Αν ζούσα μόνος, θα ήξερα ποιος είμαι;

1
305

Έχεις σκεφτεί πως αν ζούσες σε ένα ακατοίκητο νησί, τότε δεν θα μπορούσες να μάθεις τον εαυτό σου;

 

Δεν θα ήξερες αν είσαι καλός ή κακός, αν είσαι ζηλιάρης, αν είσαι τρυφερός αφού δεν θα σου είχε δοθεί η ευκαιρία να διαχειριστείς την προδοσία.

 

Γιατί όλο αυτό;

Γιατί δεν θα είχες κάποιον άλλο άνθρωπο για να σου προσφέρει απλόχερα αυτές τις εμπειρίες και να δοκιμαστείς σε πληθώρα συναισθημάτων. Δεν μπορούμε να δούμε κάτι έξω από μας, αν ήδη δεν το έχουμε μέσα μας.

Αν βλέπουμε θυμωμένο άνθρωπο, τότε αυτός ο θυμός είναι και ο δικός μας θυμός. Αν βλέπουμε κάποιον χαρούμενο, τότε αυτή η χαρά αφορά και εμάς! Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος βλέπει χαρούμενο άνθρωπο και δεν χαίρεται, αλλά αντιθέτως θυμώνει. Τότε τι γίνεται; Αυτή είναι η ένδειξη πως το άτομο θα έχει πολλούς λόγους να μην εισπράττει την
χαρά της ζωής. Μπορεί να πιστεύει πως δεν αξίζει την χαρά, μπορεί να φοβάται να χαρεί. Απλά το άλλο άτομο αντανακλά αυτό στο οποίο χρειάζεται να εστιάσουμε και να δουλέψουμε με τον εαυτό μας.

Στην ανάλυση του Φαινόμενου της Προβολής ή Καθρέπτη πολύ συχνά δέχομαι μια ερώτηση: «Ζέτα, πώς να καταλάβω πως έχω απέναντι μου έναν άνθρωπο που αντανακλά δικά μου στοιχεία;» Η απάντηση πάντα είναι ίδια: «Αν έχεις θυμώσει με τον άνθρωπο ή την
συμπεριφορά του, τότε είναι η αντανάκλασή σου! Αν παραμένεις ήρεμος, στο κέντρο σου και τίποτα δεν μπορεί να σε ταράξει, τότε δεν βλέπεις το καθρέφτισμα, αλλά έναν άνθρωπο που είναι θυμωμένος!»

Δυσκολευόμαστε και να το καταλάβουμε, αλλά και να το εφαρμόσουμε στη ζωή, όμως μόλις το καταφέρουμε η ζωή μας γίνεται πιο ήρεμη. Μπαίνουμε στην διαδικασία να ξανασυστηθούμε με τον εαυτό μας και να μας μάθουμε πραγματικά.

Η γνώση του Φαινόμενου του Καθρέφτη είναι η βάση της αυτογνωσίας.

Αν θέλεις να μάθεις τον εαυτό σου ουσιαστικά και να κατανοήσεις τι είναι αυτό που σου λέει ο άνθρωπος που βρίσκεται απέναντί σου, τότε μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή και να πάρεις πολλές εξηγήσεις και απαντήσεις σε κάθε σου ερώτηση στο σεμινάριο «Άνθρωποι-Καθρέπτες. Δες ποιος πραγματικά είσαι».

Αναλυτικά στοιχεία:
Σβιτλάνα (Ζέτα) Νικολάϊτσουκ | Freedom Inside of You

Site: https://freedominsideofyou.gr
E-mail: [email protected]
Τηλ. 6977973619

 

=

 

Newsletter εγγραφή

 

Ζέτα Νικολαιτσουκ
Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Ζέτα Νικολαιτσουκ (όλα τα άρθρα)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας