Λένε πως “Όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, ο δάσκαλος θα παρουσιαστεί”. Αυτό είναι μια φράση που με οδηγεί τα τελευταία δέκα χρόνια που βρίσκομαι στον δρόμο των ενεργειακών θεραπειών και ειδικότερα του Ρέικι. Μάλιστα, επιβεβαιωνόταν με τρόπο μαγικό κάθε φορά που χρειαζόταν.

 

Το Ρέικι έχω να πω πως έχει την μοναδική ιδιότητα να σου μεταμορφώνει τη ζωή με τρόπους πέρα από τη φαντασία σου. Όσοι δεν το υποστηρίζουν αυτό είμαι σχεδόν σίγουρη πως δεν το έχουν γνωρίσει στο βάθος του και δεν έχουν επιτρέψει να αγγίξει το Ρέικι τη ζωή τους σε όλα τα επίπεδα. Πέρα από μια μέθοδος ενεργειακής θεραπείας είναι και ένα υπέροχο πνευματικό μονοπάτι που εξυψώνει την ύπαρξή μας στο ιδανικό σημείο την κάθε στιγμή της εξέλιξής μας. Αρκεί να το ανακαλύψουμε!

Αυτό το υπέροχο και μοναδικό ταξίδι όμως, ξεκινά με έναν άνθρωπο που θα σε πάρει από το χέρι και θα σου δείξει τα πρώτα βήματα. Όπως η μητέρα στα πρώτα σου βήματα, έτσι και ο Δάσκαλος του Ρέικι, θα σου μάθει, θα σε κρατήσει, θα σε στηρίξει, μα δεν θα σου πει προς τα που να πας γιατί χρειάζεται να νιώσεις την ελευθερία της επιλογής σου, την Ελευθερία του Ρέικι.

Είναι σημαντικό λοιπόν, να βρούμε τον κατάλληλο δάσκαλο. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Ας δούμε μερικά πράγματα που χρειάζεται να έχουμε υπόψη μας.

Όπως έλεγε και ο γιος μου όταν ήταν μικρός κάθε φορά που ήθελε να μου ανακοινώσει κάτι: “Υπάρχουν κακά και καλά νέα”…

Τα “κακά” νέα είναι πως, ο τέλειος δάσκαλος Ρέικι δεν υπάρχει. Τα καλά νέα είναι πως ο καταλληλότερος δάσκαλος Ρέικι υπάρχει για εσένα και είναι αυτός που στη φάση που βρίσκεσαι θα σου μάθει ό,τι χρειάζεσαι για να προχωρήσεις στο επόμενο επίπεδο.

Γι’αυτό τον λόγο θα σου πρότεινα να μην επηρεαστείς από τα χρόνια εμπειρίας του, ούτε από τα πιστοποιητικά σπουδών που υπάρχουν κρεμασμένα στον τοίχο. Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε πως οι δάσκαλοι του ρέικι είναι άνθρωποι κι αυτοί, με αδυναμίες και ελαττώματα όπως όλοι μας. Το ότι είναι κανάλια ρέικι και δάσκαλοι δεν σημαίνει πως είναι τέλειοι. Σημαίνει όμως πως αυτό τους βοηθά να αντιμετωπίζουν τις ατέλειές τους με καλύτερο τρόπο.

Αυτό που χρειαζόμαστε όταν μπαίνουμε στο δρόμο του Ρέικι είναι κάποιον να μας βοηθήσει να αποδεχτούμε όσο γίνεται σε μεγαλύτερο βαθμό τα μειονεκτήματα και τα ελαττώματά μας. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να ζητήσουμε από το ίδιο το Ρέικι να μας οδηγήσει στον καταλληλότερο δάσκαλο για εμάς. Γιατί, τελικά, αυτό που έχει σημασία πάνω από οποιοδήποτε πιστοποιητικό σπουδών, είναι η αγνότητα και η καθαρότητα της καρδιάς.  

Όπως λέει και μία δασκάλα που σέβομαι, “Το πραγματικό ταξίδι σου με το Ρέικι έχει ήδη αρχίσει πολύ πριν ξεκινήσεις τα μαθήματα”. Από τη στιγμή που έχει μπει ο σπόρος στο μυαλό και την καρδιά, το Ρέικι υπάρχει μέσα σου. Ζήτα του τη βοήθειά του. Ζήτα του να σου φανερώσει τον κατάλληλο δάσκαλο για σένα.

Αφιέρωσε λίγα λεπτά καθημερινά σε έναν διαλογισμό όπου θα φέρνεις την προσοχή σου στην επιθυμία σου που βρίσκεται στην καρδιά σου να βρεις τον κατάλληλο δάσκαλο ρέικι για εσένα. Και αφού την νιώσεις να σε γεμίζει, άφησε την επιθυμία σου αυτή να ελευθερωθεί στο σύμπαν με εμπιστοσύνη.

Τι γίνεται λοιπόν, αφού έχεις βρει τον υποψήφιο Δάσκαλο;

Ίσως θα ήθελες να του θέσεις κάποιες ερωτήσεις, όπως:

  • Πόσο καιρό ασχολείστε με το Ρέικι;
  • Τι ρόλο παίζει το Ρέικι στη ζωή σας, πόσο σημαντικό είναι για εσάς;
  • Πόσα άτομα θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο;
  • Τι θα διδάξετε στο σεμινάριο;
  • Θα κάνουμε πρακτική;
  • Θα πάρουμε εγχειρίδιο;
  • Θα πάρουμε πιστοποιητικό παρακολούθησης;
  • Θα υπάρχει υποστήριξη μετά;
  • Έχετε ομάδα ρέικι;
  • Θα μπορώ να έχω επικοινωνία μαζί σας μετά το σεμινάριο για τυχόν ερωτήσεις ή απορίες;

Στα σεμινάρια ρέικι όλων των βαθμών εκτός από την θεωρία γίνεται και πρακτική εξάσκηση. Η προσβασιμότητα και η επικοινωνία με τον δάσκαλο μετά το σεμινάριο είναι πολύ σημαντική. Ο μαθητής πρέπει να νιώθει άνετα να επικοινωνεί μαζί του γιατί σίγουρα η καθημερινή πρακτική του εξάσκηση θα του δημιουργήσει απορίες, οι οποίες χρειάζεται να απαντηθούν για να είναι ολοκληρωμένη η εκπαίδευσή του.

Έτσι λοιπόν, χρειάζεται ο δάσκαλος να του παρέχει τον προσωπικό αριθμό τηλεφώνου του και όποιον άλλο τρόπο έχει για επικοινωνία. Χρειάζεται επίσης να τον ενθαρρύνει να συμμετέχει στις ομάδες ρέικι που έχει διαδικτυακά (για συζήτηση), αλλά και στον πραγματικό κόσμο (για πρακτική).

Πριν αποφασίσεις αν ο δάσκαλος που επέλεξες είναι ο κατάλληλος για εσένα, πάρε λίγο χρόνο και κάνε μια κουβέντα μαζί του είτε από το τηλέφωνο είτε σε προσωπική συνάντηση. Προσέγγισέ τον με εμπιστοσύνη και σεβασμό και συζήτησε μαζί του.

Αν ο δάσκαλος είναι κατάλληλος για εσένα, θα νιώσεις όμορφα, άνετα, θα αποπνέει σιγουριά και ηρεμία. Η παρουσία του θα σε γεμίζει ευγνωμοσύνη και αποδοχή.

Όταν όλα αυτά συμφωνούν, η καρδιά σου θα σου δώσει το πράσινο φως ότι «είναι αυτός».

Διαβάστε ακόμη: 9 απλοί τρόποι για να ενισχύσουμε την ενεργειακή μας προστασία

 

Newsletter εγγραφή

 

Ευαγγελία Βασιλείου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας