Ένας τρόπος για να αλλάξετε τη ζωή σας είναι να δημιουργήσετε έναν πίνακα ονείρων. Οραματιζόμενοι τις επιθυμίες σας έρχεστε πιο κοντά στην εκπλήρωση τους.

 

Εάν θέλετε να αναλάβετε τον έλεγχο της ζωής σας ένας πίνακας ονείρων είναι ο καλύτερος τρόπος. Ότι και να σας έχει συμβεί το σημαντικό για όλους μας είναι να προχωράμε μπροστά. Και το να οραματιζόμαστε το μέλλον που θέλουμε να έχουμε είναι το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση του.

Ακολουθήστε τις οδηγίες για τη δημιουργία του δικού σας πίνακα ονείρων και έχετε κάνει την αρχή. Και ως γνωστόν είναι το ήμισυ του παντός…

Επέλεξε έναν στόχο

Σκεφτείτε τους στόχους σας, τις επιθυμείς και τα όνειρα σας. Γράψτε τι θέλετε να περιλαμβάνει το μέλλον σας. Μπορείτε να φτιάξετε έναν πίνακα ονείρων για κάθε τομέα της ζωής σας, προσωπικό, σωματικό, ψυχολογικό κλπ Στην εξέλιξη της διαδικασίας επιλέξτε τον πιο σημαντικό στόχο για τον κάθε τομέα. Για παράδειγμα τη δουλειά των ονείρων σας, μια ιδανική σχέση, έναν φόβο που θέλετε να ξεπεράσετε…

Διαλέξτε το μέσο

Μόλις αποφασίσετε το βασικό σας θέμα, αλλά και τους στόχους που θα γεμίσουν τον πίνακα των ονείρων σας, πρέπει να αποφασίσετε το υλικό του. Πίνακες ονείρων μπορούν να φτιαχτούν από χαρτί, από χαρτόνι, να είναι μαυροπίνακες, οτιδήποτε. Ακόμα και ένα έγγραφο στο κομπιούτερ είναι αρκετό για έναν πίνακα ονείρων που θα σας οδηγήσει βήμα βήμα στο μέλλον που επιθυμείτε.

Επιλέξτε τοποθεσία

Που θα βάλετε τον πίνακα σας όταν θα τον έχετε ολοκληρώσει; Συστήνετε να τον βάλετε κάπου που θα μπορείτε να τον βλέπετε καθημερινά. Κατά αυτόν τον τρόπο θα θυμάστε συνεχώς αυτά που θέλετε, θα συντηρείτε το κίνητρο σας και θα τα κυνηγάτε ακατάπαυστα.

Συλλέξτε φωτογραφίες

Μια καλή κίνηση είναι να συμπεριλάβετε φωτογραφίες στον πίνακα σας. Μπορεί να είναι εικόνες ή ατάκες από περιοδικά, εφημερίδες ή ζωγραφιές. Ψάξτε να βρείτε θετικές εικόνες που σας εμπνέουν και σας κινητοποιούν. Επιλέξτε αποφθέγματα διάσημων προσωπικοτήτων που μπορούν να λειτουργήσουν σαν μάντρα. Η καθημερινή επανάληψη τους έχει τη δύναμη να σας κρατά στον δρόμο για τη μεγάλη αλλαγή. Μπορείτε επίσης να βάλετε και μια δική σας φωτογραφία.

Διαλέξτε χρώμα για το φόντο

Ποιο χρώμα χαρακτηρίζει τα όνειρα σας; Διαλέξτε για τον φόντο του πίνακα σας ένα χρώμα που σας αρέσει, που σας φτιάχνει τη διάθεση, που δένει γάντι με όλα όσα θέλετε να πετύχετε.

Δημιουργήστε τον πίνακα ονείρων σας

Αφού επιλέξατε τα υλικά ήρθε η ώρα της δημιουργίας. Παρατάξτε στον πίνακα τους στόχους και τις εικόνες που συγκεντρώσατε με όποιον τρόπο ταιριάζει στις σκέψεις και την αισθητική σας. Μην προσπαθήσετε να μιμηθείτε ότι βλέπετε στα περιοδικά. Ακολουθήστε το δικό σας γούστο, γιατί αυτός ο πίνακας είναι φτιαγμένος από εσάς για εσάς.

Παρουσιάστε τον πίνακα σας

Σκοπός του πίνακα είναι να σας θυμίζει καθημερινά ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον. Συνεπώς δεν έχει λόγο και ουσία ύπαρξης αν τον καταχωνιάσετε κάπου που δεν τον βλέπετε ποτέ ή τον κρύψετε πίσω από άλλα πράγματα. Ακόμα κι αν δεν θέλετε να είναι ορατός από τους άλλους, φροντίστε να είναι κάπου που εσείς θα τον βλέπετε καθημερινά. Ακόμα καλύτερα δεσμευτείτε στον εαυτό σας ότι θα κάνετε ακριβώς αυτό.. Κατά αυτόν τον τρόπο ούτε από τους στόχους σας θα ξεφύγετε, ούτε θα χάσετε τον ρυθμό σας αν η ζωή ρίξει δυσκολίες στον δρόμο σας. Εσείς ξέρετε και βλέπετε στον πίνακα τον τελικό σας προορισμό.

Οραματιστείτε την επιτυχία

Χρησιμοποιείστε τον πίνακα σας για έμπνευση αλλά μην ξεχνάτε ότι την επιτυχία σας θα εξασφαλίσει η σκληρή δουλειά. Ο πίνακας ονείρων λειτουργεί ως κίνητρο. Για την πραγματοποίηση των επιθυμιών σας απαιτείτε η ανάληψη δράσης.

Συγγραφέας: Σάρι Στάινς

Η Σάρι Στάινς, Psy.D είναι ειδικός στις προσωπικές διαταραχές, στα πολύπλοκα τραύματα και στην παροχή βοήθειας στους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από εθισμούς, κακοποίηση και δυσλειτουργικές σχέσεις.

Πηγή: pro.psychcentral.com

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας