«Ένας δειλός είναι ανίκανος να δείξει αγάπη. Αυτό είναι προνόμιο των γενναίων»

Μαχάτμα Γκάντι

H αγάπη είναι η μόνη απάντηση σε κάθε ερώτηση του νου…

 

Μια ακόμη περιστροφή γύρω από τον ήλιο ολοκληρώθηκε κι ένα νέο έτος άρχισε. Τα πάντα ρει… ευτυχώς. Ειδάλλως δεν θα κάναμε βαθιές αλλαγές μέσα μας. Δεν θα κοιτούσαμε την ψυχή μας. Δεν θα βλέπαμε ο ένας τα μάτια του άλλου και θα αναγνωρίζουμε τον ίδιο Θεό που είμαστε εμείς… το ίδιο το Σύμπαν να μάς κοιτάζει μέσα από μια ακόμη ανθρώπινη μορφή.

Το ταξίδι μου ως άνθρωπος και ως ψυχή φέρνει συνεχώς μεγάλες αλλαγές. Κάθε τόσο αλλάζω περπατησιά και ακολουθώ το κάλεσμα της καρδιάς που με οδηγεί σε νέο ορίζοντα. Πολλούς ορίζοντες έχω φτάσει και πολλά μονοπάτια έχω περπατήσει.

Τι συμβαίνει όμως όταν συνειδητοποιείς πως τα πάντα είναι άξια αγάπης, όπως ακριβώς εκδηλώνονται;

Τι συμβαίνει όταν μπορείς να στέκεσαι απέναντι σε κάποιον… απλά αγαπώντας τον… ό,τι κι αν σου έχει κάνει;

Τι συμβαίνει όταν η ζωή σού στέλνει προκλήσεις κι εσύ χαμογελάς νιώθοντας ευδαιμονία;

Τι γίνεται όταν το εγώ έχει φεύγει από την σκηνή;

Τότε έφτασες στον προορισμό σου. Δεν χρειάζεται να κάνεις κανένα άλλο ταξίδι. Η καρδιά δεν σε καλεί να ταξιδέψεις… και τότε απλά στέκεσαι εκεί που είσαι ακίνητος… συμμετέχοντας σε έναν κόσμο που περνάει από μπροστά σου… αγαπώντας κάθε τι που εκδηλώνει… Είτε είναι άνθρωπος, είτε είναι εμπειρία, είτε είναι ένα σύννεφο στον ουρανό.

Έφτασες στον τέλος του ταξιδιού για να καταλάβεις την μία και μόνη αλήθεια: την αγάπη.

Όταν η αγάπη είναι η μόνη απάντηση σε κάθε ερώτηση του νου, τότε δεν έχεις να πεις ή να γράψεις πολλά… απλά επαναλαμβάνεις το ίδιο ξανά και ξανά: αν θες να αλλάξεις αυτό που ζεις, μάθε να το αγαπάς.

Η αγάπη δεν βλέπει μορφές, δεν ξεχωρίζει και δεν κρίνει. Τα αποδέχεται όλα όπως ακριβώς είναι.

Και μέσα από το ταξίδι του σώματος-Έλενα, συνειδητοποίησα αυτό το πολύτιμο και απλό συμπέρασμα. Έχω γράψει πολλά και έχω πει άλλα τόσα. Και όλα αυτά ωχριούν μπροστά στην αγνότερη μορφή του Σύμπαντος / Θεού / Όλα Όσα Είναι / Απεριόριστου Όντος / Εαυτού… τόσα πολλά ονόματα για να περιγράψεις την αγνότερη κατάσταση Ύπαρξης.

Τι άλλο μπορείς να γράψεις ή να πεις όταν όλες οι ερωτήσεις έχουν ως απάντηση την αγάπη;

Τίποτα δεν λες. Απλά σιωπάς. Απλά είσαι. Απλά αγαπάς.

Κάθε τι που συμβαίνει στη ζωή, είναι μια καινούρια στιγμή. Είτε είναι μια νέα χρονιά, είτε είναι η επόμενη ανάσα. Και κάθε εμπειρία είναι πολύτιμη γιατί σε βοηθάει να κοιτάξεις στα βάθη της ψυχής σου και να συνειδητοποιήσεις πως αυτό που ψάχνεις βρίσκεται μέσα σου… πάντοτε βρισκόταν μέσα σου.

Η αγάπη ας φωτίζει το μονοπάτι σου.

Με αγάπη,
Έλενα Έρα

Πηγή: www.elenaera.com/gr

Έλενα Έρα

Η σταγόνα που μοιράζω μέσα από τα γραπτά και την τέχνη, βοηθούν τον άνθρωπο να κατανοήσει το ταξίδι της ψυχής του και να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τη ζωή αλλά και τον κόσμο. Ένα απεριόριστο Σύμπαν δυνατοτήτων είναι διαθέσιμο μέσα μας… αρκεί να ξέρουμε πού να κοιτάξουμε και πώς να κοιτάξουμε.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία του ElenaEra.com/gr
Έλενα Έρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ζώντας σαν ξωτικό

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας