Ο Δεκέμβριος είναι περισσότερο αυτό το «αφήνω τη ροή να με οδηγήσει». Είναι μια εποχή για να χαλαρώσετε, να απολαύσετε τη ζωή και να αποσυμπιεστείτε από όλη τη χρονιά.

 

ΟΔεκέμβριος είναι ο καιρός για χαλάρωση και αγαλλίαση, καθώς και η στιγμή να αναλογιστούμε τι μαθήματα πήραμε φέτος, μέσω της προσωπικής μας μεταμόρφωσης.

Ο αριθμός 3 του Δεκεμβρίου περιλαμβάνει θέματα φροντίδας, δημιουργικότητας και θετικής άποψης για τη ζωή. Μέσα στο 2018 ο καθένας μας πέρασε μέσα από ένα δραματικό συναισθηματικό τοπίο, το οποίο αμφισβήτησε και επαναπροσδιόρισε τα προσωπικά μας όρια. «Βούλιαξε ή Κολύμπησε!» Αυτή θα μπορούσε να είναι η λεζάντα για την χαοτική εικόνα που αντικρίσαμε και τώρα πρέπει να βρούμε μέσα μας το σημείο ισορροπίας.

Προστατέψτε τον εαυτό σας και μην επαναλάβετε τα αρνητικά συναισθηματικά μοτίβα, που πάντα φαίνεται ότι σας «προετοιμάζουν» για την πτώση. Το κλειδί εδώ είναι η συνειδητή επίγνωση. Είναι απαραίτητη τόσο για την επιβίωση του νευρικού σας συστήματος, όσο και για τη γενικότερη πνευματική σας υγεία.

Ο Δεκέμβριος είναι μια εποχή όπου δεν αισθανόμαστε ιδιαίτερα την επιθυμία να δεσμευτούμε σε οτιδήποτε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο αριθμός Βάσης είναι το 5 και στο 5 αρέσει να φωνάζει με όλη του τη δύναμη: «Μη μου λες τι να κάνω και μη φτιάχνεις κανόνες για μένα!» Ναι, άσε την ελευθερία να ηχήσει και μην προσπαθείς να με περιχαρακώσεις. Έτσι, αν γυρεύετε έναν εθελοντή να ψήσει πέντε ντουζίνες μπισκότα για τον έρανο του σχολείου, μάλλον θα ψάξετε πολύ.

Κάντε το σωστά τον Δεκέμβριο, και αυτό που εννοώ είναι μην πάρετε το αδιέξοδο δράμα του παρελθόντος σας και το αναπαράγετε στο Νέο Έτος.

Μια σημαντική όψη της αυτοθεραπείας είναι να έχετε την επίγνωση να αντιληφθείτε πού βρίσκεται η διαρροή ενέργειας και να τη διορθώσετε. Επισκευάστε τη διαρροή, είναι τόσο απλό. Επιπροσθέτως, αναγνωρίστε πού μπορεί να βρίσκεται ο εθισμός στο δράμα (ο δικός σας ή κάποιου άλλου). Σταματήστε να υποκύπτετε σ’ αυτόν. Ξεκαθαρίστε το αυτό στον εαυτό σας τώρα, γιατί η επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει σαν περιστρεφόμενο πυροτέχνημα. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τα αποθέματα της ενέργειάς σας για τον εαυτό σας, χωρίς να επιβαρυνθείτε από υποχρεώσεις που, ίσως, απαιτήσουν από εσάς να καλύψετε το κενό κάποιου άλλου.

Μικρή πρόγευση της επόμενης χρονιάς: το 2019 θα είναι μια έντονα δραματική εποχή στον πλανήτη. Ο συνολικός αριθμός 3 (2 + 0 + 1 + 9 = 3), σε συνδυασμό με τον αριθμό Δώρο 10 (1+9=10) δημιουργεί την απόλυτη θύελλα: η Παλιά Αυθεντία εναντίον της Υδροχοϊκής Δημιουργικής Αριστείας.

Το χάσμα ανάμεσα στις αντίθετες απόψεις θα αγγίξει πρωτοφανή επίπεδα έντασης. Γι’ αυτό και πρέπει να επιλέξουμε να τοποθετηθούμε εκεί όπου θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Είναι προτιμότερο να δουλεύουμε  με εστίαση και σαφήνεια πάνω σε ένα ή δύο θέματα, παρά να μπερδευόμαστε και να φορτωνόμαστε κάνοντας ζογκλερικά κόλπα, στην προσπάθεια να ασχοληθούμε με τρείς ή τέσσερις σοβαρές υποθέσεις. Να αναγνωρίζετε τα όριά σας και να μένετε συγκροτημένοι.

Εντάξει, πίσω τώρα στον εύθυμο Δεκέμβριο! Προσωπικά πιστεύω ότι η ζωή είναι ο συνδυασμός Τέχνης και Επιστήμης του να γνωρίζεις πότε και πώς να ενεργοποιείς τον εαυτό σου και πότε να αφήνεις το ποτάμι να σε οδηγήσει απαλά στο ταξίδι. Ο Δεκέμβριος είναι περισσότερο αυτό το «αφήνω τη ροή να με οδηγήσει». Είναι μια εποχή για να χαλαρώσετε, να απολαύσετε τη ζωή και να αποσυμπιεστείτε από όλη τη χρονιά. Κεράστε καλούδια τον εαυτό σας, κάντε μικρές σπατάλες και αφιερώστε λίγο χρόνο να εκπέμψετε ευγνωμοσύνη για ό,τι καλό υπάρχει στη ζωή σας

Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται σαν κουρασμένοι στρατιώτες που επιστρέφουν σπίτι έχοντας δώσει μιαν αόρατη μάχη, που κανείς άλλος δεν μπορούσε να δει.  Εσείς  ξέρετε τι έχετε περάσει. Γι’ αυτό κάντε ένα διάλειμμα χωρίς να νιώθετε την ανάγκη να εξηγήσετε. Αφεθείτε στις πιο απλές απολαύσεις. Καλό φαγητό, ευχάριστη μουσική, ένα ζεστό μπάνιο, μια βόλτα στη φύση, χρόνο με φίλους, οτιδήποτε, ενστικτωδώς, γνωρίζετε ότι λαχταράει η Ψυχή σας. Παραδοθείτε στην καλοσύνη της ζωής, δημιουργώντας μιαν αίσθηση πληρότητας και αφθονίας που ακτινοβολεί στην παρουσία σας,  πάνω στον πλανήτη Γη. Κάντε το για τον εαυτό σας. Να ξέρετε, πάντως, ότι καθώς γίνεστε ένα υπέροχο παράδειγμα υψηλού Πνεύματος σ’ έναν κόσμο που αλλάζει, βοηθάτε και τους άλλους να θεραπευτούν.

Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε για το πνευματικό μονοπάτι είναι ότι δεν χρειάζεται όλα να είναι δύσκολα.

Υπάρχει ένα είδος γιόγκα που ονομάζεται «Sahej Yog», που σημαίνει «ο εύκολος τρόπος». Στο θέμα της ευκολίας και της ροής για το Δεκέμβριο, έχω έναν όμορφο διαλογισμό να μοιραστώ. Αυτός  Η Στάση της Ευγνωμοσύνης (Attitude forGratitude Meditation).

Ο Yogi Bhajan έχει πει αυτή την πρακτική:

«Όταν ψάλλετε αυτό το μάντρα με την αναπνοή της ζωής, συνδέεστε με όλους τους αγγέλους του Σύμπαντος, αλλά και τους δικούς σας παλαιούς προγόνους που έχουν μεταμορφωθεί σε αγγέλους. Είναι άμεσο. Είναι γρήγορο. Είναι αποτελεσματικό. Σας φέρνει αυτό που χρειάζεστε.»

Ω Θεέ μου, ακούγεται πραγματικά καλό! Και ‘γώ θέλω να συνδεθώ με τους Αγγέλους που πετούν προς τα κάτω για να φέρουν τις ευλογίες, τη χαρά και την υποστήριξη. Και νομίζω ότι θα προωθήσω αυτό το λινκ σε έναν φίλο που ξέρω πως περνάει δύσκολα. Ναι καλή ιδέα.

Δεν έχω, ακόμα, αναφέρει κάποια ταινία, οπότε επέλεξα μία καλή για αυτή την περίοδο των διακοπών. Το «Πράσινο Βιβλίο» είναι μια εξαιρετική ταινία που βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Πρόκειται για έναν εκλεπτυσμένο μαύρο άνδρα που προσλαμβάνει «από το δρόμο» έναν λευκό ιταλο-αμερικάνο για προσωπικό του οδηγό.

Ο Don Shirley είναι ένας κλασικός πιανίστας και ο Tony Vallelonga είναι ένας άνεργος πρώην μπράβος. Μέσα από ένα παιχνίδι θεϊκής μοίρας οι δυο τους συνδέονται και, σχεδόν χωρίς να το θέλουν, ξεκινάνε μαζί ένα ταξίδι μέσα στον βαθύ Αμερικάνικο Νότο, τη δεκαετία του ‘60. Για σάς τους νέους εκεί έξω, η δεκαετία του ‘60 δεν ήταν και η πιο φιλική περίοδος για έναν μαύρο που προσπαθεί να επιβιώσει στο Νότο.

Αυτή η ταινία προσεγγίζει πολλά κοινωνικά θέματα που έχουμε ακόμα και σήμερα, και δείχνει πώς εξελίσσονται και οι δύο πλευρές προς έναν κοινό στόχο και έναν αμοιβαίο σεβασμό. Η ανθρωπότητα μπορεί να μάθει κάτι από το «Πράσινο Βιβλίο» αυτή τη χρονική στιγμή.

Είθε το χέρι του Θεού να σας καθοδηγεί και να σας προστατεύει, είθε να βρείτε την Ειρήνη και την Αγάπη που λαχταράτε τώρα και να συναντηθούμε ξανά στο Νέο Έτος. Θερμές Ευλογίες.

Συγγραφέας: Nam Hari Kaur
Μετάφραση-Απόδοση: Seva Simran K.
Επιμέλεια: Jasmukhand K.

Πηγή:   kundaliniyoganet.gr

Όμορφη Ζωή Άρθρα

Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουντην ζωή τους.
Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο.
Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Όμορφη Ζωή Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Εναλλακτικές διακοπές
Εναλλακτικές διακοπές

Σχολιάστε

Εναλλακτικά, συνδεθείτε με...
Αφήστε το σχόλιό σας !
Γράψτε το όνομά σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.