Της Βίκυς Τσώκου

Πότε είναι η ώρα να φύγεις; Πότε πρέπει να μείνεις; Τι κάνει τους ανθρώπους να μένουν σε μια σχέση όταν ξέρουν ότι δεν πάει παρακάτω; Ξεχνάς το ποιος είσαι και πώς να φροντίζεις τον εαυτό σου επειδή ικανοποιείς μόνο τις ανάγκες των άλλων;

Αν δε θρέφεις την σχέση με τον εαυτό σου και έπειτα την σχέση σου με τους άλλους, τότε μπορεί η συμπεριφορά σου ή οι επιλογές σου να σε κάνουν να χάσεις τους ανθρώπους που νοιάζεσαι και αγαπάς.

Οι άνθρωποι συνήθως δε χωρίζουν από έλλειψη αγάπης. Η αγάπη δεν είναι το πρόβλημα. Ένας χωρισμός μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους, όπως, ανικανοποίητες ανάγκες ή επιθυμίες, κακή επικοινωνία, έλλειψη χρόνου και αφοσίωσης, έλλειψη σεβασμού, αδιαφορία του ενός για τα όνειρα του άλλου και ανάγκη για έλεγχο. Πέρα από αυτά πιστεύω πως μια από τις μεγαλύτερες αιτίες της αποξένωσης είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης και η άγνοια που έχουμε για την αξία μας.

Οι άνθρωποι ψάχνουν στα μάτια των άλλων να βρουν την αξία τους, να βρουν την ευτυχία και να καλύψουν τις επιθυμίες τους, αντί να είναι κύριοι του εαυτού τους και να προσδιορίζουν οι ίδιοι την αξία τους. Βασιζόμαστε πρωτίστως στους άλλους για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας αντί να είμαστε χαρούμενοι για το ποιοι είμαστε, τι κάνουμε και γιατί το κάνουμε. Οπότε πώς θα τα ξαναβρούμε με τον εαυτό μας ώστε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε το όμορφό μας ‘εγώ’ στους άλλους δίχως συναισθηματικά παρατράγουδα;

Αρχικά πρέπει να ανακαλύψουμε ποιοι είμαστε στην πραγματικότητα και στη συνέχεια να σχεδιάσουμε στο δικό μας καμβά, με τις δικές μας μπογιές και τα δικά μας πινέλα πώς θα θέλαμε να είναι η ζωή μας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Μετά να εξετάσουμε τους τρόπους που μπορούμε να δημιουργήσουμε μια όμορφη και οικεία σχέση με τον εαυτό μας, να βγούμε από το κλουβί της εξάρτησης και της επιβεβαίωσης και να αποδεχτούμε τον εαυτό μας έτσι όπως είναι για να μπορέσουμε στη συνέχεια να αγαπήσουμε και να αποδεχτούμε και τους άλλους.

Είναι πολύ όμορφο όταν δύο άνθρωποι είναι σε θέση να ‘δουλέψουν’ μαζί τις διαφορές τους και μέσα από αυτό να γίνουν πιο δυνατοί, να έχουν περισσότερη κατανόηση και να συνδεθούν και πάλι οι ψυχές τους. Χρειάζεται όμως πρώτα και οι δύο να έχουν καλλιεργήσει μια δυνατή σχέση με τον εαυτό τους, ώστε να μπορούν να αποδεχτούν την διαφορετικότητα του άλλου, να προωθήσουν ένα όμορφο εγώ και να καταλάβουν ότι η σημερινή κατάσταση δεν πρέπει να είναι και η αυριανή πραγματικότητα.

Όλα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο αρκεί να ξέρεις πώς να το κάνεις και από πού να ξεκινήσεις. Από εσένα!

Βίκυ Τσώκου

Η Βίκυ Τσώκου με την ιδιότητα της Coach του HeartMath Institute και ως Life Coach Γυναικών, κάνει σεμινάρια και ομιλίες πάνω στη Συναισθηματική και Νοητική Ευημερία, στην Ευτυχία και στις Σχέσεις.

Μέσα από την εκπαίδευσή της έμαθε εκείνους τους τρόπους που ενεργοποιούν την Καρδιά και τη γεφυρώνουν με τον Νου ώστε να ρυθμίζονται τα συναισθήματα, να βρίσκονται λύσεις ακόμη και σε προβλήματα που φαίνονται άλυτα, να βελτιώνεται η εσωτερική και εξωτερική επικοινωνία, να ενδυναμώνονται οι σχέσεις, να ενισχύεται η διαίσθηση και να αυξάνεται η πνευματική και σωματική ενέργεια.

Στόχος της Βίκυς είναι να μάθουν όσο γίνεται περισσότεροι άνθρωποι να αυτό-ρυθμίζονται θετικά, αξιοποιώντας τη Νοημοσύνη της Καρδιάς και τη Δύναμη του Νου.

Με σύνθημα ‘Και Γίνεται-Και Μπορείς’ καθοδηγεί το κοινό της να ανακαλύψει πως η Ευτυχία είναι μια δεξιότητα που όλοι μας κατέχουμε.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Βίκυ Τσώκου
Βίκυ Τσώκου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας