Ανακαινίσεις σπιτιών | Ξεκινήστε από την Κουζίνα & το μπάνιο για να αλλάξει ο χώρος σας!

0
107

Advertorial

Το σπίτι μας είναι μέρος της καθημερινότητά μας και πρέπει πάντοτε να νιώθουμε άνετα μέσα σε αυτό. Οι ανακαινίσεις σπιτιών, επομένως, δεν θα ήταν δυνατόν να μην βρίσκονται στο επίκεντρο ακόμη και τώρα

Λόγω του περιορισμένου διαθέσιμου budget που έχουν οι περισσότεροι, φυσικά, το κόστος των ανακαινίσεων έχει μειωθεί αρκετά ενώ συνήθως δεν μιλούμε για ολική ανακαίνιση αλλά ανακαινίσεις μεμονωμένων χώρων. Οι πιο γνωστές επιλογές δεν θα μπορούσαν να είναι άλλες από την κουζίνα και το μπάνιο!

Οι δύο πιο πολυχρησιμοποιούμενοι χώροι του σπιτιού είναι απαραίτητο να είναι επίσης καλαίσθητοι και λειτουργικοί προκειμένου να μας εξυπηρετούν καλύτερα στην καθημερινότητα μας.

Πρόκειται για το μπάνιο και την κουζίνα, δύο μέρη στα οποία περνάμε τις περισσότερες ώρες μας στο σπίτι καθένας τους μας παρέχει στιγμές χαλάρωσης και δημιουργίας αντίστοιχα.

Σε πολλά σπίτια ωστόσο, ειδικότερα όταν πρόκειται για παλαιότερες κατασκευές, το μπάνιο και η κουζίνα δεν είναι καθόλου λειτουργικά και η διαρρύθμιση των επίπλων και γενικά του χώρου δεν βοηθάει καθόλου ούτε την καθημερινή μας ρουτίνα, ούτε την αισθητική μας ικανοποίηση.

Μπάνιο:

Η αρχή θα πρέπει να γίνει με τα είδη υγιεινής που έχετε επιλέξει να τοποθετήσετε στο μπάνιο σας. Βασικό κομμάτι σε αυτό αποτελούν φυσικά και τα πλακάκια. Σε αυτό το σημείο είναι η ευκαιρία σας να σκεφτείτε δημιουργικά! Μπορείτε να μην μείνετε στα κλασσικά λευκά πλακάκια αλλά προσέξτε γιατί επιλέγοντας σκούρες αποχρώσεις έχετε κίνδυνο να κάνετε το μπάνιο σας να δείχνει μικρότερο. Επιλέξτε να επενδύσετε στα είδη υγιεινής προτιμώντας ανθεκτικά υλικά που δεν θα ξεθωριάσουν εύκολα στον χρόνο.

Έχοντας επιλέξει τα παραπάνω μπορείτε να προτιμήσετε μια σύνθεση μπάνιου αντί για μεμονωμένα έπιπλα μπάνιου. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε τεράστια ποικιλία η οποία θα ταιριάξει στο δικό σας προσωπικό στυλ και κατ’ επέκταση σε αυτό που θέλετε να προσδώσετε στο μπάνιο σας.

Τελικό στάδιο, αποτελούν φυσικά οι κρεμάστρες, οι ραφιέρες αλλά και τα λευκά είδη που θα «ντύσουν» με αρμονία τον χώρο σας.

Κουζίνα

Βασικό χαρακτηριστικό κάθε κουζίνας και βάση για τον σχεδιασμό της θα πρέπει να είναι η λειτουργικότητά της. Οι αποθηκευτικοί χώροι της κουζίνας σας θα πρέπει, επομένως, να επιλεχθούν με προσοχή και έχοντας πάντοτε στο μυαλό σας τις ανάγκες σας για αποθηκευτικό χώρο.

Σε πολλά ηλεκτρονικά και φυσικά καταστήματα μπορείτε να βρείτε ολοκληρωμένες κουζίνες ή μεμονωμένα έπιπλα και ντουλάπια κουζίνας. Τα υλικά είναι πολλά όπως και τα χρώματα και τα στυλ που έχετε στη διάθεσή σας. Κάθε επιλογή θα πρέπει να γίνεται συναρτήσει του υπόλοιπου σπιτιού ειδικά αν μιλούμε για ανοιχτή κουζίνα.

Bonus Tip: Αν ο χώρος που έχετε στη διάθεσή σας είναι αρκετός τότε θα μπορούσατε να επενδύσετε σε μία νησίδα αντί για ένα τετριμμένο τραπέζι!

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας