Απίστευτη οφθαλμαπάτη σας κάνει να βλέπετε τα πάντα γύρω σας με άλλο χρώμα!

0
265

Την λένε και “η οφθαλμαπάτη που… σπάει το μυαλό”! Είναι βασισμένη σε μια παλιά ανακάλυψη ενός Αμερικανού ψυχολόγου ονόματι McCollough το 1965. Έτσι, το φαινόμενο που περιγράφει αυτή η οφθαλμαπάτη ονομάζεται και “φαινόμενο McCollough”.

Για να πετύχει η οφθαλμαπάτη, πρέπει να κοιτάζετε τις παρακάτω εικόνες με κάθετες και οριζόντιες γραμμές, για αρκετή ώρα μέχρι τελικά να αρχίσετε να βλέπετε το μαύρο και το άσπρο, ως πράσινο και κόκκινο.

Το τέχνασμα, το οποίο έρχεται με μια προειδοποίηση, καθώς τα αποτελέσματά του μπορεί να διαρκέσουν έως και τρεις μήνες (!), εξηγείται από τον Tom Scott στο κανάλι του YouTube με τίτλο “Things You Might Not Know”.

Για να εκτελέσετε την οφθαλμαπάτη, ΑΝ ΤΟ ΤΟΛΜΑΤΕ, θα πρέπει να κοιτάζετε το παρακάτω πλέγμα μαύρων και λευκών γραμμών και, αρχικά, να επιβεβαιώσετε ότι πράγματι φαίνονται ως μαύρες και άσπρες.

Απίστευτη οφθαλμαπάτη σας κάνει να βλέπετε τα πάντα γύρω σας με άλλο χρώμα!

Στη συνέχεια θα πρέπει να κοιτάζετε εναλλάξ το παρακάτω τετράγωνο που περιέχει κόκκινες και μαύρες ρίγες και εκείνο που περιέχει πράσινες και μαύρες ρίγες, για διάστημα έως τρία λεπτά.

Απίστευτη οφθαλμαπάτη σας κάνει να βλέπετε τα πάντα γύρω σας με άλλο χρώμα!

Στη συνέχεια πρέπει να κοιτάξετε πάλι το πλέγμα με τις μαύρες και άσπρες γραμμές για μια ακόμη φορά.

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να είστε σε θέση να δείτε ότι οι πάνω δεξιές και οι κάτω αριστερές κάθετες ρίγες στο μαύρο και άσπρο πλέγμα είναι λίγο ροζ, ενώ οι πάνω αριστερές και οι κάτω δεξιές οριζόντιες ρίγες θα πρέπει να εμφανίζονται ελαφρώς πράσινες!

Απίστευτη οφθαλμαπάτη σας κάνει να βλέπετε τα πάντα γύρω σας με άλλο χρώμα!

Αλλά αυτό δεν είναι το τέλος της οφθαλμαπάτης, καθώς αν το τέχνασμα πετύχει, υπάρχει περίπτωση οι επιπτώσεις του να διαρκέσουν για αρκετό καιρό, ανάλογα με το πόση ώρα ασκηθήκατε σε αυτό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Συνιστάται να μην κάνετε το τέχνασμα αυτό για περισσότερο από 15 λεπτά.

Ο ακριβής λόγος που εξηγεί το φαινόμενο McCollough δεν είναι πλήρως κατανοητός, αλλά η άσκηση φέρει κάποια ομοιότητα με το διαβόητο viral θέμα στο διαδίκτυο πέρυσι, με το φόρεμα που φαινόταν σε κάποιους ως μπλε/μαύρο και σε άλλους λευκό/χρυσό.

από independent.co.uk

Πηγή: iatropedia.gr

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας