Πρωτότυπες ιδέες για την ανανέωση του χώρου σας

Η ανακαίνιση μπάνιου είναι μια σημαντική εργασία σε κάθε σπίτι και η τιμή της μπορεί να διαφέρει αρκετά ανάλογα με τις εργασίες και τα υλικά που θα επιλέξετε. Το μπάνιο ενός σπιτιού πρέπει αναμφισβήτητα να είναι λειτουργικό, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες σας.

Με την ανακαίνιση του μπάνιου βελτιώνεται η καθημερινότητα σας ενώ παράλληλα αυξάνεται και η αξία του ακινήτου. Αποτελεί μια εξαιρετικά έξυπνη ιδέα για ανανέωση του σπιτιού σας και σίγουρα αξίζει τα χρήματα της.

Ποιες είναι οι βασικές εργασίες ανακαίνισης μπάνιου;

Αποξήλωση παλιού μπάνιου

Στην περίπτωση που σκέφτεστε να προχωρήσετε σε ανακαίνιση του μπάνιου σας, πρέπει πρώτα να αφαιρεθούν οι παλιές εγκαταστάσεις, ώστε να μπορέσει το συνεργείο να τοποθετήσει καινούργιες. Αποτελεί το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει με σκοπό την ανανέωση του μπάνιου σας.

Σχεδιασμός νέου μπάνιου

Στο σημείο αυτό πρέπει να σκεφτείτε πώς θα θέλατε να είναι το καινούργιο σας μπάνιο. Αν θέλετε μπορείτε να πάρετε ιδέες και από τους επαγγελματίες που θα αναλάβουν την ανακαίνιση, αφού αυτοί μπορούν να κάνουν τους κατάλληλους σχεδιασμούς συνδυάζοντας μέγιστη λειτουργικότητα και στυλ.

Υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις

Σίγουρα θα χρειαστείτε έμπειρους επαγγελματίες, οι οποίοι να μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε ανάγκη που ενδεχομένως προκύψει κατά την ανακαίνιση του μπάνιου σας.

Αντικατάσταση ειδών υγιεινής

Η αλλαγή ειδών υγιεινής είναι η βασικότερη διαδικασία για την ανακαίνιση ενός μπάνιου. Καλό είναι να επιλέξετε παρόμοιες αποχρώσεις των ειδών υγιεινής ώστε να διατηρήσετε μια αρμονία στο μπάνιο σας.

Αλλαγή πλακιδίων

Μετά την αλλαγή ειδών υγιεινής αποτελεί τη δεύτερη πιο δημοφιλή εργασία ανακαίνισης. Στην αγορά θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε είδη και υλικά είδη και υλικά πλακιδίων από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Αν το μπάνιο σας είναι μικρό, τα λευκά πλακάκια αποτελούν μια καλή επιλογή ώστε να δείξει μεγαλύτερο.

Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε πλακάκια με σχέδια, γεωμετρικές απεικονίσεις ή μονόχρωμα. Ο επαγγελματίας που θα αναλάβει την ανακαίνιση, σίγουρα θα μπορεί να σας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές για την επιλογή κατάλληλων πλακιδίων.

Βάψιμο ταβανιού

Το ταβάνι είναι το μόνο σημείο των τοίχων ενός μπάνιου στο οποίο δεν τοποθετούνται πλακάκια, οπότε θα χρειαστεί βάψιμο. Πρέπει να φροντίσετε ώστε να βαφτεί με χρώματα ανθεκτικά στην υψηλή υγρασία του μπάνιου. Οι επαγγελματίες μπορούν να σας βοηθήσουν, συστήνοντας σας τα καλύτερα υλικά.

Χτίσιμο ή τοποθέτηση ντουζιέρας

Εάν το μπάνιο σας είναι μικρό η ντουζιέρα αποτελεί μια καλή επιλογή για εξοικονόμηση χώρου. Η χτιστή ντουζιέρα με πέτρα ή με πλακάκι προσφέρει μια ιδιαίτερη αισθητική στο χώρο.

Τοποθέτηση μπανιέρας

Η μπανιέρα συστήνεται για μπάνιο μεγαλύτερων διαστάσεων, καθώς καταλαμβάνει αρκετό χώρο. Όμως είναι μια ιδιαίτερα βολική επιλογή, αν φυσικά έχετε τον απαραίτητο χώρο.

Από τι επηρεάζεται η τιμή στην ανακαίνιση μπάνιου;

Ο πιο σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τη συνολική τιμή για την ανακαίνιση μπάνιου είναι το αν πρόκειται για μερική ή ολική ανακαίνιση. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζουν και τα τετραγωνικά του μπάνιου καθώς και τα υλικά που θα επιλέξετε.

Στην αγορά θα βρείτε μεγάλη ποικιλία πλακιδίων και ειδών υγιεινής. Έτσι, όπως είναι λογικό θα υπάρχει και μεγάλη διαφορά στη τιμή. Καλό θα ήταν να φτιάξετε από την αρχή κάποιο σχέδιο προϋπολογισμού ώστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Ο προϋπολογισμός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας σε κάθε ανακαίνιση. Μπορείτε να σημειώσετε το μέγιστο ποσό που είστε διατεθειμένοι να επωμιστείτε για κάθε διαφορετικό αντικείμενο του μπάνιου. Αυτό θα σας γλιτώσει από λάθη που μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση της τιμής της ανακαίνισης.

Αν σκέφτεστε να κάνετε ολική ανακαίνιση μπάνιου, πρέπει να ενημερωθείτε για τις τιμές κάθε επιμέρους εργασίας έχοντας στο μυαλό σας ότι οι τιμές μεταβάλλονται ανάλογα με τα υλικά που θα επιλέξετε.

Τι πρέπει να προσέξω στην ανακαίνιση μπάνιου;

Τα σημεία στα οποία πρέπει να δώσετε προσοχή στην ανακαίνιση μπάνιου είναι το στύλ και το ύφος που θέλετε να έχει το μπάνιο σας καθώς και το ύψος του διαθέσιμου προϋπολογισμού. Δίνοντας έμφαση σε αυτά θα έχετε καλύτερο έλεγχο των εργασιών αλλά και καλύτερη επικοινωνία με τον επαγγελματία.

Έξυπνες συμβουλές για να συνδυάσετε λειτουργικότητα και υψηλή αισθητική

Αν σκέφτεστε να ανακαινίσετε το μπάνιο σας παρακάτω θα βρείτε έξυπνες συμβουλές από έμπειρους επαγγελματίες. Προκειμένου να οργανώσετε σωστά την ανακαίνιση του μπάνιου σας πρέπει να έχετε υπόψιν σας:

1. Αν πρόκειται για μικρό μπάνιο, έχει σημασία να αξιοποιήσετε όλο το χώρο του. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε αγοράζοντας ντουζιέρα και νιπτήρα με λεπτή βάση.

2. Κατά την επιλογή ειδών υγιεινής μη παραλείψετε να συνδυάζουν χρηστικότητα και υψηλή αισθητική.

3. Το μπανιο αποτελεί ένα βασικό χώρο ενός σπιτιού και για το λόγο αυτό πρέπει να φωτίζεται επαρκώς. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε με τη χρήση φωτιστικών και καθρεπτών ώστε να διαχέεται καλύτερα το φως.

Γιατί να επιλέξω το myConstructor για ανακαίνιση μπάνιου;

Στη πλατφόρμα μας θα βρείτε έμπειρους επαγγελματίες για ανακαινίσεις. Οι συνεργάτες μας χάρη στη τεχνογνωσία και τη πολυετή τους εμπειρία μπορούν να αναλάβουν οποιαδήποτε περίπτωση και να ανανεώσουν ριζικά το χώρο σας.

Έτσι αν σκέφτεστε να ανακαινίσετε το μπάνιο σας μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε κάποιον από τους συνεργάτες μας, ώστε να σας δώσουν τις κατάλληλες συμβουλές.

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα
Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Όμορφη Ζωή Άρθρα (όλα τα άρθρα)

2 Σχόλια

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας