Αποστολία Βασιλείου | Η αριθμολογία στην υπηρεσία της συμβουλευτικής

0
1835

Φαίνεται πως οι αριθμοί έπαιζαν πάντοτε σημαντικό ρόλο στην ζωή της. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές επιστήμες στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάσθηκε, για πολλά χρόνια, σε θέση ευθύνης στο υπουργείο Οικονομικών. Κάποια στιγμή, άκουσε το κάλεσμα της καρδιάς της και έκανε την μεγάλη στροφή. Έτσι, αφιερώθηκε σε αυτό το οποίο πάντοτε “έψαχνε”, την αυτογνωσία.

 

Είναι, πλέον, σύμβουλος ψυχικής υγείας και σύμβουλος αυτογνωσίας. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που παρατηρήσαμε, είναι πως οι αριθμοί πρωτοστατούν και πάλι στην εργασία της. Συνδυάζει την συμβουλευτική με την Πυθαγόρεια Αριθμολογία και βοηθάει ανθρώπους, αλλά και εταιρείες να βελτιώσουν την ζωή τους ή τις υπηρεσίες τους.

Έχει αναπτύξει το δικό της αυτογνωσιακό σύστημα, το «9D Cosmos – Applied Quantum Numerology» και θα μας μιλήσει γι΄αυτό.

Αποστολία, πες μας δυο λόγια για σένα προκειμένου να σε γνωρίσουμε. Πως είσαι σαν άνθρωπος;

Επιγραμματικά μπορώ να πω ότι είμαι ένας άνθρωπος που θέλω χαρά στην ζωή. Την θέλω για μένα προσωπικά, αλλά και να την προσφέρω. Μου αρέσει να είμαι κοντά στους ανθρώπους και να έχω ανθρώπους γύρω μου. Πιστεύω πως όλοι έχουμε δικαίωμα στην ευτυχία. Ότι πρέπει να προχωράμε χέρι-χέρι και να στεκόμαστε ο ένας στο πλευρό του άλλου. Να βοηθάμε τον άλλο να βρει την ευτυχία, ή, ακόμα καλύτερα, να την ανακαλύψει.

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με την θεραπευτική;

Αρκετά. Από το 2002, σχεδόν είκοσι χρόνια. Σήμερα, πλέον, γνωρίζω πως αυτός ο υπέροχος, αληθινά όμορφος και πραγματικός κόσμος υπήρχε πάντα, κατά κάποιο τρόπο για μένα. Ήταν σταθερά μέσα στα ενδιαφέροντά μου, ακόμη και όταν έκανα κάτι τελείως διαφορετικό επαγγελματικά, με προσκαλούσε να τον βιώσω. Διάβαζα και διερευνούσα πολύ. Μόνο που τότε, νόμιζα πως, το έκανα για μένα και για να καλύψω τις προσωπικές μου ανάγκες.

Είναι προσωπικό ορόσημο το 2002;

E ναι, γιατί η ζωή νομίζω ότι με περίμενε και βρήκε τον τρόπο να με βάλει επισήμως στον δρόμο που ήδη περπατούσα. Τότε μου συνέβη ένα ατύχημα, που εγώ πλέον ονομάζω «ευτύχημα». Ήταν η αφορμή για να πάρω τον πρώτο βαθμό ρέικι και από εκεί ξεκίνησαν όλα.

Με τι συναίσθημα ανακαλείς εκείνη την εποχή;

Γλυκιάς νοσταλγίας και ευγνωμοσύνης!

Φοβόσουν εσύ προσωπικά την αλλαγή;

Έκανα, όπως λέει και ο Λένιν, «ένα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω». Αυτό τον συσχετισμό άλλαξα. Εκεί χρειάστηκε να εργασθώ με συνέπεια και σταθερότητα. Ο βηματισμός έχει αλλάξει: δύο βήματα μπρος, ένα βήμα πίσω. Και αυτό γιατί τώρα παραχωρώ στον εαυτό μου την πολυτέλεια να ξεκουράζεται κιόλας, σ΄ αυτό το όμορφο, πολύχρωμο ταξίδι, που όλοι ξέρουμε πως δεν τελειώνει ποτέ.

Αποστολία ποιό ήταν το επάγγελμά σου πριν γίνεις σύμβουλος και θεραπεύτρια;

Ήμουν σε ένα χώρο τελείως αντίθετο. Κόντρα ρόλος, θα έλεγα. Διετέλεσα για περισσότερα από τριάντα χρόνια υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών και τα τελευταία (πριν πάρω την απόφαση να ακολουθήσω αυτό που μου δίνει γαλήνη και ψυχική ηρεμία), κατείχα υψηλή ιεραρχικά θέση, από πλευράς ευθύνης και αρμοδιοτήτων.

Ο χώρος αυτός οπωσδήποτε δεν είχε σχέση με την πνευματικότητα ή με την καλλιέργεια της ψυχής. Όμως, ήταν ο προσωπικός μου δρόμος. Το αποτέλεσμα της θητείας μου σε αυτόν, ήταν να αναπτύξω και την πιο πρακτική μου πλευρά. Την πολύ γειωμένη.

Καλλιέργησα τον σύνθετο τρόπο σκέψης και έμαθα να συνδυάζω την πνευματικότητα, την συναισθηματική νοημοσύνη και την λογική.

Επομένως η εμπειρία σου από τον χώρο της οικονομίας και των επιχειρήσεων στάθηκε χρήσιμη;

Αναμφισβήτητα. Σαν φορολογικός ελεγκτής χρειαζόταν να μάθω τους τρόπους ώστε να ψάχνω και να βρίσκω πράγματα τα οποία έπρεπε να φέρω στη επιφάνεια.

Σαν ελεγκτής εσωτερικού ελέγχου εστίαζα στις διαδικασίες που μπλόκαραν την ομαλή λειτουργία ενός οργανισμού.

Σαν οικονομική επιθεωρήτρια χρειαζόταν να επιτηρώ την ορθή συμπεριφορά των μερών και τις επιμέρους σχέσεις τους, με τον οργανισμό.

Το ίδιο κάνω και τώρα σαν θεραπεύτρια, έχοντας πλέον μετασχηματίσει τα εργαλεία μου.

Ψάχνω σε βάθος να βρω τι είναι αυτό που μπορεί να δυσλειτουργεί και μαζί με τον θεραπευόμενο – αναζητητή ανακαλύπτουμε τον τρόπο να γίνει λειτουργικό. Στη συνέχεια, “εποπτεύω” την εξέλιξη της διαδικασίας αλλαγής του αναζητητή.

Και ως προς τα τωρινά σου εργαλεία, ποιά είναι τα πνευματικά συστήματα με τα οποία έχεις ασχοληθεί;

Έχω εργασθεί πολύ με το ρέικι, στο οποίο έχω μυηθεί σε πολλά διαφορετικά συστήματά του. Έχω ασχοληθεί με την συστημική αναπαράσταση και κάποιες σαμανικές θεραπείες, όπως το MunaiKi που είναι θεραπεία μέσω της αγάπης. Σπούδασα σύμβουλος ψυχικής υγείας στο Athens Sythesis και σύμβουλος Ψυχοπνευματικής υγείας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, και στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, «Συναισθηματική Νοημοσύνη και Ηγεσία».

Τι είδους συμβουλευτική σε ενδιαφέρει να κάνεις;

Στην συμβουλευτική εφαρμόζω μεθόδους που μας φέρνουν πιο κοντά στον πραγματικό μας εαυτό. Πιστεύω πως μόνο μέσα από την αυτογνωσία μπορούμε να δούμε τις πραγματικές μας ανάγκες και να αποδεχτούμε όλες μας τις πλευρές. Εφόσον το κάνουμε αυτό, στην συνέχεια μπορούμε να καλλιεργήσουμε τα θετικά και να βελτιώσουμε τα αρνητικά μας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι να μπορούμε να σταθούμε απέναντι στις προκλήσεις της ζωής μας, πλήρεις· ως μια αυθεντική ενότητα.

Σε τι διαφοροποιείσαι από κάποιον άλλο σύμβουλο ψυχικής υγείας;

Είμαι σύμβουλος ψυχικής υγείας και έχω αναπτύξει μια προσωπική μέθοδο, με την οποία δουλεύω συνδυαστικά. Είναι η 9D Cosmos, Applied Quantum Numerology, η οποία βασίζεται στην πυθαγόρεια αριθμολογική σοφία.

Τι σημαίνει αυτό;

Αξιοποιούμε τους αριθμούς με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε τις ποιότητές τους και να τις χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας. Είναι ένα είδος ψυχοπνευματικής συμβουλευτικής, με την βοήθεια της αριθμολογίας.

Πώς γίνεται αυτό;

Ο κάθε ένας από εμάς έχει μια προσωπική αριθμολογική σφραγίδα, η οποία περιέχει πάρα πολλές πληροφορίες. Η αριθμολογική μας σφραγίδα ή ταυτοτητα, πείτε την όπως θέλετε, ορίζεται από την ημερομηνία της γέννησής μας και το ονοματεπώνυμό μας. Τα γράμματα έχουν συγκεκριμένη δόνηση και οι αριθμοί συγκεκριμένες ποιότητες. Σύμφωνα με τον Κάρλ Γιούνγκ οι αριθμοί είναι αρχέτυπα.

Πώς χρησιμοποιείς επομένως τους αριθμούς για να βοηθήσεις κάποιον;

Χρησιμοποιώ τους αριθμούς ως εργαλείο αυτογνωσίας. Μέσα από αυτούς μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα συναισθήματά μας και τους λόγους για τους οποίους τα βιώνουμε με τον συγκεκριμένο τρόπο. Μπορούμε να διερευνήσουμε την συμπεριφορά μας και τα μοτίβα ζωής που  ακολουθούμε. Όταν έχουμε αναγνωρίσει τι συμβαίνει, μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε και να έρθουμε πιο κοντά στην εσωτερική αρμονία, να συμφιλιωθούμε με τον εαυτό μας. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να σταματήσουμε να είμαστε ο αυστηρός κριτής του εαυτού μας.

Εννοείς να αγαπήσουμε πραγματικά τον εαυτό μας;

Ναι! Δεν χρειάζεται να βάζουμε τρικλοποδιές στον εαυτό μας, ασκώντας του αυστηρή κριτική. Πρέπει να ανακαλύψει ο καθένας από μας αυτό που είναι και να το αγαπήσει, έχοντας απαλλαχθεί από τα κοινωνικά πρότυπα. Να αποτινάξουμε τις επιταγές του “πρέπει να είμαι κάπως”. Όχι, δεν επιβάλλεται να είμαι κάτι συγκεκριμένο. Μπορώ να είμαι αυτός που είμαι και να νιώθω πολύ χαρούμενος γι’ αυτό.

Θέλεις να μας πεις μια δική σου πλευρά που αγάπησες περισσότερο δουλεύοντας αυτογνωσιακά;

Το δικαίωμα στο λάθος και στην αδυναμία. Λυτρώθηκα από την τελειομανία. Από την ανάγκη ελέγχου. Κατανόησα την δημιουργική δύναμη της απλότητας.

Υπάρχει στοιχείο της προσωπικότητάς σου που ήταν δυσλειτουργικό και έχεις πλέον καταφέρει να το κάνεις πιο λειτουργικό;

Με τη μεταστροφή του τρόπου σκέψης, με τη συνειδητοποίηση ότι ο καθένας έχει την προσωπική του αξία και τον δικό του δρόμο και τρόπο να την εκφράσει, είδα με κατανόηση και αγάπη, όχι μόνο τον εαυτό μου αλλά και τους άλλους. Αυτή η κατανόηση, σε μένα λειτούργησε σαν απόλυτη αποδοχή του δώρου που λέγεται ζωή.

Ας γυρίσουμε και πάλι στους αριθμούς. Όταν κάποιος σου λέει το ονοματεπώνυμο και την ημερομηνία γέννησής του, είναι σαν να τον γνωρίζεις;

Ναι, έτσι είναι. Όχι απλώς τον «γνωρίζω», αλλά με την ανάλυση και σύνθεση που απαιτεί η συγκεκριμένη μέθοδος, προσδιορίζονται τα «κρυφά σημεία» του εαυτού του, που ο ίδιος είτε δεν τολμά να δει, είτε, αν τα έχει δει, δεν τολμά να τα παραδεχθεί. Είναι και αυτή η, κακώς εννοούμενη, έννοια του εγωισμού που μας έχουν διδάξει όπου ακόμα και αν αναγνωρίσουμε τις ικανότητες και τα προσόντα μας, δεν τα εκφράζουμε μη τυχόν και μας παρεξηγήσουν οι άλλοι.

Με ποιον τρόπο δουλεύεις στην συνέχεια;

Στην δική μου θεραπευτική προσέγγιση ο πελάτης είναι ο «αναζητητής» της Α-λήθειας και ο σύμβουλος είναι ο «διευκολυντής» στην πορεία προς την αποκάλυψή της. Όταν ο αναζητητής έρθει κοντά στον διευκολυντή, τότε μέσα από συγκεκριμένες ασκήσεις και μια οργανωμένη δομή που ακολουθούμε, ο αναζητητής έρχεται κοντά στον εαυτό του. Αγγίζει, δηλαδή, την γνώση βιωματικά και δεν παίρνει απλώς επιφανειακές πληροφορίες.

Πώς είναι μια συνεδρία συμβουλευτικής με το 9D Cosmos;

H συμβουλευτική με τη μέθοδο 9D Cosmos, έχει μια συγκεκριμένη δομή. Ολοκληρώνεται σε δέκα συναντήσεις διάρκειας μιας ώρας η κάθε μία. Μετά τις δέκα συναντήσεις ολοκληρώνεται ένας κύκλος αυτογνωσίας.

Κάθε συνάντηση έχει την δική της ταυτότητα και έναν σαφή στόχο. Δουλεύω πάντα μέσω της αριθμολογίας, όμως χρησιμοποιώ και άλλα εργαλεία. Κάνουμε ασκήσεις που μας βοηθούν να εντοπίσουμε τα σημεία του εαυτού με τα οποία καλούμαστε να εργασθούμε. Επίσης, χρησιμοποιούμε, τεχνικές και τεστ ψυχολογίας, καθοδηγούμενο οραματισμό και συγκεκριμένα εργαλεία ενδοσκόπησης. Η προσέγγισή μου είναι συνδυασμός από εργαλεία, γιατί έτσι και αλλιώς ο καθένας από μας είναι συνδυασμός από πολλά πράγματα, είμαστε πολυσύνθετες οντότητες. Όμως, πάντα στη διάρκεια της συνεδρίας υπάρχει ένας άξονας και μια δομή. Υπάρχει συγκεκριμένη διάρκεια, που είναι οι δέκα συνεδρίες, με αρχή, μέση και τέλος. Είναι ένα δημιουργικό ταξίδι, στο οποίο συνταξιδιώτες είμαστε ο διευκολυντής και ο “αναζητητής” και όχημα η σοφία των Αριθμών με επιστημονικά αποδεδειγμένες τεχνικές ενδοσκόπησης.

Υπάρχει και κάτι χειροπιαστό που παίρνει κάποιος όταν ολοκληρώνει;

Δεδομένου ότι έχει μάθει να εργάζεται βιωματικά με τα “εργαλεία” που του χορηγούνται, παίρνει τον νέο, συνειδητό, απελευθερωμένο και ολόκληρο εαυτό του αγκαλιά και συνεχίζει τη ζωή του με σταθερά βήματα.

Πλέον, ΓΝΩΡΙΖΕΙ.

Είναι λειτουργικός, δυνατός, απαλλαγμένος από διλήμματα και δημιουργικός. Οι ασκήσεις τις οποίες είχε κάνει καθόλη την διάρκεια των συναντήσεων είναι στη διάθεσή του και μπορεί να τις επαναλαμβάνει, όποτε νοιώθει την ανάγκη να το ξανακάνει ή να εργασθεί μόνος του, πάνω σε κάποιο ζήτημα. Από την πρώτη κιόλας συνάντηση έχει αποκτήσει τη συνήθεια να κρατάει ημερολόγιο. Καθώς το διαβάζει, μπορεί να βλέπει καταγεγραμμένη την προσωπική του εξέλιξη.

Τι σου αρέσει σε αυτή την αναζήτηση με τους ανθρώπους;

Είναι ένα ωραίο παιχνίδι! Ένα δημιουργικό παιχνίδι, ανακάλυψης του θησαυρού του «αναζητητή». Και όταν, σε κάθε συνάντηση, βλέπω ή ακούω αυτό το «αχα..!», παίρνω χαρά. Και είναι κάθε φορά, σαν να είναι η πρώτη φορά.

Σε ποιους απευθύνεται αυτή η προσέγγιση;

Σε όλους, σε όλες τις ηλικίες, τα φύλα ή την επαγγελματική κατάσταση. Άλλωστε όλοι μας έχουμε μια αριθμολογική ταυτότητα. Είναι σημαντικό εργαλείο στα χέρια του γονιού. Κατανοεί τις αιτίες της συμπεριφοράς του παιδιού του και μπορεί να το βοηθήσει ώστε να γίνει ένας ισορροπημένος, δημιουργικός και ευτυχισμένος ενήλικας.

Δουλεύεις αριθμολογικά και με εταιρείες;

Βεβαίως, εκτός από μεμονωμένα πρόσωπα, το 9D Cosmos απευθύνεται και σε εταιρείες, γιατί και αυτές έχουν επωνυμία και ημερομηνία ίδρυσης, άρα αριθμολογική σφραγίδα. Από αυτή τη σφραγίδα μπορούμε να δούμε τα εσωτερικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την επιχείρηση και να βελτιώσουμε δομές και λειτουργίες. Επιλέγω, όμως αντί για τη λέξη εταιρεία να χρησιμοποιώ τη λέξη οργανισμός. Έτσι αποκτά άλλη οντότητα  και μπορούμε να δούμε με μεγαλύτερη ευκολία το μέγεθος των θεμάτων που μπορούμε να προσεγγίσουμε.

Η αριθμολογία είναι κάτι καινούργιο;

Η αριθμολογία βασίζεται στον Πυθαγόρα. Τον ξέρουμε σαν μεγάλο μαθηματικό. Ήταν ένας σπουδαίος φιλόσοφος. Εκείνος πρώτος χρησιμοποίησε τη λέξη “Κόσμος”.  Η λέξη αυτή εκφράζει το Σύμπαν σε αρμονία, το δικό μας, το προσωπικό, αλλά και το ευρύτερο (βλέπεις τώρα ποιος είναι ο λόγος που επιλέγω τη λέξη οργανισμός, αντί για εταιρεία;). Με την εφαρμογή της προσέγγισης 9D Cosmos, αυτό που επιτυγχάνουμε είναι να φέρνουμε σε αρμονία τις εννέα διαστάσεις ή περιοχές δράσης μας.

Μπορεί να δουλέψει κάποιος αριθμολογικά σε σχέση με τους δικούς του αριθμούς και τους αριθμούς κάποιου άλλου προσώπου, προκειμένου να επιλύσει ένα πρόβλημα;

Θα έλεγα ότι αυτό μπορεί να γίνει σε μια στοχευμένη συνεδρία. Όμως, όταν κάποιος ολοκληρώνει τον δικό του κύκλο συνεδριών, με την μέθοδο αυτογνωσίας 9D Cosmos, έχει αποκτήσει εσωτερική αρμονία (τα έχει βρει, όπως είπαμε, με τον εαυτό του), οπότε μπορεί να μην είναι καν απαραίτητο να ασχοληθεί με αυτό το πρόβλημα. Ξέρει ποιός είναι, πώς να συμπεριφέρεται στους άλλους και τί να ζητάει από αυτούς. Όταν ξέρουμε ποια είναι η αξία μας, τότε βάζουμε και τα προσωπικά μας όρια. Αποκαθιστώντας την σχέση μας με τον εαυτό μας, αποκαθιστούμε και την σχέση μας με τους γύρω μας, επομένως «το πρόβλημα» έχει ήδη λυθεί.

Υπάρχει κάποια εκπαίδευση την οποία προσφέρεις και σε ποιους απευθύνεται;

Ναι, γίνεται ολοκληρωμένη εκπαίδευση στην εφαρμογή του συστήματος αυτογνωσίας 9D Cosmoς. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει 9 επίπεδα, που το καθένα διαρκεί από δέκα ώρες. Για να συμμετέχει κάποιος, σε έναν κύκλο εκπαίδευσης, δεν χρειάζεται να είναι Αϊνστάιν. Οι συνδυασμοί που κάνουμε δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις ή κάποια ευχέρεια στα μαθηματικά. Ο καθένας μπορεί να αποκτήσει αυτό το εργαλείο, το οποίο μπορεί να το χρησιμοποιήσει από μόνο του, είτε με άλλες προσεγγίσεις αυτογνωσίας. Δηλαδή, άνετα κάποιος σύμβουλος ψυχικής υγείας ή κάποιος ψυχολόγος μπορεί να το συμπεριλάβει στις υπηρεσίες του.

Όλα αυτά γίνονται και διαδικτυακά φαντάζομαι;

Προς το παρόν, μόνο διαδικτυακά. Ελπίζω πως, άμεσα, θα μπορούμε να ξαναβρεθούμε και δια ζώσης.

Αισθάνεσαι ευθύνη συμπορευόμενη με τους πελάτες σου;

Λειτουργώ σαν παρατηρητής. Δεν λέω, “έχω την γνώση της ευτυχίας και θέλω να σου την μεταφέρω”. Αντίθετα, λέω πως “είμαι εκεί στο πλευρό σου και στις αναζητήσεις σου, για να μπορέσω, εφόσον μου το ζητήσεις, να σε στηρίξω”. Πιστεύω πως αυτό είναι πιο ουσιαστικό.

Γίνεσαι επομένως συνοδοιπόρος των ανθρώπων που ζητούν την βοήθειά σου;

Συνοδοιπόρος και στην συνέχεια διευκολυντής. Για να φτάσω και εγώ εδώ που είμαι σήμερα, έχω κάνει μια πορεία, έχω βρει εμπόδια και έχω ξεπεράσει αντιξοότητες. Μπορώ λοιπόν να μοιραστώ αυτή την εμπειρία.

Ποια ήταν τα δικά σου εμπόδια;

Συναισθηματικά, εργασιακά, εσωτερικές συγκρούσεις, σχέσεων, ακόμα και υγείας. Όταν, όμως, βγήκα απ΄ αυτό το matrix και παρατήρησα τη ζωή μου, είδα πόσο απαραίτητες ήταν όλες αυτές οι εμπειρίες. Διαπίστωσα πόσο σπουδαίο έργο έκαναν οι άνθρωποι που με δυσκόλεψαν, με πρόδωσαν, με πλήγωσαν, με απέρριψαν, με εγκατέλειψαν, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχα την ευκαιρία να ανακαλύψω εμένα.

Τι είναι τα εμπόδια και οι αντιξοότητες;

Μπορώ με μεγάλη βεβαιότητα, να πω ότι τα εμπόδια που συναντάμε στην ζωή μας είναι ευκαιρίες. Ευκαιρίες ανάπτυξης και προσωπικής εξέλιξης. Αυτό μας έδειξε και η κατάσταση που ζούμε αυτό το χρονικό διάστημα. Όλα είναι στο χέρι μας, αρκεί βεβαίως να μην μας πάρει από κάτω. Είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία και να μην αφήσουμε να φανεί σαν ένα εμπόδιο που μας υπερβαίνει.

Αυτό είναι και το προσωπικό σου όραμα;

Αυτός είναι ο τρόπος που πορεύομαι. Πάντα έλεγα και ακόμη με αντιπροσωπεύει, αυτό που λέει το τραγουδάκι που μαθαίναμε στο σχολείο: “…για λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά”.

Με την έννοια ότι βεβαίως μας τυχαίνουν και οι στραβές. Δεν χρειάζεται όμως να μας πάρουν από κάτω. Ή ακόμη και αν επιτρέψουμε να συμβεί και αυτό είναι ανθρώπινο, δεν τρέχει κάτι. Όμως, δεν πρέπει να μένουμε πολύ εκεί κάτω. Μπορούμε να αναδιπλωθούμε, να μαζέψουμε τις δυνάμεις μας και να προχωρήσουμε. Για μένα αυτό είναι η ζωή.

Σωστά, γιατί υπάρχει μια ροή…

Ακριβώς, τίποτα δεν διαρκεί για πάντα, όλα είναι προσωρινά.

Πώς μπορούμε να συνεχίζουμε παρά τις δυσκολίες;

Με το να είμαστε επικεντρωμένοι στο παρόν. Μόνο με την ολοκληρωτική παρουσία μας στο εδώ και τώρα, μπορούμε να γίνουμε πραγματικά αποτελεσματικοί. Άλλωστε δεν έχουμε κάτι άλλο, έχουμε μόνο το τώρα. Αν το συνειδητοποιήσουμε αυτό, τότε μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε με όλη μας την δύναμη και την ενέργεια.

Τι κάνει τους ανθρώπους να παγώνουν και να μην μπορούν να διαχειριστούν το παρόν;

Ένα πράγμα είναι ο φόβος, το δεύτερο είναι η άγνοια της δύναμής τους.

Δεν έχεις μετανιώσει φαντάζομαι για όλη αυτή την πορεία;

Πώς θα μπορούσα, όταν αυτή η διαδρομή μου έχει προσφέρει τόσες εμπειρίες και δώρα;

Πώς θα ήθελες να κλείσουμε την συζήτησή μας;

Θα ήθελα να κλείσουμε με κάτι που με χαρακτηρίζει. Είναι μια φράση του Γαλιλαίου που λέει ότι “τίποτα δεν μπορούμε να δώσουμε στον κόσμο, το μόνο που μπορούμε να προσφέρουμε είναι τον τρόπο για να βρούνε μόνοι τους τον κόσμο τους”.

Αποστολία σε ευχαριστώ πολύ.

Και εγώ.

Συνέντευξη της Λίλιαν Μετάξη 
για την Όμορφη Ζωή

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:
Αναλυτικά στοιχεία: Αποστολία Ελευθερία Βασιλείου
Ιστοσελίδα: http://www.numerologymapoflife.com
http://www.apostoliavasiliou.gr
E-mail: [email protected]
Κινητό: 6989659896

=

Δείτε τις προσεχείς εκδηλώσεις της Αποστολίας Βασιλείου>>

 

Newsletter εγγραφή

 

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Σχολιάστε

No apps configured. Please contact your administrator.

Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας