπινου όντος είναι ένα περίπλοκο και σοφά δομημένο πληροφορικό-ενεργειακό σύστημα, που μόνο το ελάχιστο αποτελείται από το φυσικό σώμα και το συνειδητό, ενώ το 98% από πληροφοριακά ενεργειακά πεδία του υποσυνείδητου.

Κατά την επίτευξη της συγκεκριμένης πυκνότητας, η ύλη μεταλλάσσεται σε πληροφορία και η πληροφορία σε ύλη. Σε κάθε σημείο του πεδίου του σύμπαντος υπάρχουν ανεκδήλωτες πληροφορίες για ολόκληρο το Σύμπαν.

Η ύλη πνευματικοποιείται. Η πληροφορία γίνεται ενέργεια και η ενέργεια μετατρέπεται σε ύλη.

Οι πληροφορίες, η ενέργεια και η ύλη αποτελούν ένα ενιαίο, αδιάρρηκτο σύνολο.

Η ανθρώπινη ζωή είναι μικρογραφία αντανάκλασης του Σύμπαντος και επειδή και στον άνθρωπο οι έννοιες του χώρου και του χρόνου είναι συμπτυγμένες, οι διαδικασίες μετάλλαξης των πληροφοριών σε ύλη συμβαίνουν πολύ πιο γρήγορα.

Συνεπώς, στόχος μας είναι η ενδυνάμωση της εκδήλωσης του πνεύματος στην ύλη με την αύξηση της ταχύτητας αυτής της μετάβασης.

Η αύξηση της ενότητας και της ταχύτητας της αμοιβαίας μετάλλαξης είναι το νόημα της εξέλιξης ενός ζωντανού όντος.

Το δίπολο. Αληθινός εαυτός (έσω αναφορά) και «‘Εγώ» (έξω αναφορά)

Πηγή όλης της δημιουργίας είναι η καθαρή συνειδητότητα, που αναζητά έκφραση από το ανεκδήλωτο στο εκδηλωμένο.

Ζωή χωρίς συνειδητότητα δημιουργεί οδύνη χωρίς να το αναγνωρίζουμε, γιατί είμαστε  βυθισμένοι στην πλάνη, στο φόβο, στην ξεχωριστότητα και στην άγνοια της πνευματικής μας υπόστασης…

Η καθαρή μας συνειδητότητα είναι η πνευματική μας ουσία, γνωρίσματα της οποίας είναι η καθαρή γνώση, απόλυτη σιωπή, τέλεια ισορροπία, απλότητα, ενότητα, μακαριότητα. Αυτή είναι η ουσιαστική μας φύση.

Δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε μας και το ενεργειακό πεδίο, το πεδίο της καθαρής δυνατότητας, που είναι ο ίδιος ο εαυτός.

Ο αληθινός εαυτός (πνεύμα-ψυχή) είναι απολύτως ελεύθερος από φόβο, ανάγκες, προσκολλήσεις, επιδοκιμασία, έλεγχο.

Είναι απρόσβλητος από επικρίσεις, δεν νιώθει κατώτερος, ούτε ανώτερος, είναι ταπεινός.

Έχουμε πλήρη συνείδηση της αληθινής μας ύπαρξης, η οποία δεν φοβάται καμιά πρόκληση, έχει ευγνωμοσύνη, είναι σε μόνιμη κατάσταση ευδαιμονίας, σέβεται όλους τους ανθρώπους και δεν νιώθει κατώτερη από κανένα.

Η δύναμη του αληθινού εαυτού είναι η μόνη αληθινή δύναμη.

Η δύναμη που βασίζεται στο «εγώ» στην «έξω αναφορά», είναι επίπλαστη, προσκολλημένη διαρκώς στην προσωπικότητα, διαρκεί μόνο όσο υφίσταται κάποιο αντικείμενο αναφοράς του (αξιώματα, πλούτος…)

Η δύναμη του αληθινού εαυτού είναι μόνιμη, επειδή βασίζεται στην αληθινή γνώση του εαυτού, έχει επίγνωση της αληθινής του φύσης, συνειδητότητα.

Μαγνητίζει άτομα και καταστάσεις που υποβοηθούν τις επιθυμίες μας, έχουμε σύνδεση και βοήθεια από τους Νόμους του Σύμπαντος, είμαστε σε κατάσταση Χάριτος και μόνιμης ευδαιμονίας.

Τρόποι, συνθήκες ενεργοποίησης της αφύπνισης της Συνειδητότητας

Η αφύπνιση, η ενεργοποίηση της Συνειδητότητας, πιθανόν για ορισμένους να ξεκινήσει μέσα από μια διαδικασία απώλειας ή ψυχικής οδύνης και πόνου, για άλλους μέσα από την επαφή με τον πνευματικό δάσκαλο, από την μελέτη κάποιων μεταμορφωτικών βιβλίων και για άλλους μετά από κάποιες αιφνίδιες ή συνειδητές αλλαγές στην πραγματικότητά τους, βάσει των ιερών καρμικών εξελικτικών συμβολαίων των ψυχών που έχουν κάνει με τους άλλους, με ελεύθερη βούληση πάντα.

Ουσιαστικό μέρος της αφύπνισης είναι η αναγνώριση του μη αφυπνισμένου εαυτού, δηλαδή του «Εγώ»

Η αναγνώριση των περιοριστικών επίκτητων πεποιθήσεων, συσσωρευμένων προσκολλήσεων στο πέρασμα του χρόνου, που διαιωνίζουν και τελματώνουν τη μη αφυπνισμένη κατάσταση.

Δεύτερο βήμα είναι η αποδοχή της προσωπικότητας, του «εγώ» του μη αφυπνισμένου εαυτού, της πλάνης, της ξεχωριστότητας, χωρίς αυτό να αποκλείει την προσπάθεια για αλλαγή, μετουσίωση και μετασχηματισμό του «εγώ».

Μέσα από όλες αυτές τις αναγνωρίσεις, διαπιστώσεις πλήρους αποδοχής και συμφιλίωσης, ανοίγει ο δρόμος για να αποδεχθούμε όλους τους άλλους, σαν εκφράσεις της θείας Συνειδητότητας, να αποδεχθούμε και ν’ αγαπήσουμε τον εαυτό μας χωρίς ενοχές, ανοίγει η ατραπός για την Ενότητα

Όμως αυτό μπορεί να επιτευχθεί, μόνο αν αλλάξει κάτι θεμελιώδες στην κατάσταση της  Συνειδητότητας μας, αναγνωρίζοντας και αποδεχόμενοι το «Εγώ» με όλες τις δυσλειτουργίες του.

Αποδεχόμενοι, δηλαδή, το γεγονός ότι είμαστε στο στάδιο της εξέλιξης, δεν έχουμε ολοκληρωθεί, δεν έχουμε τελειοποιηθεί, δεν έχουμε επιτύχει τη συνένωση με το ανώτερο κομμάτι της ύπαρξης, τον αληθινό εαυτό, άρα κάνουμε λάθη, ενδεχομένως λανθασμένες επιλογές και μαθαίνουμε από τα λάθη μας βοηθώντας την πνευματική μας εξέλιξη.

Μετά την αναγνώριση, τη συνειδητοποίηση και την αποδοχή, ανοίγουμε, απελευθερώνουμε τον δρόμο για την «Υπέρβαση» «απελευθέρωση» του «Εγώ», της προσωπικότητας

Θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένο πλέον να θέσουμε σε εφαρμογή τον Νόμο της καθαρής Δυνατότητας, της αφύπνισης της Συνειδητότητας, την ένωση με το Όλον, την αναγνώριση της ουσιαστικής, αληθινής μας φύσης και ουσίας με: Συνδυασμό Αυτογνωσίας με ενδοσκόπηση, αυτοπαρατήρηση, αυτοανάλυση αναγνώριση αναγκών συναισθημάτων και περιοριστικών πεποιθήσεων, αποδοχής και απελευθέρωσης, και αποτελεσματικής επικοινωνίας με τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας.

Καθημερινή εξάσκηση στην σιωπή,

Διαλογισμό και άσκηση, απουσία κριτικής.

Επαφή με την Φύση

Όταν κατανοήσουμε πράγματι την ουσία της αληθινής μας φύσης, της ουσιαστικής μας ύπαρξης και υπόστασης, όταν γειωθούμε με την γνώση του Ανώτερου Εαυτού, τότε δεν θα νιώσουμε ποτέ συναισθήματα ενοχής, φόβου, ανασφάλειας σχετικά με την αυταξία μας, τα χρήματα, την αφθονία, την εκπλήρωση των επιθυμιών, γιατί θα έχουμε πλέον κατανοήσει και συνειδητοποιήσει, πως η ουσία των πάντων, η καθαρή μας συνειδητότητα είναι η πνευματική μας ουσία, η ζωτική μας ενέργεια.

 

Newsletter εγγραφή

 

Ελένη Λουσσή

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας