Αποδοχή, αυτή η παρεξηγημένη και πολύ συζητημένη λέξη.

 

Τι σημαίνει όμως τελικά η λέξη αποδοχή;

Αποδέχομαι αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη ζωή μου, στον εαυτό μου. Αποδέχομαι αυτό που είμαι αυτή τη στιγμή.

Και τι γίνεται όταν αποδέχομαι; Η αποδοχή είναι ένα μαγικό κλειδί για να σου ανοίξει πολλές πόρτες. Πώς όμως;

Για ν’ αλλάξω κάτι στη ζωή μου που με δυσκολεύει, πρέπει πρώτα να αποδεχτώ πως ίσως αυτό που κάνω δεν μ’ εξυπηρετεί πια, πως ίσως ένας κύκλος έχει ολοκληρωθεί κι έτσι να προχωρήσω.

Αποδέχομαι τις αλλαγές που εγώ ο ίδιος – η ίδια έχω φέρει στη ζωή μου κι έτσι δίνω χώρο στο καινούργιο ν’ ανθίσει.

Αποδέχομαι το «σκοτάδι» μου κι έτσι μπορώ να το συγχωρήσω και να προχωρήσω στη ζωή μου πιο ανάλαφρος – ή αποδέχομαι το φως μου κι έτσι του δίνω χώρο να εκδηλωθεί, αποδέχομαι πως είμαι ο μόνος – η μόνη δημιουργός της πραγματικότητας μου κι έτσι ξεκινάω από τώρα να δημιουργώ αυτό που πραγματικά θέλει η ψυχή μου.

Αποδέχομαι αυτό ακριβώς που συμβαίνει αυτή τη στιγμή και το μόνο που χρειάζεται να κάνω είναι να συνεργαστώ με αυτό που συμβαίνει και να κάνω ότι καλύτερο γίνεται σύμφωνα με την υπάρχουσα κατάσταση.

Όπως και να το δεις το «κλειδί» για πολλά πράγματα στη ζωή μας είναι η αποδοχή.

Αποδέξου, χωρίς να κρίνεις, χωρίς να αντιδράς και να «κλωτσάς» σαν κακομαθημένο παιδί. Απλά αφέσου για λίγο και εμπιστέψου την άπειρη σοφία που κρύβεται πίσω από κάθε τι.

Μη φανταστείς όμως πως αποδέχομαι σημαίνει υπομένω κάτι που μου κάνει κακό και είναι εις βάρος μου. Αποδέχομαι σημαίνει πως μπορώ και διακρίνω αυτό που είναι εις βάρος μου και το αλλάζω, αλλά για να το αλλάξω πρέπει πρώτα να αποδεχτώ πως υπάρχει, πως συμβαίνει.

Έχει πολλές διαφορετικές μορφές η αποδοχή αλλά πάντα σου ανοίγει ένα καινούργιο δρόμο και σου δείχνει έναν καινούργιο τρόπο για να βλέπεις εσένα και τη ζωή.

Ακόμα και για να αγαπήσεις τον εαυτό σου, χρειάζεται να έχεις αποδεχτεί πλήρως τα πάντα σε σένα, γιατί αν όχι, τότε πως λες πως αγαπάς τον εαυτό σου;

Αποδοχή λοιπόν αγαπημένοι μου. Πρώτα απ’ όλα αποδοχή και μετά ακολουθούν όλα.

 

Newsletter εγγραφή

 

Ελένη Αναγνωστοπούλου

Ονομάζομαι Αναγνωστοπούλου Ελένη και το εσωτερικό μου ταξίδι ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια με το Ρέικι.

Μέσα από τη μαθητεία μου στο Αγγελικό Ρέικι, στο Σαμανικό κύκλο Medicine Wheel και το Theta Healing, δημιουργήθηκε το δικό μου σύστημα "Το Ταξίδι της Καρδιάς".

Είδα όλη μου τη ζωή ν'αλλάξει δουλεύοντας με τις πεποιθήσεις μου, άρχισε μια βαθιά θεραπεία σε όλα τα επίπεδα η οποία ακόμα μου δίνει τα δώρα της.

Κι έτσι ξεκίνησα στην αρχή να κάνω συνεδρίες και μετά να το διδάσκω.
Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Ελένης Αναγνωστοπούλου
Ελένη Αναγνωστοπούλου

Πρόσφατα άρθρα του συντάκτη Ελένη Αναγνωστοπούλου (όλα τα άρθρα)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Σχολιάστε

Για να καταχωρήσετε το σχόλιο σας, συνδεθείτε με...Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας