Συγκεκριμένες συμπεριφορές οδηγούν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα.

 

Αυτή είναι η βασική ιδέα πίσω από τα περισσότερα βιβλία για τις ανθρώπινες συμπεριφορές και το πώς να επιτύχετε σε αυτή τη ζωή. Η σχέση αιτίας και αποτελέσματος αφορά τα πάντα και κυρίως το κίνητρο πίσω από την κάθε δράση μας. Με απλά λόγια αν θέλετε να αλλάξετε κάτι, δεν χρειάζεται να δουλεύεται την επίδραση του, αλλά να επικεντρωθείτε στην αιτία του, που θα διαφοροποιήσει το αποτέλεσμα.

«Εάν συνειδητοποιήσεις πόσο δυνατές είναι οι σκέψεις σου, δεν πρόκειται να ξανακάνεις καμιά αρνητική σκέψη»
Peace Pilgrim (Αμερικανή δασκάλα, Πνευματική ηγέτης και Προφήτης της ειρήνης, 1908-1981)

Τέσσερις συμπεριφορές που μπορείτε να αλλάξετε για να κερδίσετε την επιτυχία είναι οι ακόλουθες:
1. Δεν δικαιολογούνται οι δυσαρέσκειες

Εάν οι νόμοι της αιτίας και του αποτελέσματος, ακόμα και της έλξης, έχουν τελικά αληθινή βάση, τότε η θέση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα είναι το αποτέλεσμα των παρελθοντικών συμπεριφορών μας.

Κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος να θυμώνετε με την τωρινή σας κατάσταση, γιατί πολύ απλά εσείς την δημιουργήσατε. Εάν θέλετε να είστε χαρούμενοι, αλλάξτε την! Μην επαναπαύεστε όμως και βυθίζεστε στη δυσαρέσκεια σας. Κάντε τις αλλαγές που απαιτούνται, για να έρθει και η επιτυχία στον στόχο που κυνηγάτε.

2. Δεν δικαιολογούνται οι δικαιολογίες

Το τώρα είναι η πύλη στην οποία συναντώνται τα παρελθοντικά συμβάντα και τα μελλοντικά γεγονότα. Όταν αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε ότι δεν υπάρχει πρόβα τζενεράλε και ότι αυτή είναι η ζωή μας, τότε καταλαβαίνουμε ότι έχουμε τον έλεγχο των μικρών αλλαγών, που μπορούν να την οδηγήσουν εκεί που επιθυμούμε.

Αντί να χάνουμε χρόνο βρίσκοντας δικαιολογίες για λάθος αποφάσεις, ας επικεντρωθούμε στις σωστές μελλοντικές επιλογές, που θα διορθώσουν τα κακώς κείμενα του παρελθόντος.

3. Δεν δικαιολογούνται τα παράπονα

Κατά κανόνα παραπονιόμαστε για δύο λόγους. Πρώτον για να προκαλέσουμε τη λύπη του άλλου και δεύτερον για να μεταφέρουμε το πρόβλημα μας στον απέναντι. Αμφότερες συμπεριφορές είναι ζημιογόνες για τη σχέση μας με το άτομο αυτό και υπονομεύουν τις μελλοντικές επαφές μας μαζί του. Αποκτήστε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Διαχειριστείτε τα ζητήματα σας οι ίδιοι και μιλήστε στους άλλους για τις επιτυχίες σας. Με αυτόν τον τρόπο στρέφετε την προσοχή σας στο θετικό αποτέλεσμα και όχι στις αρνητικές καταστάσεις. Και η αλήθεια είναι ότι πάντα υπάρχει θετικό αποτέλεσμα, αρκεί να έχετε τη διάθεση να ψάξετε βαθύτερα και να το ανακαλύψετε.

4. Δεν δικαιολογούνται οι μνησικακίες

Σταματήστε να σκέφτεστε το άτομο που του δανείσατε 500 ευρώ και εξαφανίστηκε. Ξεχάστε τον σύντροφο που σας εγκατέλειψε, όταν τον χρειαζόσασταν περισσότερο από ποτέ. Αγνοήστε τον συνεργάτη που σας φέρθηκε άδικα και σας ζημίωσε επαγγελματικά. Συγχωρέστε τους όλους.

Η συγχώρεση δεν έχει να κάνει με αυτούς, έχει να κάνει με εσάς τους ίδιους. Αν αφήσετε τη μνησικακία στην άκρη, ανοίγεται τους εαυτούς σας σε απεριόριστες πιθανότητες για όμορφα πράγματα, που μπορούν να σας συμβούν λόγω της θετικής σας στάσης και της εποικοδομητικής αισιοδοξίας σας.

Σκεφτείτε τα παραπάνω, απαριθμήστε τα και ξεκινήστε να αλλάζετε αυτό που κάνετε πιο συχνά. Και μετά το επόμενο, το άλλο και τέλος αυτό που κάνετε λιγότερο.

Όταν ολοκληρώσετε, η επιτυχία θα σας χτυπά ήδη την πόρτα!

 

συμπεριφορέςΣυγγραφέας: Biagio Sciacca. Ευρύτερα γνωστός ως Bill ο Biagio Sciacca είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Intelligent Motivation, μια παγκόσμια συμβουλευτική εταιρεία, που ειδικεύεται στην εκπαίδευση διαχείρισης και ηγεσίας, καθώς επίσης και στις ψυχολογικές εκτιμήσεις για την πρόσληψη προσωπικού. Συγγραφέας πολλών βιβλίων με θέμα την κατάκτηση των στόχων μας, ετοιμάζεται για την κυκλοφορία του επόμενου με τίτλο «Provocative Leadership».

Πηγή: addicted2success.com

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας