Η φύση έχει όλα όσα χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε

Ο μόλις 25 ετών Πατρίκιος Μακεδόνας, υποστηρίζει πως η φύση έχει όλα όσα χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε.

Εξ ου και αποφάσισε να αφήσει πίσω του την πόλη για να εγκατασταθεί στο μακρινό, μικρό χωριό της Μαραθάσας, τις Τρεις Ελιές, και να αφοσιωθεί στην καλλιέργεια.

Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, αποφάσισε να σπουδάσει νομική στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν μπορούσε όμως να αντέξει τη ζωή και τους ρυθμούς της πόλης. Έτσι, τους τελευταίους 15 μήνες μετακόμισε και ζει στο χωριό με τη γυναίκα του και τα δύο μικρά παιδιά τους.

Επέλεξε το συγκεκριμένο χωριό, αφού, όπως μας αναφέρει, εκεί υπάρχουν πολλά περβόλια εγκαταλελειμμένα, τα οποία απλά περιμένουν να πάει κάποιος για να τα περιποιηθεί.

Αυτό που κάνει ακριβώς ο Πατρίκιος στις Τρεις Ελιές, είναι να εντοπίζει ακριβώς αυτά τα περβόλια και να τα καλλιεργεί, ούτως ώστε η φύση να μπορεί να του παρέχει τα βασικά για να καταφέρει να ζήσει μια ζωή ελεύθερη χωρίς να εξαρτάται από κανέναν.

Φυτεύει πατάτες, αγγουράκια, ντομάτες, καρότα και όλα όσα του αρέσει να τρώει, χωρίς να τα ψεκάζει με φυτοφάρμακα και άλλα χημικά.

Τις καλλιέργειές του, τις πωλεί επίσης σε άτομα που επιθυμούν να τρέφονται οικολογικά και με αυτό τον τρόπο βγάζει ένα μικρό εισόδημα.

Ζει, όπως μας αναφέρει, μια απλή ζωή, με μόνο τα απαραίτητα, χωρίς πολυτέλειες και μεγαλοπρέπειες. Είναι όμως πραγματικά ευτυχισμένος, καθώς νιώθει την απασχόληση του στα περβόλια περισσότερο ως τρόπο ζωής και όχι ως δουλειά.

Από φοιτητής νομικής… γεωργός

Ο ίδιος καλεί τους νέους που αγαπούν το περιβάλλον και τη γεωργία, να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. «Παρά να είσαι απλώς ένας άνεργος στην πόλη, καλύτερα να δώσεις στο περιβάλλον την ευκαιρία να σου αποδείξει πως με αυτό μπορείς να έχεις τα πάντα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

από city.com.cy

Πηγή: ftiaxno.gr

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο [email protected]
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το δικό οσυ Βίωμα

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας