Από τον παιδικό σταθμό στο νηπιαγωγείο | Συμβουλές για ομαλή μετάβαση

0
385

Advertorial

O παιδικός σταθμός είναι το πρώτο «σχολείο» που θα πάει το παιδί σας και ένα ζεστό ευχάριστο περιβάλλον που προσομοιώνει σε ένα βαθμό την ατμόσφαιρα στο σπίτι. Όμως μεγαλώνοντας το παιδί και πριν χρειαστεί να πάει στο δημοτικό, χρειάζεται να περάσει ένα μεταβατικό στάδιο, προκειμένου να ενταχθεί ομαλά στις απαιτήσεις και τις ευθύνες της σχολικής ζωής.

Τον ρόλο αυτό εκτελεί το νηπιαγωγείο και είναι σημαντικό η επιλογή του σωστού νηπιαγωγείου να γίνει σωστά και με μεγάλη προσοχή, ώστε να εξασφαλιστεί η καλή σταδιακή ένταξη του παιδιού στο δημοτικό.

Πώς όμως θα βοηθήσουμε το παιδί μας να περάσει από τον παιδικό σταθμό στο νηπιαγωγείο; Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την ομαλή μετάβαση από τον ένα σχολικό χώρο στον επόμενο.

Μιλήστε του για το καινούργιο σχολείο

Εξηγήστε στο παιδί, ότι τώρα που μεγαλώνει θα έχει την ευκαιρία να μάθει περισσότερα και καινούργια πράγματα και θα πάει σε ένα ακόμα πιο διασκεδαστικό σχολείο, στο οποίο, όχι μόνο θα παίζει με τα άλλα παιδιά, αλλά θα φέρνει να κάνει και πολλές δημιουργικές δραστηριότητες μαζί σας στο σπίτι. Με τον τρόπο αυτό το παιδί συνηθίζει να έχει δουλειά για το σπίτι μετά το σχολείο.

Δώστε του ένα κίνητρο

Ανάλογα με το χαρακτήρα και τις προτιμήσεις του παιδιού σας, εστιάστε σε αυτά που δείχνει να το ενδιαφέρουν περισσότερο, τη μουσική, τη ζωγραφική, το θέατρο, τους υπολογιστές και επισημάνετε του ότι θα έχει την ευκαιρία να ασχοληθεί περισσότερο με αυτά που αγαπά στο νέο σχολείο του.

Εμπιστευθείτε τους ειδικούς

Σε ένα υπεύθυνο και αξιόπιστο εκπαιδευτικό ίδρυμα, όπως τα εκπαιδευτήρια Καραχάλιου, το παιδί εκπαιδεύεται καθημερινά κατάλληλα και το ωρολόγιο πρόγραμμα του είναι τέτοιο, ώστε η μετάβαση από τον παιδικό σταθμό στο νηπιαγωγείο να είναι τόσο ομαλή που σχεδόν να μην του κάνει εντύπωση.

Επισκεφθείτε σήμερα την ιστοσελίδα των εκπαιδευτηρίων Καραχάλιου στον Πειραιά και ειδικότερα τον Κορυδαλλό και μάθετε πώς λειτουργεί ο παιδικός σταθμός ( δείτε εδώ)  και το νηπιαγωγείο τους και τι δυνατότητες προσφέρουν στο παιδί.

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας