Της Νάνσυς Φωτοπούλου

Στη ζωή υπάρχουν πάντα επιλογές που μπορούμε να κάνουμε. Ακόμα και το να μην κάνουμε τίποτα, είναι μια επιλογή. Η κάθε μας επιλογή μας οδηγεί σε ανάλογο αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα αθροιστικά, φτιάχνουν μια πραγματικότητα που είναι η ζωή μας, η ζωή του καθενός. Αποτελούμενη από εκατομμύρια επιλογές, σημαντικές ή μη, αυτή είναι η ζωή μας.

Όμως οι επιλογές δεν είναι κάτι που εξαρτάται μόνο από εξωτερικούς παράγοντες, αλλά κατά κύριο λόγο από το πώς είμαστε φτιαγμένοι εσωτερικά.

Το 90% είναι το υποσυνείδητό μας που φέρει αξίες, καταγραφές, πεποιθήσεις και προγράμματα από τα οποία δυστυχώς πάρα πολλά είναι δυσλειτουργικά. Τα περισσότερα έχουν εγκατασταθεί εκεί ασυνείδητα ή υποσυνείδητα και καλώς ή κακώς δρούμε βάση αυτών με τα ανάλογα αποτελέσματα στην ζωή μας. Έτσι συχνά καλούμαστε να κάνουμε συνειδητές πλέον αλλαγές όταν βλέπουμε πως τα πράγματα δεν μας οδηγούν εκεί που πραγματικά επιθυμεί η καρδιά μας.

Ευτυχώς στις μέρες μας η γνώση είναι διαθέσιμη για όλους και μεγάλο μέρος της ήδη εφαρμόζεται σε πολλούς τομείς. Οι ανακαλύψεις προς όλες τις κατευθύνσεις έχουν φέρει πιο κοντά την επιστήμη με τον Θεό, την επιστήμη με τους ανθρώπους, με τις θεραπείες και τα «θαύματα»!

Οι εναλλακτικές πρακτικές-μέθοδοι που βοηθούν σε θέματα υγείας, σχέσεων, οικονομικών κλπ. δεν είναι πια ταμπού, αφού η κβαντική φυσική δίνει θαυμάσιες εξηγήσεις για το πώς λειτουργούν όλα στο σύμπαν.

Αν θες λοιπόν να αλλάξεις εσένα και την ζωή σου, αν χρειάζεσαι ένα χέρι βοήθειας, μια ώθηση στο να δεις να ξεμπλοκάρει κάτι που σε κρατάει πίσω από τις επιθυμίες σου, αν θες να βγάλεις από πάνω σου ένα δυσάρεστο θέμα υγείας ή κάτι άλλο που σε απασχολεί και δεν σε αφήνει να χαρείς την ζωή, μπορείς να εμπιστευθείς μια εναλλακτική θεραπεία που σου ταιριάζει. Εδώ όμως χρειάζεται να σου θυμίσω κάποια πράγματα:

  1. Μπες ανοιχτός-ή σε αυτήν αλλά μην την θεωρείς πανάκεια.
  2. Να μην βλέπεις τον όποιο θεραπευτή ως σωτήρα σου, αλλά ως τον κατάλληλο μεσάζοντα που θα σε βοηθήσει να μπεις στον δικό σου τρόπο αυτό-θεραπείας.
  3. Είναι άριστο το να εργαστείς ταυτόχρονα με μια αυτογνωσιακή μέθοδο που θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις τις αιτίες που σου προκάλεσαν το όποιο μπλοκάρισμα, ούτως ώστε να βελτιώσεις συνολικά τον εαυτό σου και την ζωή σου για να μην σε βρει ξανά το ίδιο θέμα να σε παιδέψει.
  4. Μην ξεχνάς πως όλα είναι μέσα σου και πως οι εξωτερικές βοήθειες είναι εκεί απλά για να στο υπενθυμίσουν και να σε ενδυναμώσουν μέχρι να πατήσεις στα δικά σου πόδια.
  5. Γι’ αυτό να προτιμάς πρακτικές που σου δίνουν εργαλεία για να μπορείς να τα χρησιμοποιείς αυτοβούλως όποτε τα χρειάζεσαι. Αν δεν γίνεται, τουλάχιστον να έχεις στο νου σου ότι πρακτικές και μέθοδοι που σε θέλουν εξαρτημένο σου δημιουργούν ένα νέο πρόβλημα: την εξάρτηση.

Οι εναλλακτικές μέθοδοι είναι ιδανικές όταν συνδυάζουν την αυτό-ίαση και την αυτογνωσία. Διότι μόνο μέσα από την αυτογνωσία μπορείς να έχεις μόνιμα θετικά αποτελέσματα. Αν αυτό δεν γίνεται, μην παραμείνεις σε μία, αλλά κάνε έναν συνδυασμό με μια άλλη που να στην παρέχει. Προσωπικά, μέσα από τα χρόνια εμπειρίας μου και βάση αποτελεσμάτων, -και παρ’ όλο που έχω εκπαιδευτεί σε πολλές μεθόδους,-  έχω καταλήξει να εξασκώ μια Ολιστική προσέγγιση στα πράγματα, με Συμβουλευτική Τεχνικών Αυτογνωσίας, με NLP και με ThetaHealing®, όλα μαζί σε μία συνεδρία, ανάλογα με το θέμα και την ανάγκη του.

Η μία πρακτική συμπληρώνει και ενισχύει την άλλη, δημιουργώντας ένα αυτό-θεραπευτικό ενιαίο σύνολο. Σου το προτείνω.

Τέλος, να θυμάσαι πως μπορείς, είναι θεμιτό και ωφέλιμο να λαμβάνεις βοήθειες, συμβουλές, ευκαιρίες, εκεί που νιώθεις αδυναμία ή άγνοια. Είναι ανθρώπινο. Είναι επίσης ανακουφιστικό να ξέρεις πως υπάρχουν και για σένα λύσεις όταν θέλεις πραγματικά να αλλάξεις τον εαυτό σου και την ζωή σου προς το καλύτερο, διότι μόνο μέσα από την ανακούφιση μπορείς να αισιοδοξείς και να δρας θετικά.

Μην ξεχνάς ποτέ πως και το αξίζεις και το μπορείς!

εναλλακτική, μέθοδος, αυτογνωσία

 

Νάνσυ Φωτοπούλου

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας