Ιανουάριος 2018: μία καλή αρχή και ένα ξεκάθαρο διάλειμμα από ό,τι προηγήθηκε. Αυτήν τη χρονιά και ιδιαίτερα αυτόν το μήνα…

Αν προσπαθήσουμε και εξαναγκάσουμε τον εαυτό μας να βαδίσει ενάντια στα σημάδια που ενστικτωδώς  και διαισθητικά ξέρουμε όλοι ότι είναι σωστά, θα κάνουμε τη ζωή μας επώδυνη.  Ας απελευθερωθούμε από αυτήν την τάση κάνοντας την πραναγιάμα που ακολουθεί και όπως έλεγε ο Yogi Bhajan «θα σας δώσει τόσο σθένος όσο δεν είχατε ποτέ έως τώρα».

Διδάχθηκε στις 8 Ιουνίου 1998

Αναπνοή σε δύο χρόνους | Σύνδεση υποσυνειδήτου και διαίσθησηςΣτάση και Μούντρα: Κάθησε στην Εύκολη Στάση με τη σπονδυλική στήλη ίσια. Λύγισε τα χέρια στους αγκώνες έτσι ώστε τα ακροδάκτυλα να δείχνουν προς τα επάνω.  Αγκώνες, πήχεις, καρποί, παλάμες, ακροδάκτυλα σχηματίζουν μια κάθετη γραμμή. Κράτησε τα χέρια ευθυγραμμισμένα με το στήθος. Οι βραχίονες ακουμπούν στα πλαϊνά πλευρά. Σχημάτισε με τα δάκτυλα Gyan Mudra, παλάμες στραμμένες προς τα εμπρός.

Κάθισε πολύ ίσια, με τα δάκτυλα τεντωμένα, ακουμπώντας με ακρίβεια τα ακροδάκτυλα του αντίχειρα και δείκτη. Οι πήχεις πρέπει να είναι κατακόρυφοι προς το πάτωμα και ευθυγραμμισμένοι με το στήθος.

Μάτια: 1/10 ανοικτά, εστίαση στην άκρη της μύτης

Αναπνοή: Η αναπνοή ονομάζεται τριαδική. Σούφρωσε απαλά τα χείλη και άρχισε να εισπνέεις σε δύο χρόνους από το στόμα (1 δευτερόλεπτο ανά εισπνοή). Εκπνέεις δυνατά από τη μύτη σε ένα χρόνο (1 δευτερόλεπτο).

Χρόνος: Συνέχισε για 15 λεπτά.

«Είναι μία δύσκολη άσκηση, αλλά χρησιμοποίησε το διάφραγμά σου και ανάπνεε σε δύο χρόνους δυνατά ώστε να ανοίξει το φραγμένο κέντρο. Χρησιμοποίησε αυτήν την αναπνοή για να βοηθήσεις την υπόφυση. Η υπόφυση, που ενεργοποιείται όταν εστιάζουμε στην άκρη της μύτης, πρέπει να ρυθμιστεί. Δώσε μία ευκαιρία. Απλά κάνε το. Τελειοποίησε την πρακτική. Θα σου δώσει ένα σθένος που δεν είχες ποτέ μέχρι τώρα».

Για να ολοκληρώσεις: Εισπνέεις βαθιά, φέρνεις τα χέρια στη μούντρα της προσευχής, μπροστά από το κέντρο του στήθους, με τους πήχεις παράλληλους με το έδαφος. Κρατάς την αναπνοή σου για 15 – 20 δευτερόλεπτα, πιέζοντας το χέρια με όλη σου τη δύναμη. Πίεσέ τα τόσο δυνατά ώστε να τα νοιώσεις να τρέμουν. Εκπνέεις. Επαναλαμβάνεις άλλη μία φορά. Μετά εισπνέεις, τεντώνεις τα χέρια πάνω από το κεφάλι, τεντώνοντας δυνατά και τη σπονδυλική στήλη προς τα επάνω. Κρατάς την αναπνοή για 15 – 20 δευτερόλεπτα. Εκπνέεις και χαλαρώνεις.

Αναπνοή σε δύο χρόνους | Σύνδεση υποσυνειδήτου και διαίσθησης

Αναπνοή σε δύο χρόνους | Σύνδεση υποσυνειδήτου και διαίσθησης

©The Teachings of Yogi Bhajan

Μετάφραση: Basantpal K.

 

Πηγή: Kundalini Yoga Athens από 3ho.org

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Στη γέφυρα του Γαλατά

3 Σχόλια

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.